Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under oktober 2012

Av Trillingmamman - 6 oktober 2012 20:55

En tur till Korsberga blev det idag med Kerstin för att fynda lite på klädbytardagen där. Det som var tänkt var att jag skulle köpa byxor till Gabriel som har ätit upp några par sen sist jag handlade. Hittade dock inte så mycket av den varan tyvärr, men andra fick byxor. I stället blev det vinterkläder till fem av barnen och det var inte fy skam det heller.


 


Tre overaller i mycket fint skick och dessutom märkeskläder (Didrikson och Lego Wear). Lyckliga blev både Julie, Linn, Gabriel och Leon. Hittade dessutom skor till den minsta mannen i familjen och de var som nya. Sammanlagt så gick jag därifrån med:


3 par vinterbyxor

3 overaller

1 kappa

1 par skor

12 par strumpor

1 par vantar

1 tröja

5 par byxor


Summan för det kalaset landade på en tusenlapp. Och inte ens malen hade varit framme på kläderna. Jag är fortfarande fascinerad av att den begagnade marknaden erbjuder så fina kläder i gott skick.


 


Nu kommer det att komma en till klädbytardag här snart som jag skall besöka. Så mer fynd väntas komma. Hur som helst så är jag otroligt glad över det jag hittade idag.


Allt har gått fort idag och egentligen så har vi inte gjort något speciellt. Några av barnen är hängiga i en ny omgång sjukdomar. Isac hade feber på eftermiddagen och Alexander låg igår. Får se hur den här natten slutar.


Igår kväll satt jag med min hemtentamen i Psykologi. Är i stort sett klar men väntar till finjusteringen efter måndagens lektion. Arbetet skall vara inlämnat nästa vecka så det är ingen brådska. Ikväll kommer jag att läsa på i Svenska och Religionskunskap inför kommande prov. Bara ta det lugnt.


Sällskap har vi av en liten Alexander som känner sig sugen på skorpor och mjölk. Nu säger han inte så mycket utan bara njuter så han får mer än gärna sitta uppe en stund.


 



Nu ska jag sätta mig bekvämt i soffan och läsa medan de andra tittar på bilprogram.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 oktober 2012 12:01

Jag är inte helt tappad i handfatet men heller inget tekniskt freak. När man köper en dator så vill man egentligen bara trycka igång den och allt ska fungera. Vilket det gjorde också, ett tag. Sen började de små roligheterna. Datum och tiden ställs om av sig självt. Går tillbaka, ställer in rätt, men kan inte trycka Verkställ. Bara OK-knappen. Vilket innebär att när den har lust så ställer den om sig igen. Vet inte vilken tur i ordningen jag har ändrat tillbaka längre, man tappar räkningen. Har också ställt in datorn för automatiska uppdateringar, vilket den startar upp men aldrig genomför. Får felkodmeddelande på felkodmeddelande men lik förbannat så kan jag inte köra de "viktiga" uppdateringarna. Känns som om jag inte är administrator på min egen dator. Måste man ha höga tekniska kunskaper för att äga en PC? Undrar bara. Nästa gång tänker jag konvertera till en Mac. Just nu har jag inte råd, men nästa år. Orkar inte med alla problem som orsakar irritation. Har skolarbete och annat att sköta, inte leka tekniker.


Snart ska jag iväg och skriva prov, ner på stan och handla present till Linns kalas som hon ska gå på i morgon och hämta barnen förstås. Men först ska jag njuta av en kaffe i lugn och ro.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 oktober 2012 18:42

Hade fikabesök på förmiddagen av Kerstin, TACK för trevligt sällskap! Alltid lika kul och tjattra lite. Sen kom jag på mitt i att visst fan, Gabriel hade en tandläkartid. Det var ungefär en timme innan det var dags. Alltid lika kul med överraskningar. Det var Thomas som fick ta den biten idag och jag hämtade barnen.


Känner mig fortfarande inte riktigt frisk och lyckades mitt på dagen somna en stund, vilket jag behövde. Som vädret var ute var även barnens humör sen på eftermiddagen. Mindre kul men jag förstår dom också. Även små individer har dåliga dagar.


Det var lite frost på rutan denna morgon och det ger en vink om vart det bär vägen. Innan dess så är det massor som ska fixas. Bland annat bilen som hade en del rostfläckar.


 


Just nu är "hon" skitful. Men behöver omvårdnad så klart.


Igår skulle jag ha kollat på filmen men det blev inte av, kom hem sent från skolan. Läste Engelska i stället då jag har prov i morgon. Har hela veckan på mig med filmen och referatet så det är inte bråttom. Kommer nog ägna kvällen åt att läsa mer, känner mig inte på topp. Vare sig i humöret eller kroppsligt.


Nu kallar plikter och middag, kom på att jag inte ätit något.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva






Av Trillingmamman - 2 oktober 2012 10:23

För en vecka sen köpte jag sex paket blöjor, och nu är det dags att fylla på förråden igen. Vi pratar om 240 blöjor, hallå skitungar vad sysslar ni med? Har jag bytt alla dom? Kan inte förstå hur det kan ha gått åt så mycket, på en vecka. Nåja, det jag inte minns har inte hänt. Kilar snällt iväg och handlar igen. Har man fem blöjbarn så har man.


Fortsätter och hostar och snorar här. Har inget på schemat mer än att pilla i naveln och göra det jag absolut måste göra. Hälften av gänget är på dagis så det är något lugnare här hemma.


Hade en konstig dröm i natt. Köpte en svart, stor och vräkig Charger som såg större ut än den brukar. Allt för att irritera grannarna och maken. Han, maken alltså, som dessutom tjatade på att få köra den hela tiden men jag sa blankt nej. Vad var poängen med drömmen förutom att jag retade gallfeber på grannarna och maken?


Nu vankas det kaffe, igen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 1 oktober 2012 17:09

Lite ur gängorna idag då förkylningen även drabbat mig. Som grädden på moset så är den kryddad med hosta. Känner mig inte helt sänkt än, men helt klart ur gängorna. Sen är vi några till i huset som är sjuka med. Har mest tagit det lugnt idag bara därför och inte gjort några större ansträngningar. Kommer inte göra det resterande tid heller, förutom att plugga lite då.


Leksakerna är borta från golvet, disken är klar, barnen bytta och tvättmaskinen går. Vad mer behövs? Jo, lite krasch så maken får dammsuga efter fotbollssugna Gabriel. Får nog ta och hjälpa till lite...



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards