Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 21 april 2012

I promenadens tecken

Av Trillingmamman - 21 april 2012 19:56

Oh what a day, började inte bra direkt. Cirkusbesöket blev inställt också men där gick det att förhandla med Gabriel att vi skulle köpa massvis med lördagsgodis samt att han fick en legobil, Blixten McQueen. Sen var han nöjd, även om det skar i hjärtat då jag lovat honom. Satan i gatan vad jag var arg med över det även om det mesta har runnit av mig.


En promenad med Linn och Gabriel blev det mitt på dagen. Inte bara för godisets skull utan även Linn behövde köpa present till tjejen som hade kalas. Och mysigt var det att få gå med dom två.


Sen blev det att fixa i ordning Linn vilket tog sin lilla tid, men fin blev hon. Och hon var nöjd med.




Man kan snart fråga sig vad som hände med den lilla tjejen. Stor har hon blivit. Tog kortet när vi var på väg dit.


Ja inte bara Linn växer utan det knakar lite hos allihopa skulle jag tro. Framför allt lille Leon, som redan är tre månader snart.




En mycket lugn kille. Skrattar mycket och jollrar en del. Sover hela nätter och äter som en häst. Inte mycket klagan från den lilla.


I ett inlägg frågades det efter kvitton från storhandling som vi gjorde, här kommer dom. 




Ica Maxi-handlingen.




City Gross-handlingen där summan slutade på 2355 kr, man ser inte så bra tyvärr. Det mesta är basvaror och en del mat. Men detta brukar behövas fylla på en gång till, dock inte på samma summa. Sen ska vi inte tala om all mjölk, bröd och smör som man handlar till som tätt. En ko, tio höns och ett eget bageri behövs. Slutsumman brukar i alla fall hamna på 6000 kr per månad ungefär, ibland mer. 


Massvis med turer har det blivit idag och mina ben är trötta. Kommer dock inte att slänga mig på soffan utan det vankas plugg för min del. Har lite jobb och göra som skall vara klart till fredag, för då blir det Bloggminglet 2012. Veckan som kommer blir hektiskt med en massa möten där man ska bli synad från topp till tå, som om man inte hade tillräckligt. Därför är det lika bra att börja nu. Kvällen är räddad eller vad säger man?



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
Ingen bild

Helena H

21 april 2012 22:55

Åh vad kul att få storhandla "på riktigt". Blir ju inte lika mycket när vi storhandlr direkt.Haha Synd att man måste betala bara. :)
Linn är jättefin och snyggt med turkos o svart ihop!
Sött av Isac att hjälpa lillasyster med maten, sånt beteende är fint. :) (ligger efter med läsandet av dina inlägg så skriver det här ist för att skriva massa korta grejer.)
Ha det bra.
Kramar från Söderhamn

Trillingmamman

22 april 2012 19:27

Hallå hallå.. :-)...

Betala är aldrig kul, men ett nödvändigt ont när det gäller mat dessvärre.

Isac har verkligen ett hjärta av guld. Det har dom andra med men han är lite mer speciell på det planet när det gäller empati.

Linn hon bara växer hon, goa och snälla tjejen. Man riktigt ser att hon är på väg och bli en ung dam.

Hoppas ni alla mår bra. Här ska jag begrava mig i böcker igen. Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Kerra

21 april 2012 23:00

Söt hon e Linn, kramis

Trillingmamman

22 april 2012 19:28

Tack Kerra

 
Ingen bild

Lisbeth

22 april 2012 00:32

Hei, så fine barn dere har, følger med selv om det er lenge siden jeg har lagt igjen kommentar:-) vi har vært og handlet i charlottenberg i dag, mye billigere for både vin og mat enn i norge. Stå på, syns du er veldig flink:-) klem fra lisbeth i nabolandet.

Trillingmamman

22 april 2012 19:30

Hej hej :-)!

Har hört att det är ganska dyrt i Norge, vad skönt att ni kan handla här då :-). Måste underlätta en del.

Här rullar det bara på i vanlig ordning. Börjar undra när våren och solen ska komma. Det har blivit kallt igen :-(.

Ha en underbar kväll!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Nina

22 april 2012 12:57

Måste säga att ni gör det bra om ni klarar er på den summan, när ni är så många! Imponerande!
Vi är två vuxna, fyra barn på 4,6,16 & 19 år och vi klarar oss sällan under 10! jag kämpar, kan jag säga! Med vecko planering, storhandling och ta hand om rester. Och jag tror att du nog måste öppna det där bageriet när alla killar kommer i tonåten! ;-)

Trillingmamman

22 april 2012 19:41

Hej!

Ja, fast nu har jag många små. Den äldsta är nio år. Så riktigt stora i maten är dom inte än. Men jag vet att jag kommer att komma dit att kontot för maten höjs.. oundvikligt ;-). Men jag är ganska duktig på att hitta det billigaste. Visst man måste äta och mat har vi, men jag spenderar hellre pengarna på att göra saker med barnen i stället. Små utflykter osv. Bara ett restaurangbesök kostar skjortan och vips så har en tusenlapp gått. För att inte tala om Skara Sommarland.. osv... Ja du förstår.

Ett bageri behövs definitivt ;-)). Lite kossor, ett antal höns och varför inte 20 hektar åker på en gång hahahaha. Ska bli intressant och se vart det brakar hän...

Ha en underbar kväll!!

Kramar Eva

 
madelein - mamma till sex

madelein - mamma till sex

22 april 2012 19:32

Du har så himla söta ungar :-)

http://madelein.se

Trillingmamman

22 april 2012 19:43

Åh, tack för fina komplimangen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards