Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under november 2012

Av Trillingmamman - 19 november 2012 19:20

Nu går jag mot sista veckan i de kurser jag läser, klarade fem ämnen. Känns skönt faktiskt och hektisk kommer det att bli med det som är kvar, ingen panik dock. Har fått C som slutbetyg i Svenska 2, blev klar lite tidigare än räknat. Nu har jag bara Naturkunskap 1, Religionskunskap, Engelska 6 och Psykologi 1 där jag väntar resultat. Har dock lite inlämningar kvar först och det stora provet i Psykologi på torsdag. Även romanredovisningen på Engelska.


Idag har jag varit skapligt luddig i huvudet och jag hoppas inte att förkylning är på intågande. Har tagit det ganska lugnt men allt jag gjort har gått i ultrarapid känns det som. Skulle göra välling till Leon och glömde sätta på locket till flaskan när jag skakade den, ni kan ju gissa hur jag såg ut. Man tar ju lite sats för att få pulvret och lösa sig. Locket låg så fint på bänken. Nåja, fick ju ta mig ett bad mitt på dagen.


Målaren var här idag och skulle fixa ett hål i väggen vi har precis vid barngrinden. Hade Leon på ena sidan och skruvdragaren i den andra och monterade ner grinden med. Ingen vanlig syn kanske för dem, men det gick. Är ju så van. Thomas var inte hemma vid tillfället heller och jag ville inte montera ner grinden innan han kom eftersom Leon är en smitare. Nu kunde han inte fixa hålet utan det är ett jobb för snickaren först, sen kan målaren komma. På med grinden igen så länge.


I morgon så ska jag ta mig en tur och storhandla för det behövs. Dags att fylla på skåpen som T-rexen tömmer. Nu ska jag bara plugga!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 17 november 2012 14:32

Idag kör vi en temadag med temat gemenskap. Vilket innebär att vi gör allt tillsammans. Vi började med strumpsortering på förmiddagen. Många glada miner.


 


Det var inte lilla högen precis men till slut så blev det roligare när vi gjorde memory av det hela. Så förhoppningsvis så kunde det bli nytta förenat med nöje, och de lär sig och sortera strumpor på köpet.


 


Sen gjorde vi lunch gemensamt och jag fick god hjälp av Linn och Gabriel som skalade potatis. Och alla åt som aldrig förr. Efter det begav vi oss ut på promenad.


 


Här springer dom av sig lite på vägen runt.



 


Leon kikar ut från vagnen.


Jag skall strax bege mig iväg och handla lite lördagsgodis till barnen som skött sig fint. Här kommer lite mer bilder som jag hittade i kameran.


 


Killarna blir lämnade på dagis.


 


Gabriel och Leon ute och vandrar.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 16 november 2012 13:23

Somnade hyfsat tidigt igår och vaknade upp fräsch idag. Känns oerhört skönt faktiskt och det var ett tag sen jag kände mig så. Har ägnat morgonen åt att ta itu med tvätten som aldrig försvinner konstigt nog, och så blir det nog hela dagen. Ska ta mig iväg till affären också för att handla samt hämta mina böcker som har kommit.


Thomas har varit ute med barnen på en långpromenad och jag fick laga lunchen i tysthet, bara Leon som höll mig sällskap. Efter maten gick alla barnen igång igen så de fick passera duschen för att sedan ha en musikstund.


 


Ser ut som dom följer en snitslad bana.


 


Ni kan gissa vilken låt som gick och som nu mera är barnens favorit. Den går så här: jag bygger, bygger upp och du river, river ner.... Skapligt trött på den låten men vad gör man inte för de små.


 


Thomas satt och log åt dom små.


 


En annan glad liten kille.


 


Gabriel springer som aldrig förr.


Energin tog slut för en stund sen. Nu har dom varvat ner efter den blodsockerhöjande måltiden. Själv ska jag dricka mitt kaffe och sen bege mig till affären.


Avslutar med lite syskonkärlek.


 


Leon hade gjort illa sig och direkt var dom framme för och hjälpa.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 november 2012 15:57

Nu har jag avklarat det stora provet i Naturkunskap och har endast Psykologin kvar, satt hela kvällen igår och läste. På det har jag ett fåtal inlämningar kvar och sen är jag klar med alla ämnena, helt otroligt vad fort det har gått. Nästa veckan är den absolut sista veckan för allt. Med dom ämnena jag läser nu, sen har jag sökt nya kurser så fortsättning följer. Psykologi 2 är redan igång och snart vet jag om jag har kommit in på de andra kurserna med, troligtvis så får jag svar nästa vecka eller veckan därpå. Psykologikursen som är påbörjad innehåller mycket hemarbeten och i den sista delkursen behöver jag hjälp från er bloggande, twittrande och facebookanvändare. Jag kommer att återkomma med frågorna och svaren kommer enbart användas i syfte i min hemtenta och behandlas konfidentiellt.


Nu ska jag snart åter tillbaka till skolan för Engelskaprov, har bara mellanlandat för matpaus här hemma. Och en kaffe förstås.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 




Av Trillingmamman - 13 november 2012 12:24

Det slog mig här om dagen att det faktiskt börjar närma sig julhandling. Har funderat mycket på det där och tiden är något som man har väldigt ont av som flerbarnsförälder. Nu finns det andra alternativ och jag tycker det är fantastiskt att med ett klick på datorn så kan man beställa, sen kommer det hem till dörren. Undrar om jag ska göra det i år för att spara tid?


Det finns många sidor och hitta när det gäller leksaker men en som jag har fastnat för är Lekmer. De har stort utbud på allt vilket jag tycker är kanonbra. Menyn är lätt och navigera i dessutom. Efter lite surfande på deras sida så insåg jag faktiskt att jag kan köpa det mesta där som barnen önskar sig. Monster high, Cars 2, Batman, Spiderman, bilar, dinosaurier och mycket, mycket mer.


Killarna är som tokiga i bilar bland annat, och något som dom saknar är ett garage. Tror definitivt de skulle gilla den här:


 


En riktigt bra julklapp och det skulle vara kul och se deras min när dom får den.


Tror nog att jag kommer ändra min taktik i år och beställa på Lekmer i stället. Man slipper åka runt, riskera att det är slutsålt och dessutom lägga ner tiden som inte finns. Julstress vill jag inte ha i år, glad mamma innebär glada barn.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Wii

Av Trillingmamman - 11 november 2012 14:32

Lite småregn ute så vi kör en aktivitetsdag inne i stället. Satte Gabriel på att spela lite Wii, vilket var uppskattat. Han kör på som aldrig förr. Trillingarna leker och bygger med lego så länge.


 


Det gäller att ha tungan mitt i mun.


 


Och här kör vi!


Thomas har möblerat om här hemma och nu har vi gjort en del förändringar. Ena soffan åkte bort för att skapa mer utrymme.


 


När katten är borta så dansar trillingarna på soffan, de passar på när ingen ser. Kul klätterställning innan den åker på tippen.


 


De hade även en picknick mitt i vardagsrummet.


 


Leon passar på att undersöka allt.


En mycket lugn dag har det blivitt, försöker ta itu med lite måsten men det går inte så bra. Tvätten tittar på mig och jag tittar på tvätten, lika med noll resultat. Har lyckats fixa en maskin hittils vilket inte är så strålande. Men tvätten lär knappast rymma så när jag slår upp mina gluggar i morgon så vet jag vad jag ska syssla med (det man inte ser idag finns kvar i morgon).


Nu kallar Leon på mig så jag måste avsluta.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 november 2012 19:41

Nu är jag tillbaka på hemmaplan efter en trevlig kväll och massor med fina utställare på PURE i Stockholm. Girls Night Out ordnat av Mgroup PR & Event. Och alla fina vänner man mötte, TACK! Här kommer lite bilder från fredagen.


 


Mitt i vimlet.


 


Det här tyckte jag var en intressant produkt.


 


Fina handgjorda smycken.


 


Fina tjejerna står på rad.


 


Annica och Mirka.


 


Min syster Anna.


 


Och vilken goodiebag man fick med sig hem.


Jag och Anna beslöt oss för att ta oss vidare ut senare och begav oss till Golden Hits. Och där träffade jag Annelie som jag inte sett på hur många år som helst. Hennes första gång på stället och jag som bor 35 mil bort, hur stor är oddsen att man ska träffas? Jag blev riktigt glad över och se henne igen för så roligt som vi haft.


 


Jag och Annelie på Golden Hits.


 


Jag och Anna.


Det blev en kort visit men mycket givande och trevlig, TACK! Väl hemma så möttes jag av maken och barnen som hämtade mig vid tågstationen. Mycket kramar fick jag som om jag vart borta länge. Goa, glada barn.


 


Alexander, Isac och jag.


 


Leon var inte på sitt bästa humör och har haft svårt och komma till ro nu på kvällen. Nu sover han äntligen och jag ska ta och sätta mig med studier, inte helt oväntat. Det märks att man är tillbaka i vanliga spåret igen.


Tack ännu en gång Mgroup PR & Event för en fantastisk kväll.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




  




Av Trillingmamman - 8 november 2012 18:43

Känner mig på gott humör, positiva saker har hänt och mer väntas. I morgon är en dag som jag längtat till. Resa till Stockholm och event samt träffa alla kära vänner. Äntligen kommer fredag! Har inte varit sysslolös direkt, tre prov har jag haft den här veckan. Ja det sista provet ska jag ha nu vid sju, bokredovisning. Sen bär det hem för en inlämning i psykologin, skriva ut massa papper och packa väskan. Det kommer att rassla till ikväll.

Grabbarna har haft dagisvecka vilket behövts. Jisses vad dom har trotsat, fast på olika sätt. Alexander gnällde hela vägen dit en morgon över att han hade en tagg i skon. Fixade och donade men inget jag gjorde hjälpte. Jag bet ihop i dom tjugo minutrarna det tar fram och tillbaka och med allt. Jobbigt var det för han ger sig inte med sitt gnällande heller. Till dagis kom vi och jäklarns vad det rasslade till. Ut med overallen kom en bok, två bilar, ett flygplan, en demolerad Batman, Mästerkatten och ett halsband. Inte så konstigt att han gnällde...

Vid ett annat tillfälle så var det Lucas tur och han hade en jävulusisk morgon och med det grymma röstresurser. Trodde han skulle väcka hela grannskapet. Efter 40 minuter så lugnade han ner sig, det var många koppar kaffe den morgonen. Bet ihop även då.

Sen har de andra mer eller mindre haft humör till och från också. De har avlöst varandra. Ljuvligt! Konstaterar nu efter veckans slut att jag har inga barn, jag har små T-rex där hemma. Ser fram mot en "lugn" kväll och lite paus från vardagen i morgon. Med mig har jag kamera givetvis. Och jag återkommer.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards