Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under oktober 2012

Av Trillingmamman - 16 oktober 2012 10:48

Vaknade i morse och kunde knappt svälja. Går in och kikar i spegeln och ser att ena sidan i halsen är svullen och röd. Jippi! Precis vad man vill just nu, har inte tid att bli sjuk. Av alla veckor så är den här veckan riktigt hektisk med mycket inplanerat. Jag kommer att springa mellan olika saker som en flipperboll och med halsont känns inte som att det är grädden på moset. Kanske tacken för att det är stressigt. Nåja, ska inte gnälla för det finns alltid dom som har det värre. Har fått lite tips från Mia så jag är ändå nöjd!


Igår hade jag ett muntligt prov i Engelska och fick C på det. Även ett skriftligt prov som jag haft fick jag också C på. Vi gick igenom det nationella provet som inte gick så bra, fick E på det, och det var mest grammatiska slarvfel. Går att förbättra.
Av en slump så tittade jag på kursutbudet medan jag väntade igår. Såg att de kurser som jag så gärna vill gå och som jag inte kom in på sist startar redan i november. Fick måttligt raketbränsle i baken och sökte dem och har nu lämnat in min ansökan. Håll tummarna för mig nu att jag kommer in! Det kommer med andra ord inte att bli ett avbrott i studierna för min del utan jag kör vidare bara, dock inte lika många ämnen den här omgången. De andra kurserna slutar sista november.


De små liven är på dagis och jag ska förbereda lite och läsa på inför de två kommande proven jag har i morgon och på torsdag. Först lite lunch!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 15 oktober 2012 19:23

 

 

 

Guldmedaljörer och Entrepenörer

 

 

Har du själv diagnos eller är anhörig/närstående?
Jag har förmånen att kunna erbjuda ett begränsat antal biljetter till föreläsningen i Stockholm imorgon tisdag kl 18-21:30 för endast 200 kr inkl moms!!! Anmäl ditt intresse genom att skicka ett SMS med ditt namn till 076-291 48 78 omgående och betala på plats imorgon! Sprid gärna budskapet vidare till dina vänner! /Jenny M Ström

 

Här kan ni läsa om föreläsningen som hålls av Frank Andersson, Madelein Larsson Wollnik och Marie Enbäck. Guldmedaljörer och Entrepenörer.

 

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva  

 

 

 

ANNONS
Av Trillingmamman - 14 oktober 2012 21:22

Kände mig duktig och avklarade mina studier tidigare denna kväll. Såg fram mot en uppfriskande promenad till stationen för att hämta min dotter. Maken föreslog ett lyxigt, stort paraply. Varför inte tänkte jag, inte för att regn bekommer mig egentligen men tyckte att det kunde vara skönt och slippa det för en gång skull. Det kändes som om jag inte tänkte alls. Spöregn och kraftiga höstvindar gör inte susen med ett paraply på över en meter i diameter. Hade nog föredragit att bli en dränkt katt faktiskt. Min mysiga promenad förvandlades till en tre och en halv kilometer lång brottningsmatch med ett paraply som fick eget liv och ufostyrning. Ett perfekt mordvapen kändes det som och när som helst kunde dra dit den ville. Tur att många inte kom i min väg. Hade god lust och nästan skrika:

-Ur vägen innan paraplyet attackerar!

Som tur är så är jag en stadig krabat men inte så jävla lång dock. Lyckades hålla paraplyet ända ner till stationen och nu har jag duktigt med kramp och mjölksyra i armarna. Tur det, annars hade nog jag och Mary Poppins haft en del gemensamt.

Vill inte utsätta Linn för pinsamma morsan på väg tillbaka hem så jag behöver väl inte säga att det blir Taxi va?


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 12 oktober 2012 20:01

Vinnaren är:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Jeanette

 

 

Grattis Jeanette!

 

Maila mig på eva.silverlantz@gmail.com

 

 

 

 

Av Trillingmamman - 12 oktober 2012 09:50

Äntligen har jag fått sova en hel natt, det verkar som om Leon blivit frisk. Han verkar var sitt vanliga jag igen. Vågar man hoppas? I vilket fall som helst så var det en gudagåva att få sova ut. Känner mig pigg igen med nya friska krafter i kroppen.


Idag har jag lite ärenden på schemat. Ska bland annat skicka iväg lite paket då jag haft auktioner på Tradera. Och jag hoppas också att lite paket kommer till mig. Har budat och vunnit saker som borde dyka upp i dagarna eller nästa vecka. En lång promenad väntas för att ta sig till de olika ställena och det passar alldeles utmärkt i solskenet, även om det är kallt.


Tävlingen med strumporna avslutas klockan 19.00 ikväll, kul och se att många deltar. Återkommer med vinnaren ikväll så fortsätt skriv inlägg ni som är nya. Det krävs absolut ingen blogg för det. Lycka till! Här kan ni rösta: Tävling Strumphyllan.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 10 oktober 2012 14:41

TÄVLING!

 

 

I samarbete med Strumphyllan så lottar jag ut ett paket 12-pack damstrumpor. En vinnare kommer att dras och det enda ni behöver göra är att gå in på deras hemsida och sen lämna svar i en kommentar hos mig:

 

Hur många huvudkategorier finns det på Strumphyllan?

 

 

 

Tävlingen startar idag 10 oktober och avslutas på fredag 12 oktober kl. 19.00 Ta chansen och varmt lycka till!

 


 

 

 

Av Trillingmamman - 9 oktober 2012 21:19

Morgonen var lugn här och det blev, trots alla sjukdomar som har härjat, dagis för grabbarna. Ingen hade feber i natt och de var precis som vanligt igen när de vaknade så jag beslöt att de fick gå dit. Den som nu mår dåligt är Leon och han har varit hängig hela dagen. Som man har sett på de andra så hoppas jag att även han är sitt vanliga jag i morgon. Bara feber, ingenting annat. Kort och intensivt. Thomas hämtade barnen från dagis och passade på att fotografera lite på vägen.


 


Löven faller ner för fullt och fast det är kyligt och går mot mörkare tider så är det vackert med alla dessa färger.


 


Julie följde med. Hon ser allt annat än tam ut.


 


En stolt Gabriel som visar upp sitt skepp för pappa.


Har fyndat lite på Tradera idag och känner mig nöjd, två overaller blev det. Nu är det bara en kvar så har alla sin uppsättning med vinterkläder. Lite läsning har jag framför mig nu då det är prov på torsdag i grammatik och ordbildning. Ska inte bli långvarig framför datorn, så god natt alla och ha en trevlig kväll.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 oktober 2012 22:00

Nu har vi sjukstuga omgång två här, Julie insjuknade också och jag bara väntar på att fler ska följa efter. Givetvis så hoppas jag att det inte sker. Ibland är det oundvikligt när man är så många. Som "tur" är så är det bara feber dom har.


Har inte haft tid och sitta här riktigt, har varit ensam med barnen idag och haft fullt upp. Utöver allt annat som ska göras om dagarna så har jag även kört tvättmaskinen på högvarv. Har samlat ihop kläder till försäljning så jag hoppas att det går bra och att det kommer till användning för andra. Fjolårets vinterskor fick också vara med på ett hörn till försäljning. Kanske det kan inbringa lite extra i kassan.


Känner mig inte helt frisk än men är absolut inte däckad som de andra små stackarna. Ägnar mycket tid åt skolarbete som ni redan vet vid det här laget. Kvällarna är min tid för det med en stunds avbrott (som nu). Håller för tillfället på och läser om grammatik i Svenskan, vilken rysare. Känner mig skrynklig i hjärnan av alla satsdelar, pronomen, subjekt, fonem och morfem. Måste man kunna allt det där? Bara snäll och läsa på till provet känner jag. Grammatik är inte min starka sida känner jag, alla dessa krångliga ord och betydelser. Det var enklare förr med bara substantiv, adjektiv och verb. Nu har det tillkommit en hel del när man läser på högre nivå. Och jag som inte läst grammatik sen i högstadiet. Ni förstår kanske att jag ryser. Gilla läget och fortsätta då...Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se