Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2013

Av Trillingmamman - 15 februari 2013 20:09

Nu har torktumlaren brakat ihop, jättekul med sju barn i familjen. Som tur var så är det bara för oss att ringa ett samtal så går det att ordna även om det tar tid. Tvätten hanns med till sista klädesplagget. Fast vi hade lite och hänga på tork förstås.


 


Så nu är vardagsrummet ett provisoriskt torkrum. Sen lade mikrovågsugnen sin sista suck och sprakade till innan den bestämde sig för att nu-vill-jag-inte-vara-med-längre. Dagens elektronik är inte byggd för att hålla tydligen.


Tog med några grabbar idag och gick över till Kerstin och fikade, TACK för pratstunden! Jättetrevligt och det behövdes. Barnen är nu nedbäddade och jag ska strax läsa lite Naturkunskap och om människokroppen. Prov om två veckor, och snart är jag klar med alla kurser för den här omgången.


Tack ni alla som hjälpte mig och svarade på frågorna för mitt psykologiarbete!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 13 februari 2013 12:51

Nedan följer tre frågeställningar och syftet med undersökningen är att få fram information om människors användande av sociala medier som Facebook, Twitter eller bloggar. Det räcker om ni använder ett utav dem för att delta i undersökningen. Svaren kommer att an­vändas i mitt Psykologiarbete Medier, livsstilar och kulturer och kommer att behandlas med sekretess.


A – Varför använder du Facebook, Twitter eller bloggar?

 

B – Hur påverkar användandet av Facebook, Twitter eller bloggar dig psykiskt, hur får användandet dig att må (stressigt, avslappnande m.m.)?

 

C – Vilka etikettregler anser du att det finns inom sociala medier, vad får man skriva om respektive inte skriva om?

 

 


Undersökningen är helt frivillig och är till mitt psykologiarbetes sista delmoment. Ni kan maila mig svaren på : eva.silverlantz@gmail.comTack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 

 

 

 

ANNONS
Av Trillingmamman - 11 februari 2013 21:34

Tror att vi går mot bättringsvägen nu allihop, ingen mer som har feber. Hoppas det håller i sig nu också. Som sagt, denna vinter har bjudit på mycket sjukdomar. Behaglig dag har det varit, har haft grannens son på besök och de har lekt hur fint som helst allihop. Fick infall och bakade också, en chokladkaka och sen syltkakor. Syltkakorna åkte i sopen då dom mest dammade. Att jag aldrig lär mig att jag inte ska baka kakor och hålla mig till de mjuka varianterna. Nåja, jag försökte i alla fall. Envis som synden.


Fort har det gått den här dagen och jag har ägnat kvällen åt arbete med studier och sen lite TV-paus. Ska nu åter inta TV-position efter nästan två timmar vid datorn, det räcker. Vill vara pigg och fräsch i morgon. På något konstigt vänster så har det inte riktigt känts som måndag idag. En ganska konstig känsla faktiskt.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
Av Trillingmamman - 8 februari 2013 19:24

Som jag nämnde tidigare så gick den här veckan fortare än vanligt. Har ju haft en del inplanerat och har zick-zackat mellan ställena känns det som. Det gick det med och nu sitter man här och det är redan fredag. Barnen har fått vara hemma eftersom hostan inte gett med sig riktigt. Tror inte de riktigt tyckt att det har varit roligt alla gånger men tyvärr nödvändigt så bacillerna försvinner någon gång. Denna vinter säger jag bara.....Usch! Nu vill jag ha sol, sommar och värme.


Ikväll ska jag njuta, barnen ligger i sina sängar. Veckan har bjudit på trots kan jag säga. Alla samtidigt mer eller mindre dessutom, kanske effekten av en stressig vecka kombinerat med sjukdomar. Mindre kul men man vet att det inte varar för evigt tack och lov. De brukar inte trotsa samtidigt allihop men just den här veckan så bestämde alla sig för det, jippi! Lyckades ändå med det jag hade inplanerat. Provet, labbet och inlämningarna. Har kommit in på tre ämnen som jag sökte och som börjar i början på april: matematik 3, engelska 7 och samhällskunskap 2. Är glad absolut!


Har haft Kerra på besök idag, trevligt! Tack underbara för kläderna till Julie och Linn! Var ett tag sen sist, kan dock bli så när man har lite pussel på varsitt håll. Trevligt var det i alla fall!


Nu kallar MIN tid och jag ska verkligen njuta av den.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 februari 2013 08:06

Två dagar där man har försökt få schemat att gå ihop, vilket vi lyckats med och tack vare stor hjälp av vännen Mia också. Leon och jag gick på läkarbesök här om dagen och det visade sig att han hade förkylningsastma. Har inte sett eller hört något och han verkar för det mesta pigg, både sover och äter bra. Han hostar dock vilket  stort sett alla gör i den här familjen just nu så kanske det är därför man inte reagerat riktigt. Gabriel fick också svårt att andas igår och jag befann mig vid det tillfället mitt i lab på Naturkunskapen, kändes inte helt bra kan jag säga. Men jag hade tillfälle att ringa, Gabriel befann sig med Mia just då, och läget var inte akut men att det behövdes åka in och kolla. Tack Mia för din underbara hjälp igår!


"För er som undrar varför jag inte släppte allt och åkte hem så kan jag säga att efter samtal med Mia så var läget inte akut och jag och Mia kom överens om att hon kunde åka in för en koll. Gabriel var i trygga händer och väldigt lugn. Han vet vem Mia är samt att jag känner trygghet eftersom jag också känner henne och vet att hon har en undersköterskeutbildning samt en gedigen erfarenhet när det gäller barn i största allmänhet samt med barn med speciella behov. Gabriel kunde inte vara i bättre händer. Hade det varit tvärtom så hade jag gjort likadant och Mia hade känt samma trygghet. Nyckeln i den här situationen var kommunikation och hon hade mitt fulla förtroende alla gånger. Hade det varit akut så hade jag givetvis släppt allt och åkt."

 

Gabriel mådde bra och det var inte en förkylning som hade utlöst det så det som snurrar i huvudet på mig med tanke på Leon är om det kan vara annat. Tänker inte sitta och gissa utan ska ringa till Vårdcentralen idag för vidare konsultering över händelsen igår för att få klarhet i det hela. Alla barnen blir hemma idag från förskolan.


Sen har vi också bilbesiktningen som skall göras idag så håll tummarna nu! Kafferasten här är slut och jag skall nu fixa i ordning mig.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 3 februari 2013 22:21

Laddar inför den kommande veckan som kommer att bli späckad med besök hos BVC och tandläkaren, prov i Naturkunskap och Filosofi, barnens fritidsaktiviteter, bilbesiktning och en massa annat. Jag har massor att göra, även om jag får stor hjälp av Mia. TACK! Det positiva är att veckan kommer att gå fort, det negativa är att man kommer att blicka tillbaka och undra vart tiden tog vägen. Bara gilla läget och köra på för ibland blir planeringen så här. Ikväll kommer jag att ta det lugnt, har redan skickat in mitt arbete i Svenska så nu har jag inget mer på schemat än mina egna nöjen. Alla måsten är gjorda för den här dagen och alla små ligger i sina sängar, perfekt. Fram med mobilen och lite pisk och smisk i Wordfeud!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 februari 2013 13:14

Trots att det är lite kyligt så känns det som vårväder idag. Snön är nästan helt borta och jag längtar som bara den till våren. Ska bege mig ut på daglig långpromenad idag men väntar in ett par saker först innan. Tycker det flyter på riktigt bra för övrigt men barnen är snoriga, hostiga och får till och från feber men ingen som riktigt ligger däckad tack och lov. Trist med alla sjukdomar som har härjat denna vinter.


Kaffe i koppen och jag ska passa på och njuta en stund till innan det är dags.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/EvaMamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se