Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under september 2012

Av Trillingmamman - 9 september 2012 19:36

... så dansar råttorna på bordet. Riktigt fullt så illa är det inte, drog bara fram rakapparaten och klippte till grabbarna lite. Julie sprang omkring och hejade på.


 


Ett riktigt busfrö är hon just nu.


Den största förändringen fick nog Leon, tröttnade på frisyren som var allt annat än frisyr så allt åkte bort. En helt ny kille blev det.


 


En blond sådan också.


 


Alexander fick sig en omgång han med och likaså de andra grabbarna. Nu är det bara jag och Linn kvar, men vi beger oss nog till frisören i stället för att hamna under rakapparaten tror jag.


Snart ska jag bege mig och hämta Linn vid tåget, borde städa då det ser ut som ett bombat skithus just nu. Men jag tror att jag hoppar över det och tar en kaffe i stället. Vi har haft en underbar dag och energin är slut. Sparar mig till kvällens pluggande i stället. Inte så att det försvinner utan jag får ta det snällt i morgon.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



Av Trillingmamman - 9 september 2012 08:32

God morgon världen, det vart lite sent igår för min del där av att jag är mycket trött idag. Fick klart inlämningen i Svenskan, utredande text om minoritetsspråken i Sverige. Ska bara granska texten innan jag skickar in det. I veckan som kommer så har jag två muntliga prov och ett skriftligt, känns helt okej och jag ligger i fas med planeringen i ämnena. Kanske för att jag sitter lite varje dag med böckerna.


Barnen är lite förkylda men ingen ligger däckad av det utan allt och alla är i full fart och precis som vanligt. Snart börjar en ny vecka med lite roligheter. Dagis förstås (ja, jag envisas fortfarande med och säga det fast det heter förskola) men också Knatteskutt för Gabriel. Ska bli intressant och se vad han tycker om det, hoppas förstås att han gillar det. På tisdag är det dags för hans del.

Ska också sätta mig ner och söka för Linns del om sånglektioner, det kom aldrig ut någon information i reklamen om kurser för det. Vet att dom har en musikskola här i Skövde så det borde inte vara något problem.


Annars har jag inga större planer mer än att gosa med barnen och pyssla lite. Om det är okej väder så går vi givetvis ut men i och med förkylningen så vill jag inte spä på mer utan låta barnen ta det lite lugnt idag. Det visar sig.


Nu ska jag göra min frukost och fixa i ordning mig själv!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 september 2012 18:12

Känner mig allt annat än pigg idag, det måste vara från gårdagens alla måsten. Hade två prov så det blev lite fram och tillbaka till skolan. Efter det storhandling på Ica Maxi, så jag kände mig tom när jag kom hem. Uttömd på energi kan man säga. Och idag känner jag mig mest trött.

Hur proven gick vet jag inte men det ena kändes bra (den som jag gjorde först), den andra återstår och se.


I veckan som kommer har jag tre muntliga prov så det blir lite lättare tycker jag. Har inlämning i helgen i Svenska och Naturkunskap också så känner jag att jag är sysslolös så vet jag vad som finns och fylla upp tiden med. Tänkte sitta ikväll med lite studier bland annat. Men också bara ta det lugnt.


För övrigt så har det inte varit så många knop gjorda här hemma. Bara laddat batterierna lite. Leon han kryper på och verkar nu mera ha fått in snitsen på det hela. En mycket nöjd kille är han nu, vilket han var innan också. Han jagar leksaker och spanar in syskonen och vad dom gör nu mera.


Isac går utan blöja till och från på dagarna nu. Mycket spring på toaletten blir det och som de flesta killar i den åldern så har han kommit underfund med vart snoppen sitter. Himla intressant, så utan blöja är mycket roligare än med blöja. Hoppas att dom andra kommer efter snart också. Vore trevligt om tre blöjbarn slutade inom en snar framtid så blöjkontot minskade med ett antal hundra i månaden. Fast det lär väl ersättas med att köpa rengöringsmedel till toaletterna sen när de gör sina misstag utanför i stället.


Barnen har fått sin middag redan och jag tänkte snart steka på lite kalvkött och ha en god avocadosallad till. Känner hungern redan nu så kanske dags att att passa på medan de små tittar på nya filmen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 september 2012 10:27

Tar mig en liten paus mitt i allt. Det har gått i ett här i två dagar. Dels för att jag har ett antal annonser ute på blocket och dels för att jag pluggat till proven idag. Mycket samtal, mailande och besök hit och dit. Men är det värt! Sålde precis Bumbostolen då Leon nu mera sitter.


Idag ska jag ha två prov, ett i Engelska och ett i Religionskunskap. Nu kör vi i gång. Och med fem ämnen så blir det fullt upp, hade dock inte räknat med annat.


Tiden är knapp då barnen skall hämtas tidigare för att jag ska iväg. Innan dess behöver jag hinna med lunch och ytterligare ett besök. Ingen rast ingen ro, nu kommer Julie och säger att hon har bajsat.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 september 2012 11:01

Lite ombyggnation av Bobby car har det blivit då den var på väg och rasa ändå. Så varför inte ta det man har och göra en mini-dragster. Byta ut hjulen mot... andra hjul.


 


Julie hade kul.


 


Isac sitter och tittar på tills det blir hans tur.


Leon var den enda som inte åkte med bilen. Lika nöjd ändå var han och kröp omkring och satt i köket.


 


Humöret på barnen var inte det bästa igår. Tror alla mer eller mindre grinade om vartannat. Sådant brukar hända men inte jämt tack och lov.
Ja en riktig skitdag var det igår för det slutade inte där, och jag kan inte påstå att den är så mycket bättre idag heller. Efterdyningar kallas det. Faktum är att jag kokar inombords. Jag kan "förstå" två vuxna bete sig som barn, men en vuxen gentemot ett barn är inte försvarbart. Det är barnmisshandel i mina ögon. Hur fan tänker man? Och sen ha mage och projicera ut händelsen på andra, fy farao jag kräks. Och egentligen är det inte försvarbart med två vuxna bebisar heller. De som ska vara förebilder för ett barn dessutom. Miljön och beteendet står för större delen som barn tar efter sina föräldrar och påverkar mer än vad man tror. Det finns ju ett bra ordspråk, barn gör inte som föräldrar säger utan barn gör som föräldrar gör. Så jävla sant!


Usch jag känner verkligen att jag måste ta ett brejk mitt i skrivandet. Tycker inte om att vara så här arg och faktum är att tårarna sprutar. Mitt sätt att få ut ilska också vilket gör att man känner sig bättre, men helt bra är det inte förrän situationen är löst.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 september 2012 23:57

Jag vet att man inte ska bry sig, men jag gör det ändå. För en stund i alla fall. Det finns inget värre än vuxna som beter sig som barn. Inte heller tar ansvar för sina egna handlingar utan öser ut skit på andra (kallas projicering inom psykologin och förekommer för att de själva inte orkar med sina problem. Då skjuter de över det på andra). Just nu är jag bara så fruktansvärt arg och behövde få svära lite.


Lyckades gå på lektion idag även om jag blev smått avbruten, fast det var mot slutet ändå.


Sen blev det till och sitta hemma med böckerna fram till nu. Var tvungen. I morgon är det dagis igen. Så jag borde lägga mig nu egentligen. Behöver lite tid för att varva ner. En mindre rolig dag har det varit. Inte bara barnen som bråkat, tyvärr. Men dom kan man åtminstone ursäkta. Behövde verkligen få skriva av mig ilskan lite.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 september 2012 19:54

Igår var det kanonväder och vi tillbringade större delen utomhus så klart. Små killar och tjejer roade sig med att rita.


 


Alexander ritade sin första huvudfoting på gatan. Var tvungen att ta fram kameran och ta bild förstås. Han var så stolt över sitt konstverk.


 


Isac hade också roligt och visar upp sina färgglada händer.


 


Lucas han njöt av värmen och solen, precis som jag.


 


Julie lyckades sätta sig på de flesta konstverken och fick svenska flaggan i baken.


 


Linn hjälpte mig stundtals inomhus då jag fick ett ryck och rensade ur i stort sett alla barnens garderober. Fem kassar bort blev det och jag insåg snabbt att det behövdes fyllas på igen. Passade bra eftersom det var klädbytardag i Frejahallen idag. Armbågarna fram och två stora IKEA-kassar med mig i sällskap av Mia och Linda. Linn och Felicia var också med på turnén. Gissa om vi hittade kläder!


 


Nu har barnen uppsättning med kläder igen och glada blev allihopa också. Idag har jag rensat ut även min garderob och insåg snabbt att jag också måste fylla på lite. Så jag har fått mycket gjort denna helg och har haft fullt upp alla timmar på dygnet känns det som.


 


Leon både kryper och sitter. Här går det undan måste jag säga. Från den ena dagen till den andra.


 


Julie ger mig blicken när jag säger att det är snart dags att gå och lägga sig. Inte populärt för fem öre.


 


Lite syskonmys på kvällen, här är Lucas och Julie.


Sköna dagar har det varit men nätterna är bra kalla. Nu börjar även getingarna bli slöa och det finns en del av dem till min stora förtvivlan. Får nog igen för spindeln och det jag gjort mot maken (blink, blink). Dom finns överallt just nu och panik har jag. Mest blir det att jag spelar ping-pong med dom.


 


På matbordet av alla ställen! Bort, bort, bort.


Ikväll ska jag ta ett varmt bad och njuta efter allt jag gjort. Har lite och läsa också förstås, inget stress då jag ligger i fas med tiden i alla ämnen. Men först en klassisk kaffe och försöka få alla i säng. Julie håller låda, Leon också. Bara Linn som sitter tyst och tittar på TV. Drar ett djupt andetag och fortsätter tills min tid kommer.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards