Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2014

Tenta två

Av Trillingmamman - 11 oktober 2014 06:46

Kaffepannan är laddad, frukost på väg att intas, för idag är det nästa tenta som skall göras. Har pluggat men känner att det är ganska kort tid jag har haft på mig. Hoppas det går vägen. Vad är det värsta som kan hända? Att jag får göra om den. Tar lite som det kommer med tanke på allt som är runt omkring.

Hade en dag härom dagen som gjorde mig irriterad och ledsen. Började redan i skolan. Människor ställde sig demonstrativt i vägen eller stötte till mig varje gång jag skulle hämta kaffe eller mat. Bryr mig i normala fall inte men blev arg över att folk inte kan respektera en och låta en vara ifred. Jag vet att jag sticker ut, ser inte ut som alla andra, vågar säga vad jag tycker och tänker men för det kan man låta bli sandlådenivån på det hela. För skoj skull räknade jag folk ute under min shoppingtur som glodde, hela 74 stycken fick jag det till. Nu gick dom inte på mig som tur var men man får sig ändå en tankeställare. De flesta som blänger är dessutom tjejer. Har ju inte sån tur med det manliga könet. Är det avundsjuka måntro?


Lite tänkvärda ord. Energin kanske skall läggas på annat än på människor nära ens omgivning. Nu slutade min dag väldigt bra ändå i sällskap med vännen Mia och en liten extra tur till Ica Maxi. Härligt var det! Är trots allt inte ensam känner jag. Vet dock att det finns många av er där ute som är det. Känner med er.

Helgen kom fort, och jag har lite planer. Hoppas vädergudarna är med mig idag. Först frukost och tenta i Patofysiologi och Omvårdnad kring cirkulation och blidsjukdomar. Wish me luck!

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

 
 
Ingen bild

Linda

11 oktober 2014 07:05

vad menar du med att inte se ut som andra? Att vuxna människor inte accepterar olikheter är skrämmande. Jag har alltid brytt mig om vad andra människor ska säga och tycka, aldrig sagt nej. Efter tio år med svårt sjuk son och andra jobbiga händelser blev jag för två år sen utbränd och är nu sakta på väg tillbaka. Det som jag har lärt mig av det är att säga nej och att jag fullkomligt SKITER i vad andra tycker och tänker, Och det verkar ju du med göra:) stå på dig!!! som jag sagt tidigare så är jag grymt inponerad av dig.....

Trillingmamman

11 oktober 2014 18:57

Tyvärr är det så att om man sticker ut, ser annorlunda ut och inte följer strömmen så blir man ett föremål för dömande människor. Jag ser verkligen inte ut som en 40-åring :-). Jag bryr mig egentligen inte heller om vad andra tycker och säger men jag är mänsklig. Jag känner. Ibland blir jag ledsen jag med. Inte för att jag vill ändra på mig själv eftersom jag trivs med den jag är, men ledsamheten beror mest på människors respektlöshet och empatilöshet gentemot det udda och annorlunda. Det finns människor bakom varje fasad. Man vet aldrig vad de har i bagaget och för många kan ett sådant beteende från andra människor vara förödande för den individen.

Jag har en grundtrygghet, min familj och mina vänner. De finns där. Men många människor har ingen alls, den tanken slår mig ofta.

Sänder en varm tanke till dig/er och kraft till att fortsätta kämpa och stå emot människors kommentarer. Det är starkt gjort! Ha en riktigt fin helg nu.

Kramar i massor

 
Ingen bild

Gullrikaw

11 oktober 2014 07:20

Lycka Till med din tenta!!! Min dotter pluggar också till sjuksköterska i Uppsala.
Varm syberkram och Lycka Till med ditt liv!!!

Trillingmamman

11 oktober 2014 18:58

Tack fina ??. Varm lycka till till din dotter. Ha en riktigt fin helg! Kramar i massor

 
Gunilla

Gunilla

11 oktober 2014 12:46

Var tvungen att läsa ditt inlägg flera ggr. Fattar inte. Vad är det för människor som beter sig så och varför!! Vad då ser ut? Och ska man inte få ha åsikter?? Läst din blogg ett bra tag o beundrar dig. Pluggar o tar hand om alla barnen själv!!

http://gillan53hotmail.com

Trillingmamman

11 oktober 2014 18:50

Dels beror det på att jag bor i en småstad. Sen ser jag inte ut som en "normal" snart 40-åring. Jag har ganska rockiga kläder, bandtröjor eller annat som sticker ut. Håret är mörkt, lockigt och räcker ner till rumpan. Jag syns och sticker ut, det räcker många gånger. Sen är jag stark i mig själv både som person och i mina åsikter. Många flyter bara med. Sticker ut där med. Trots allt det så är jag en ödmjuk person, har humor och glimten i ögat. Men det ser oftast inte folk för de dömer mig före allt annat.

Tack fina för dina ord. Det värmer gott ??. Ha en fin helg och massor med kramar

 
Ingen bild

Helen

11 oktober 2014 20:08

Hoppas & tror tentan gick bra idag . Å vet du...jag tycker du ser skitbra ut . Personlighet & attityd klär dig fint. Ha en fortsatt fin helg. Kram

Trillingmamman

12 oktober 2014 07:53

Tack Helen för den fina kommentaren ??. Det värmde gott och läsa så här på morgonen. Du gjorde min dag!

Ha en riktigt fin söndag! Kramar

 
Ingen bild

Titti

11 oktober 2014 22:32

Jag var också tvungen att läsa fler gånger för att överhuvudtaget förstå. Jag tror knappt det är sant. Vuxna människor som beter sig så. Jag läser alltid din blogg och ser hur du ser ut. Tycker du är helt fantastisk, söt, snygg och gullig. Trodde att alla andra också tyckte så. Jag ser ut och beter mig inte heller typiskt för min ålder (är lite äldre än du) har också fler barn än genomsnittet (4) trodde det var något bra. Vad jag vet är det ingen som tycker det är konstigt. Det är ju 2014. Men vad vet jag vad människor egentligen tycker och säger om mig när jag inte hör. Jag tror som du själv skriver att det är för att du bor i en liten stad du försvinner inte i mängden på samma sätt och lättare att folk blir avundsjuka. Stor kram till dig för den fantastiska människa du är.

Trillingmamman

12 oktober 2014 07:59

Tack för dina värmande ord ??. Du gör min dag ?.

Folk är helt enkelt avundsjuka eller så faller man "offer" för andra för att man just inte följer strömmen.

Finns inget jag vill ändra på hos mig själv då jag har tillräckligt starkt självförtroende. Är inte förmer än någon annan utan bara Eva och unik. Det är det som gör oss till människor att vara just den vi vill vara.

Oftast bryr jag mig inte. Och jag hoppas du kan stå emot andras skitsnack med. Ha en riktigt fin dag och massor med kramar

 
Ingen bild

Johanna

15 oktober 2014 12:42

Hejsan..
Japp jag är en av domdär ensamma...
Jag stod inte ut med folks skitsnack & dömmande..så jag har dragit mig undan...orkar helt enkelt inte..
Går aldrig på tex föräldramöten etc då jag verkligen inte orkar stå i ett hörn ensam utfryst ...med dom dömande blickarna.....
Bojkottar våran lokala matbutik sen flera år tbks...klarar inte ens gå förbi...
Har alltid undrat vad folk stör sig på..vad gör jag för fel...?!
Är det verkligen bara så simpelt att det är för att man har fler barn än genomsnittet?!?!
Låter i mina öron helt tokigt..?!
Jag skulle aldrig döma ngn annan för den människans val..!!
Men detta samhället är tokigt..
Fan vi vuxna ska ju föregå med gott exempel..!! El hur..?!
Jag försöker lära mina barn att empati o ödmjukhet är ibland dom viktigaste egenskaper..!!
Med vänlig hälsning, en ensam själ...

Trillingmamman

16 oktober 2014 05:05

Hej ??. Blir rörd och ledsen när jag läser det du skrivit. Det är inte dig det är fel på. Gör mig ont att du drar dig undan. Vet precis hur det känns.

Visst är det märkligt att vuxna beter sig på det sättet! Precis som du skriver så ska vi vara förebilder för våra barn. Gör vi på ett visst sätt så tar dom efter. Ett talesätt som jag alltid funderat över är "barn gör inte som föräldrar säger, barn gör som föräldrar gör". Och det stämmer.

Att ens mobbing förekommer i vuxen ålder är för mig obegripligt. Hur kan man behandla sina medmänniskor så. Att barn gruffar och är osams finns en viss förståelse för, de är barn och vet inget om riktiga livet. Men vuxna! De borde förstå.

Jag dömer ingen på det sättet precis som du. Vi har alla vårt bagage och är olika till både sätt och utseende. Det är det som gör oss unika och fina.

Du gör absolut inget fel. Samhället formar också människor tyvärr. Det udda och okända är svårt att taktik sig. Det innebär inte att det är fel.

Säg till om jag kan göra något för dig ??.

Ha en riktigt fin dag! Du duger och du är bra som du är. Många kramar från mig

 
Ingen bild

Lizette

15 oktober 2014 13:29

Att folk beter sig så i skolan, vuxna människor !! Fortsätt stå på dig, och du är unik. Jag har 6 barn, och jag har ingen aning om vad grannar och andra tycker, men det struntar jag i. Jag har också en egen stil, och det tänker jag fortsätta med precis som du. Hoppas du har en fin dag. Kramar

Trillingmamman

16 oktober 2014 04:57

Tack fina ??. Stå på dig och ha en riktigt fin dag! Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards