Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 5 november 2014

Att koppla in en TV

Av Trillingmamman - 5 november 2014 20:52

Vissa saker går som smort, andra inte. Hur som helst så känner jag mig helt färdig efter den här flytten. Inte så konstigt egentligen. Har också försökt få igång tv:n de här dagarna men det går sådär. Har fått underbar hjälp från alla plus samtal med supporten. Tyvärr utan resultat. Tydligen så går inte signalen fram och man ska byta ut HDMI-kabeln mot en SCART för att sedan ändra upplösningen på digitalboxen. Självklart hade jag kunnat gissa det i stället för att byta ut vartenda pinal som leder till tv:n. I morgon ska vi prova det sista innan de skickar ut en tekniker om inte ens det fungerar. Hjälp får jag då från min vän Mia och hennes man Thomas. ??????. Är så tacksam! Att det skulle vara så svårt att koppla in en tv, det kunde jag aldrig tro. Vad hände med att bara sätta i kontakten och trycka på on? Allt ska vara så krångligt. Suck! Ska inte klaga men känner en smått frustration över det hela. Får underbar hjälp i morgon som sagt.

Lite motgångar men inget som dödar (kan säga att det inte bara gäller det med tv:n). Trots det så är jag ändå på glatt humör. Duracellkaninen Eva i farten. Pluggar Som bara den till tentan på lördag och hoppas att jag denna gång ska sätta den. Försöker fixa lite här hemma mellan varven också, småplockar ur kartonger fast det går väldigt långsamt. Så hyfsat bra går det.

Fick mig ett gott skratt här om dagen. Köpte plus plus till barnen, vilket var ett lyckat köp. De byggde massor som de sedan ville spara på köksbänken. Alexander stod och vad jag trodde beundrade konstverken de hade byggt...

... men i själva verket var det tavlan bakom han studerade. Efter ett tag utbrister han:

- Är det där ditt träningsprogram mamma? För det ser ut som om de tränar.

Hahaha! I wish it was so... Men så är inte fallet. Kul var det och jag fick mig ett gott skratt och skämta bort det lite för Alexander.

Dags att återgå till studierna igen.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

 
 
Ingen bild

Helena H

6 november 2014 04:33

Underbara tankar o kommentarer barn har. Hihi :)
Kul pyssel/pussel det där plus plus. Vi har ett litet på bara sex bitar som man ska bygga ihop till en kub. Ibland funkar det direkt, men ibland funderar man om man blivit knäpp! Helt omöjligt! :)
Förresten, älskar din bänkskivas mönster, "virr varr"! Står överst på min önskelista den dag jag får nyrustat kök...vilket väl inte händer innan jag är 90 år eller nått, och då har jag väl glömt bort vad jag ville ha. Hehe :)
Ha det bra.
Kram från Söderhamn

Trillingmamman

6 november 2014 05:32

Hej! Ja barn är för härliga. De kan säga det mest fantastiska, roliga, ärliga och helt galna saker. Vilket kan bli underbart.

Ja bänkskivan ja. Det är nyproduktion så det borde finnas kvar ett tag till. Standard i lägenheten. Hittar du inte det sen så skickar jag mina till dig.

Här faller första snön men ligger inte kvar. November månad och snart jul igen.

Hoppas du får en fin dag. Massor med kramar från alla oss

 
Ingen bild

Helena H

6 november 2014 20:54

Åh vad snällt att jag får dina bänkskivor sedan. Haha :) Slå in dom i plast nu då så dom inte slits ut under åren som kommer. ;)
Såg på nyheterna att ni fått rätt mycket snö på visa ställen runt där ni bor.Knepigt hur det kan skilja så på olika ställen på samma ort. Här började det nyss snöa för en timme sedan, är stora fina julaftonssnöflingor och blir vitt på backen. Älskar vintern men vill ändå att det ska vara barmark inne i stan på gator o trottoar så jag kan cykla, sedan kan det få vara massor med snö utanför stan. :)
Kram från Söderhamn

Trillingmamman

7 november 2014 14:19

Inplastat och klart ;-). Skämt åsido...

Jag gillar inte snö och vinter tyvärr. Det har snöat här med men idag är det borta. Får komma på julafton och försvinna nyår, sen vill jag ha sommar

 
Ingen bild

sussan

8 november 2014 10:04

Ser ut o va en fin lägenhet, men en sak slog mig när jag kollade planlösningen, hur tusan får ni plats? 7 barn i en 4:a? och två sovrum va knappt 7 kvm?

Hoppas allt löser sig till det bästa, kram

Trillingmamman

8 november 2014 21:18

Hej! Det är våningssängar i det lilla rummet och det stora rummet. Ska ta bilder och lägga upp när jag kommit i ordning så du får se. Linn är den som har eget rum. Plats får vi i alla fall och varannan vecka är det tomt.

Ha en fin lördag! Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards