Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under april 2013

Av Trillingmamman - 19 april 2013 16:36

Vi känner oss ganska möra här, jag är förkyld och hostig och några av barnen har haft magsjuka. Jippi! Peppar, peppar så har ingen mer sjuknat in efter det så vi får väl hoppas att det stannar nu. Trots allt så har jag ägnat dagen åt att baka bullar. Det har tagit ett par timmar men vi har inte haft bråttom direkt. Barnen har pysslat mest eller byggt med lego. Dagen har rullat på ändå, trist väder bara. Saknar sol, värme och bad just nu. Behöver ladda lite batterier känner jag för att få ny ork. Tuff vinter har satt sina spår men jag försöker ändå blicka framåt och hoppas på ett bra 2013. Året är som sagt inte slut än!


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 17 april 2013 20:47

Det blev inget regn idag utan solen tittade fram även om det blåste sju resor värre. Det gick ändå att vara ute och det var vi en bra stund. Grillat till middag blev det också och det satt fint i magen kan jag tala om. Har inte gjort så mycket idag mer än skolarbete, handling och njutit av solen. Ganska skönt då jag fortfarande är förkyld och känner att jag inte är på topp. Har inte haft lust att planera dagen in i minsta detalj utan har tagit den mer som den kommer. Barnen har varit ganska lugna också och sett ut att njuta ute i lekparken utan overaller, mössor och vantar.


Skulle egentligen räkna matte nu men bytte ämne till engelska i stället, ska skriva om vad jag vill. Svårt att komma på något bara. Känner att huvudet inte är helt klart för att räkna men skriva känns okej. Tar en liten funderare innan jag sätter mig. Annars har jag en filmanalys att göra ifall jag skulle ändra mig och fastna i att välja vad jag vill skriva om, båda är ändå på engelska.


Dags att ta tag i lite saker.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva
ANNONS
Av Trillingmamman - 16 april 2013 23:57

Idag har jag njutit av solsken och sexton varma grader, inte en dag för sent. Nu visar väderprognosen regn och något kyligare i två dagar framåt så vi tog vara på det fina vädret. En glass i solen med alla barnen och lek på lekplatsen blev det efter förskolan. Riktigt härligt!

Gabriel hade Knatteskutt på kvällen och det var gymnastik som stod på schemat idag. Det är roligt och se hur han verkligen tycker det är kul. Nu är det inte så många gånger kvar så det får bli nya tag till hösten igen.

Skolarbete har hunnits med en hel del både i psykiatrin och samhällskunskap. Därför har jag inte hunnit blogga riktigt. Nu har jag lagt undan böckerna för kvällen och ska njuta en stund för mig själv.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 14 april 2013 23:06

Igår var det rensning i förrådet för att se över skor och annat som snart skall plockas fram. Har haft problem med att hitta skor till Leon då han är en bastant kille som både har runda fötter och vader. Inga vinterskor har passat. Nu igår hittade jag ett par näst intill oanvända gympaskor som Julie haft vid något tillfälle. Även hennes fötter och ben var av den storlek som Leon har nu, minns problemet även där. Så nu äntligen skulle han få öva att gå i ett par skor.

Sagt och gjort så provade jag skorna som självklart satt som handsken i handskfacket. Bara det att Leon protesterade högljutt, han skulle inte ha dom på alls. Tänkte att det här kommer att ta tid.

Idag så var vi ute en stund i det fina vädret så skorna åkte på igen. Han protesterade dock inte utan kröp i stället. Lät honom dock vara för att låta honom ta det i sin egen takt. Fortfarande så tänkte jag att det kommer ta tid det här med att lära sig gå i skor. Hann inte mer än dricka upp mitt kaffe så var han på rymmen lille rackaren. Sprang gjorde han också så han ramlade och skrapade i näsan i gruset. Lite kramar och omplåstrande då var det ur världen. Kul var det med skor utomhus i alla fall tyckte Leon. Att gå på nytt gick fortare än vad jag trodde ändå. Ganska skönt också även om jag anar att jag får jaga honom i sommar.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 12 april 2013 16:22

Usch för detta bakslag som kom i morse. Det fullkomligt vräker ner snö och har gjort hela dagen. Mitt i april! Känner mig dessutom halvdan och jag vet inte om jag är på väg och bli sjuk. Det kan inte bli värre än vädret, bort med lappmöglet.

Barnen är friska men är inte speciellt sugna på att gå ut. Alexander sa att nu vill han ha värme och sol, klok kille. Han är som mig.

Vi har inte gjort så mycket idag mer än lekar som gått i Batmans tecken, släckt lite små bränder och ätit. Ganska lugnt och skönt inomhus med andra ord. Kvällen vet jag redan vad den kommer gå till, matematik och psykiatri. Min piska på mig själv fungerar som den ska. Kul är det också.

Nu är det dags för middag här, de små börjar låta lite så orken börjar tryta. Sen vet jag inte om de jublar över menyn för det blir kalvgryta med wokgrönsaker idag.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 10 april 2013 20:03

Dagen började med trots, härligt! Alexander bestämde sig för att sätta den sidan till och visade sitt sämsta humör och med all tänkbart "jag vill inte", "jag tänker inte" och "jag kan inte". Allt på samma gång! Lyckades dock avleda efter ett tag och iväg kom vi till slut. Lovade grabbarna att de skulle få baka chokladbollar så det blev en tur till affären för lite inhandling. Kom tillbaka lagom tills det var dags att hämta dem igen, det var den pausen det.


Och inte blev eftermiddagen bättre utan de har avlöst varandra med allt. Det blev bakande av vilket jag först inte trodde så en stund var det lugnt innan det var dags igen. Nu ligger de i sina sängar, de flesta av dom i alla fall. Det ringer i mina öron och hjärnan är helt tömd på energi. Jisses vilken dag det har varit! Och alla lyckades pricka in samma dag med deras sämsta humör förutom Linn och Gabriel. Som jag har tänkt att denna dag måtte gå fort, spola spola förbi. Inte ofta det händer att "allihopa" har "humör" men det händer, och idag var en sådan dag.


Kommer ikväll ta det lugnt känner jag och återhämta mig, skulle behöva fylla på lite vila och ladda batterierna, vilar en dag från matematiken för det kommer troligtvis inte gå alls med tanke på hur denna dag har varit. Dessutom har jag bara ludd mellan axlarna just nu. Böckerna har inte kommit än så det är bara matten jag kan göra just nu ändå. Det gör inget om jag smälter lite kunskap för en dag då jag fyllt på en hel del denna vecka med formler, lagar och allt möjligt. I morgon har jag introduktion i Samhällskunskap 2 vilket jag ser fram mot, sista ämnet som är kvar. Sen kör jag hårt, men inget mer ikväll. Nu ska jag gömma mig bara...Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 april 2013 21:24

Idag har det varit upprop och två introduktioner, Matematik 3 och Psykiatri 1. Sitter redan med matten då jag vet att det är ett ämne man måste sätta igång med pronto. Kvadreringsregeln, konjugatregeln, parentesregeln och distributiva lagen. Japp det börjar lossna lite, även om jag läste matematik på dinosauriernas tid. Helt borta är jag inte än!


Gått mycket har jag gjort, fram och tillbaka till skolan. Kunde ha tagit bilen men Komvux har endast tre gästparkeringar och vid starttider är det som att hitta en nål i en höstack. Och med vår stora bil så är det inte lätt och fickparkera heller om man nu skulle hitta en lucka någonstans. Lika bra att gå så slipper man leta större delen av tiden eller bli irriterad. I morgon är det en kort handledningstid samt Engelska 7 som står på schemat.


Det har varit skönt och vilat i en månad men det känns också skönt att komma igång så nu är det dags igen med mina kvällar vid skolböckerna.


För övrigt så har barnen varit okej, lekt både ute och inne då vädret bjudit på solsken. Några små bränder har vi fått släcka men annars inget större kaos. Nu skall jag åter förenkla lite algebra med reglerna.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 april 2013 09:36

Lilla Leon har bestämt sig för att upptäcka allt just nu, och jisses säger jag bara. Han påminner starkt om Gabriel. Öppnar, tittar, klättrar, river, springer och undersöker det mesta som kommer i hans väg. Både roligt och en massa arbete. Han är mer nöjd om inte annat! Anade det eftersom han gick tidigt och vill så mycket på en gång.


Appropå tidigt eller sent så har jag fått frågan om trillingarna fortfarande använder blöjor och svaret är ja. Många kan tycka att det är av ren lathet att jag inte pottränar men så är inte fallet, träningen kommer när barnen visar intresse. Det är så vi gör hos oss och andra gör säkerligen på sitt sätt, inget av det är fel. En del barn går tidigt och en del sent. En del pratar tidigt och en del sent, och så är det med blöjor också. Alla är inte redo när de är två år och jag kan inte se felet med det. Jag vill ta det när barnet/barnen är moget för det, spannet är stort även där och slutar man tidigare så visst är det bra. Men inte är man bättre för det. Barn är olika och de måste få vara det, ska jag börja "tvinga" till potträning så kommer toabesöken bli en jobbig situation för dem. Har barn sen tidigare och det har varit olika när de har slutat, både tidigt och sent. Men alla har i princip slutat innan fem års ålder så jag är inte orolig alls.


Sen får man inte glömma att trillingarna är födda för tidigt vilket också kan vara en orsak att de är lite "senare" med allt. Nu vill jag egentligen inte ha det som ursäkt utan huvudsaken till att bli fri från blöjor är att vi låter barnen visa själva när de är redo, och de gör dom. Tro mig! Så vida det inte ligger annan problematik bakom som psykisk störning eller medicinska orsaker. Det gör det inte i deras fall och varken BVC eller förskolan bryr sig eller har ifrågasatt då det faktiskt finns barn som har blöja vid fyra års ålder.


Anledningen till att jag skriver om det är att jag många gånger fått frågan ställd till mig, inte bara här på bloggen (så ta det inte personligt om jag låter bitter). Finns det föräldrar som vill träna sina barn, jag lägger mig inte i. Det är upp till var och en hur de vill göra. Och vi har valt vårt sätt. Jag lovar att om de vid fem års ålder fortfarande inte har visat intresse, då ska jag "reagera". Men jag är helt övertygad om att det kommer att komma naturligt som de gjort på de andra barnen. Jag tycker inte om det nya sättet av elittänkande mitt-barn-är-mycket-bättre-för-att-han/hon-gjorde-det-före-ditt. Det går inte hem här så nu vet ni varför! Här är barnen individer och måste få vara det och utvecklas i sin egen takt. Jag har aldrig tjatat på de barn som pratat eller gått sent och tänker inte tjata på de barn som slutar med blöja sent heller. De sena barnen både går på toaletten, går och pratar som aldrig förr, men har fått gjort det i sin egen takt.


Förlåt mina upprörande ord men detta är en fråga som upprör mig, likväl flaskmatning vs amning. Nu skriver jag offentligt och får väl "ta" en viss del också men jag väljer också att bita ifrån när det räcker. Nu lämnar vi blöjfrågorna och fortsätter blicka framåt. Ni som undrar har alla gånger fått ert svar.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se