Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under januari 2013

Av Trillingmamman - 2 januari 2013 21:28

Känner mig smått hjärntvättad just nu, har tillbringat tid och läst en bok som jag inte tyckte om alls. Det var tvunget eftersom det var skolarbete, och aldrig förr har 125 sidor varit så långa. Och nu sitter jag här och skall sammanfatta, trodde jag, men det var lite mer avancerat än så. Fastnade, det tog tvärstopp. Har mailat läraren om hjälp givetvis och jag tror jag lägger böckerna åt sidan så länge.


Är nog ganska trött också då morgonen började med översvämning, inte vattenkranen, utan i blöjan. Magsjuka med andra ord, igen. Det var bara ett utav barnen den här gången, Julie, och hon verkar nu på kvällskvisten inte vara bekymrad alls eller ha ont. Ett par timmars racerbyten av blöjor så var det klart. Men sen kom Isac och blev hängig. Tog tempen på honom och det låg strax över 39 grader, välkommen feber. Efter det följde Lucas, även han med ganska hög feber. Nu ligger alla i sina sängar och jag håller tummarna för att det stannar upp efter den här dagen. Magsjuka och sjukdomar i en flerbarnsfamilj är ett dilemma. Många som blir sjuka samtidigt.


Åkte en sväng med bilen för att slänga ut barrmonstret men vände lika fort vid miljöstationen. Inte bara jag som skulle kasta saker märkte jag. Fel tidpunkt helt enkelt och den får ligga kvar tills i morgon, men jag köar inte med tjugo bilar framför som hade släp och fulla bagage. Dessutom var åldern 65 plus och vi vet hur fort det går. Förmodligen kommer mitt val att vända bilen resultera i att hela bagaget är fullt med barr i morgon, men jag tar den städningen helt klart. Hade andra ärenden ändå och fick lite gjort i alla fall. Huvudet har allt annat än hängt med idag. Känner mig ändå ganska glad i humöret så det spelar ingen roll. Får rensa huvudet med en film, Wordfeud och Quizkampen. Passa på nu om ni vill slå mig, är ett lätt byte idag. Sen är det bara invänta morgondagen. Håll tummarna nu!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 1 januari 2013 10:23

Firandet blev mycket lugnt igår för våran del. Har man många små så har dom inget utbyte av att vara uppe sent för att titta på fyrverkerier. Våra barn klarar inte riktigt det än. Nu smällde många av raketer lite tidigare som de fick se, samt att vi också gick ut lite tidigare för att dom skulle få "litet nyår".


 


Nyfikna små tittar ut på raketerna som någon smällde av.


 


Lite alkoholfritt cider.


 


Kocken (maken stod för matlagningen) serverar.... hmmm diskborste?!


 


Gabriel bygger lite i väntan på maten.


 


Julie... behöver jag säga mer?


 


  God fortsättning alla, önskar jag och Thomas!  


Som ni kanske ser så gick det lugnt till igår. Vädret var inte det bästa, spöregn, så det var bra mycket roligare inne än ute. Barnen somnade före nio, vissa av dem i alla fall, så för dem var det en helt "vanlig" dag. Sen fick jag och maken lite egentid i lugn och ro innan raketerna smällde av vid tolvslaget. Och vi nöjde oss med att titta från fönstret hellre än spöregnet (snacka om att man blivit bekväm).


En ännu lugnare start har det varit nu på morgonen här, har inte klivit ur mysbyxorna än. Dricker min andra kopp kaffe och bara njuter för tillfället. Snart ska jag ta tag i lite saker för trots allt så är det en helt vanlig dag för oss fast det är första dagen på 2013.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skapa flashcards