Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under november 2014

Av Trillingmamman - 16 november 2014 23:56

Den här helgen gick fort, alldeles för fort. Är inte utvilad ett dugg och har lite lätt ångest för kommande vecka. Bara bita ihop.

Har fått hjälp med TV:n, tacksam över det. Även om det bara är Wii som är inkopplat och Netflix. Det går i alla fall att se på film. De vanliga kanalerna är samma gamla vanliga visa. Har haft lite svårt att sova så jag har ägnat kvällarna åt att titta på kärleksfilmer (say what!?!). Inte riktigt jag men... det har varit okej ändå. Några riktiga snyftisar.

Borde sova nu med men det går inte. Får räkna får eller något. Ett får, två får, tre fårskallar, fåret Shaun, svarta fåret, en jäkla massa ulltuttar.... Nä jag kör på en film till.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 14 november 2014 13:25

Här kommer lite provisoriska bilder på lägenheten. Har inga tavlor på väggarna än och bara ett fåtal möbler.

Hallen.

Ingång till två sovrum samt toalett och förråd.

Linns rum.

Gabriels rum.

Hall/passage från köket sett.

Stora sovrummet.

Köket från passage sett.

Köket från vardagsrummet sett.

Vardagsrummet från köket sett, med Leon i bild.

Vardagsrummet från en annan vy.

Ja det var lite bilder det från lägenheten. Lite kalt och naket, jag vet. Saknar tavlor och blommor.

Nu ska jag iväg och hämta barn snart. Har varit i skolan, Leon var med mig. Hittade ett smarrigt recept på blåbärspannkaka i ugn som jag tänkte göra till middag. Hoppas det blir populärt.

En mycket bra liten kokbok.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 13 november 2014 19:48

Nu är det fullt ös igen. Fick hem barnen och det är mamma vecka. Har pluggat näst intill hela dagen och är rätt så skapligt trött i huvudet. Befinner mig i ett känslomässigt virrvarr dessutom. Vilken kombination. Glad över att barnen är hemma men ledsen i själen. Det går över det med. Är härdad sen förr.

Blev på bättre humör när Isac körde dockteater för mig. Fantasin flödar hos barnen vilket är härligt och se. Tv:n har sitt eget lilla liv, fungerar ibland och ibland inte. Oavsett vem jag pratar med så känns det som att ingen vill ta ansvar. De kör en checklista men det fungerar inte ändå. Grannarna verkar inte ha problem i alla fall. Frustrationen växer. Tur att barnen kan leka.

En stunds ritande av alla samt lite bygg av plus plus. Middag har vi också hunnit sluka. Trött i huvudet och trött i kroppen. Längtar efter sängen just nu. Först göra i ordning ett gäng för sängen, sen kan jag slappa.

Hade en stund igår helt för mig själv. Tände lite ljus, tänkte och bara var för mig själv. Både skönt och en plåga. Idag är det liv igen. Mycket kärlek och kramar, precis det jag behöver just nu.

Nu måste jag se över de små huliganerna som börjar bli trötta. Tidig morgon i morgon. Skola och plugg till omtenta två.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 10 november 2014 18:37

Åkte på en härlig förkylning men är inte helt sänkt. Kör på som vanligt. Skrev omtenta i lördags och det gick bra. Skulle bli förvånad om jag inte blev godkänd. Först fick jag blackout men lugnade mig och började skriva, sen kom allt bara fram. Svarade på alla frågor. Jobbat har jag gjort med. Linn hade också tjejkväll och ett par stycken kompisar. De verkade alla ha haft roligt.

Måndag igen och jag har dykt in i studierna. Omtenta två om tre veckor och läkemedelsräkningen om tre. Sysselsatt är jag i alla fall.

Borde kanske packa upp lite lådor. Men jag har inte gjort ett handtag där om jag ska vara ärlig. Får se vad morgondagen kan erbjuda efter studierna.

Känner mig på topp idag med, förutom förkylningen. Börjar bli mitt gamla jag igen så sakteligen vilket känns underbart.

Ungefär så.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 7 november 2014 19:50

Lugnt och skönt har jag det idag. Har pluggat hela veckan till den kommande omtentan i morgon. Känns bra, vilket det gjorde förra gången också, och jag hoppas innerligt att jag sätter den nu. Det fattades bara 1,5 poäng för att bli godkänd. Kan jag ha lite bättre flyt och tur den här gången?

Just nu sitter jag själv och njuter i min ensamhet. Känner mig ganska nöjd, lycklig och glad. Trivs redan bra i lägenheten. Har inte packat upp så mycket än. Saknar trådbackar och förvaringsutrymme till kläder och saker så det får stå ett tag till. Har inte bråttom någonstans. Nu ikväll ska jag som sagt bara njuta.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 5 november 2014 20:52

Vissa saker går som smort, andra inte. Hur som helst så känner jag mig helt färdig efter den här flytten. Inte så konstigt egentligen. Har också försökt få igång tv:n de här dagarna men det går sådär. Har fått underbar hjälp från alla plus samtal med supporten. Tyvärr utan resultat. Tydligen så går inte signalen fram och man ska byta ut HDMI-kabeln mot en SCART för att sedan ändra upplösningen på digitalboxen. Självklart hade jag kunnat gissa det i stället för att byta ut vartenda pinal som leder till tv:n. I morgon ska vi prova det sista innan de skickar ut en tekniker om inte ens det fungerar. Hjälp får jag då från min vän Mia och hennes man Thomas. ??????. Är så tacksam! Att det skulle vara så svårt att koppla in en tv, det kunde jag aldrig tro. Vad hände med att bara sätta i kontakten och trycka på on? Allt ska vara så krångligt. Suck! Ska inte klaga men känner en smått frustration över det hela. Får underbar hjälp i morgon som sagt.

Lite motgångar men inget som dödar (kan säga att det inte bara gäller det med tv:n). Trots det så är jag ändå på glatt humör. Duracellkaninen Eva i farten. Pluggar Som bara den till tentan på lördag och hoppas att jag denna gång ska sätta den. Försöker fixa lite här hemma mellan varven också, småplockar ur kartonger fast det går väldigt långsamt. Så hyfsat bra går det.

Fick mig ett gott skratt här om dagen. Köpte plus plus till barnen, vilket var ett lyckat köp. De byggde massor som de sedan ville spara på köksbänken. Alexander stod och vad jag trodde beundrade konstverken de hade byggt...

... men i själva verket var det tavlan bakom han studerade. Efter ett tag utbrister han:

- Är det där ditt träningsprogram mamma? För det ser ut som om de tränar.

Hahaha! I wish it was so... Men så är inte fallet. Kul var det och jag fick mig ett gott skratt och skämta bort det lite för Alexander.

Dags att återgå till studierna igen.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 3 november 2014 10:15

Det monteras för fullt och hela lägenheten är fylld med kartonger just nu. Mamma, pappa och min morbror hjälper mig. Som det är nu så har de bara en våningssäng kvar, de har jobbat på bra. Vi började rätt så sent igår då de fick fel på bilen mellan Mariestad och Skövde och kunde bara köra i 20 km i timmen. Alla hjälpte till så gott de kunde.

Linn och morfar monterar köksstolar.

Morbror Ronny monterar köksbord.

Tv:n är på plats.

Ronny och pappa monterar våningssäng nu på morgonen.

Gardiner och matbord klart sen igår. Nu är det bara det små praktiska som jag väntar på att det ska fungera. Tv:n saknar en del kablar. Internet fungerar inte heller. Småsaker som kommer igång så småningom.

Nu ska jag göra lite nytta. En kopp kaffe till till att börja med.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 1 november 2014 09:08

Första november och dagen med stort D är här. Idag flyttas det sista av alla småsaker som är kvar. I morgon kommer resten. Min syster Anna kom igår kväll och jag får underbar hjälp av henne. Vi ska strax sätta igång. Bara ladda liten stund till med kaffe och annat.

Jag känner mig lättad i humöret idag. Mår bättre med. Blev dålig i torsdags men det har gått över, klart jag kan bli sjuk också. Men som sagt, det känns mycket bättre nu.

Off we go!

Återkommer snart igen.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards