Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under juni 2012

Av Trillingmamman - 19 juni 2012 19:16

Sol, sol och sol. Underbart väder idag och det behövdes. Ägnade förmiddagen åt att baka en massa bullar, recept gånger två gav ca 80 stycken. Räcker i en kvart hos oss om barnen får välja. Kom ut lite senare idag men då var de andra redan ute sen ett tag tillbaka. Körde det sista i racet också så nu finns det inget mer rabatt med ogräs-overload hos oss. Bara att hålla rätt på allt sen när det växer upp. Det ska nog inte vara så svårt.


Inte bara solstrålar ute utan vi har en liten kille som heter Leon också. Han säger inte så mycket han egentligen. Bara växer och är en ganska stadig bit. Matglad också (alla mina barn har varit det/och är).


 


Så här såg han ut igår kväll, sent förstås, i pappas famn.


Har nu sanerat ett gäng barn i badkaret efter en massa lekar i sandlådan. Gissa om det rasslade till när kläderna åkte av på dom. De såg ut som snitzlar hela högen. Svettiga och massor med sand som fastnat. Men nu får de vara rena tills i morgon kväll åtminstone.


Själv längtar jag också efter ett bad men tji fick jag. Efter sista barnet i badkaret så kraschade även duschmunstycket. Visst kan man bada men jag måste tvätta håret också och det känns sådär och springa mellan två våningar för det ena och sen det andra. Lägger ner det, bara ringa hustomten i morgon så kommer det en ny. Praktiskt! Det får bli en dusch vilket går bra det med. Inser att jag måste åka iväg och handla, kaffet är slut, och det går inte för sig i morgon bitti. Bara att masa sig iväg....


.... först lite plikter!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 18 juni 2012 19:40

Fy vilket humör jag hade på morgonen, mindre kul. Allt gick emot mig och inte bara vädret. Det var nästan så att jag ville slänge mig på golvet och skrika. Men lite trädgårdsarbete och simsalabim, humöret försvann från surmulen själv till solstråle. Och det är fint på framsidan med tack vare jobb för att bli av med dålig energi. Har bara en liten plätt på baksidan kvar vid rhododendronbusken (som jag avskyr), sen klar.


Barnen hjälpte till lite men lekte mest och det behövde dom. För deras humör var inte en bit bättre den här förmiddagen så göra sig av med energi behövdes ute i friska luften. Mycket släcka bränder denna morgon. Leka och ha skoj ute gör susen.




Gabriel visar stolt upp Missilen, eller vad den nu heter den blåa saken i filmen Bilar 2.




Alexander och Gabriel på bushumör. Skojar lite framför kameran.




Även maken skojar till det lite.




Isac blev på strålande humör till slut.




Får jag lov till en dans. Det skall börjas i tid.




Lite slagsmål om mikrofonen blev det också. Alla ville sjunga. Julie vet hur hon ska få sin vilja igenom.




Lucas kör gasen i botten så det ekade duktigt.




Jag passar på och ta mig lite mys med Alexander.


Känner mig för övrigt helt färdig efter den här dagen. Dåligt humör och pissväder gör ingen glad, i alla fall inte mig. Nu längtar jag till fint väder och får snart ta och be till högre makter tror jag. Regnet verkar vara bestående. Suck, bara det inte regnar hela sommaren.


Ska lägga små goa, söta och trötta barn och krypa ner i soffan med Thomas. Nu är det vår tid.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


               

Av Trillingmamman - 17 juni 2012 18:50

Fick lite saker gjort idag med. Har rensat rabatten färdigt på ena sidan framför huset, även om det tog sin lilla tid. Hade dock trevligt medans jag gjorde det, lite små pratstunder med grannen är aldrig fel. Tack Åsa för hjälpen med Gabriel och Lucas! Det gjorde att den sista biten gick lite fortare.




Helt okej. Jag är nöjd och trött.


Det blev en lunch ute också eftersom vädret tillät det för en gång skull. Bäst och passa på. Och grillad fläskfilé, paprikor och potatissallad var inte helt fel kan jag säga.




Det här är vårat lunchhak ute på baksidan som rymmer alla. Nära in till köket med, praktiskt om inte annat.




Ett kort rakt framifrån på baksidan. Jordgubbsplantorna väller över nedtill på häcken på båda sidorna. Till midsommar lär det bli en del. Bara solen och värmen som saknas. 





En solig Julie. Fast idag var hon inte på sitt bästa humör direkt. Antagligen trött då hon sover för natten sen en timme tillbaka. Hon ville själv. Kanske hon vaknar på rätt sida i morgon vilket vi hoppas.


För min del blir det ett varmt bad, en god bok och bara njuta resten av kvällen. Inte helt fel det heller!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


     

Av Trillingmamman - 16 juni 2012 18:48

Konstigt väder har det varit, ena stunden regn och den andra solsken. Ett himla spring in och ut. Förmiddagen var fin, det man såg utav den. Fick en sovmorgon och vaknade strax efter åtta och då låg Thomas och sov fortfarande. Bara Gabriel, Isac och Alexander var vakna. Dom satt tysta som möss och åt youghurt och flingor som de dukat fram själva. I och med att jag vaknade så sent så rusade förmiddagen iväg.


Tog en promenad med Mia efter lunchen och det var väl tur det medans vädret fortfarande var okej. Sen kom regnet, solskenet, regnet och solsken igen. Härligt med den svenska sommaren, tycker vi inte det? Ikväll blir det lugnt i alla fall. Ska ta med mig Leon och bege mig över till Mia och Thomas för lite trevligt snack och sällskap.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 juni 2012 17:07

Idag var det en efterlängtad skolavslutning. Äntligen sommarlov! Jag måste säga att jag tycker att skolan har en mycket väl organiserad skolavslutning med sång, dans och show. Barnen är verkligen jätteduktiga och det är roligt och titta på dom också. Man ser verkligen att de har kämpat hårt med allt dom gjorde idag. Tyvärr så fick man inte fotografera, vilket jag respekterar för fullt. Men här kommer en fin bild på Linn.




Hur somrigt som helst och tack och lov så blev det riktigt bra väder idag. Linns pappa var också med och kom redan igår hit till oss. De foton jag tog på dem tillsammans blev tyvärr förstörda och helt mörka (måste ha kommit åt någon inställning). Lite synd men inget att göra åt, får ta nya foton nästa gång han kommer.




Gabriel var med på skolavslutningen och hade sin väska på ryggen. Han vill också börja i skolan men fick nog allt om bakfoten, för det var ju trots allt ett avslut och inte en start.




Även Isac var med. Han hade också ryggsäcken med sig men mest för att den är ett nyhetens behag (fick den av pappa härom dagen).




Hem igen sen och njöt av solen och det fina vädret. Lucas tyckte fotbollen passade bättre på huvudet. Det kommer från en kille som älskar bilar mer än fotbollar.


Stressigt var det denna förmiddag och redan efter ett så åkte Linn och hennes pappa iväg. Hoppas att hon får en riktigt fin sommar!




Linn och jag.


 

Här är lilla Julie som har varit på strålande humör idag. Räknar inte in det obligatoriska kvällsgnället som finns hos alla. Förstår att dom är trötta. Det är även jag fast humöret är på topp denna fredag trots allt. Nu ska jag njuta resten av kvällen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


     

Av Trillingmamman - 14 juni 2012 13:32

Riktigt seg start på denna dag. Känner mig ur form och vädret gör det inte bättre. Vet inte riktigt vad jag vill eller vad jag ska hitta på. Tar det som det kommer lite. Är i alla fall sugen på en promenad och kommer ta mina två minsta med mig. Behöver verkligen komma ut. Väntar på att mata lilla Leon bara så man ligger i fas med det, man vill inte ha någon som gallskriker och är hungrig mitt i. Humöret har jag också tappat på vägen någonstans.




Nu hör jag Leon ropa banangröt så det är dags att ta tag i saken så man kommer ut någon gång. Frisk luft gör alltid susen, det vet jag.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


Av Trillingmamman - 13 juni 2012 20:48

Så mycket för det pillandet. Tog ut sim-kortet ur min HTC och skulle sätta in den i iPhonen. Lycka till säger jag bara, klart det skulle vara olika storlekar på dem. Men ett nytt är beställt och jag får det inom 2-3 dagar. Mitt pillande får vänta när det gäller den biten. Fick pilla i rabatterna i stället och har idag röjt en hel del då jag jäste i stort sätt hela dagen innan (jäsa=lata sig för er som tog det för att jag hade en bulle i ugnen). Tog igen lite arbete och för mig är det roligt att göra i ordning på tomten. Har inte haft orken tidigare då skolan krävt en del arbete. Så rabatten har kommit sist på min lista, men nu så finns det inga ursäkter. Pang på bara!


Barnen har på eftermiddagen varit lite på dåligt humör och trotsat en del. Det har gått bra ändå men trött är jag nog allt. Ska krypa ner i soffan och mysa lite med en god bok, psykologiboken.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 juni 2012 20:51

... utan även jag. Med andra ord så har jag knappt gjort någonting idag, bara varit lat. Eller ja, ett litet ryck blev det nog allt när Mia ringde och frågade om jag vilje följa med till Rusta en sväng. Den svängen blev till ÖB också, en avstickare till HM, och en liten tur till Cassels och slutligen en slutkläm på Ica. Vips så gick två och en halv timme. Kul var det, som alltid med Mia när vi handlar. Och hon smittade av sig med sitt mathandlande på Ica. Trodde jag skulle dreggla ner hela stället när det plockades ihop tacos i hennes kundkorg. När jag kom hem sen och såg det som fanns i frysen så började jag nästan att gråta krokodiltårar. Begav mig av för att inhandla tacos helt enkelt. Inte bara jag som jublade utan även barnen också. Lyxmat mitt i veckan.


Så nu sitter jag åter i soffan igen och jäser. Ska ta mig en titt i höstens kurslitteratur (kalla mig plugghäst). Kom på mig själv att jag inte druckit kaffe sen i morse heller så det blir att brygga en panna och bara njuta av vad kvällen har att erbjuda. Alla sover i sina sängar och bara jag och maken är vakna. Nu kommer vår tid.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards