Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 27 februari 2015

Ännu en helg

Av Trillingmamman - 27 februari 2015 08:23

Och så gick den här veckan med, alldeles för fort. En veckas praktik är alldeles för lite, speciellt inom psykiatrin. Behovet och kunskaperna är eftertraktade och ska man locka fler sjuksköterskor så behövs längre praktik. Även om man inte väljer den inriktningen så är erfarenheten nödvändig och bra när man kommer ut som sjuksköterska.

Den här veckan har verkligen snurrat till det i huvudet på mig. Har verkligen stortrivts och är nu inte helt hundra på om det är ambulans jag vill till. Det finns så många människor som lider av psykisk ohälsa och som är i stort behov av vård. Självklart även andra. Men det är en intressant inriktning, speciellt psykosvården som jag var på. Fick också inblick i den rättspsykiatriska vården vilket jag också tyckte var intressant. Det kommer att bli svårt att välja känner jag.

Ja idag är det dessutom tentadag. Bara att köra på innan helgen. Hoppas verkligen att jag sätter den här nu. Wish me luck!

Det kommer inte att bli en lugn helg för min del, även om jag är barnledig. Tentaplugg igen, nästa vecka en ny. Här bockar vi av en och en. Har dessutom en begynnande förkylning som inte riktigt har brutit ut, hoppas att den försvinner. Är dock inte sänkt så det är bara låta det komma.

Hade så svårt att sova igår. Det blev sent. Ännu en dag där hjärnan gick på högvarv. Om man bara kunde stänga av så vore jag glad.



Dags och göra sig i ordning inför skolan. En varm dusch och lite uppfräschning behövs. Härliga fredag här kommer jag.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

 
 
Ingen bild

Agneta

27 februari 2015 14:12

Hej Eva!
vi känner inte varandra men jag vet vem du är då Kjell-Owes Annika är min faster =) Läser också till sjuksköterska men vi verkar ha helt olika upplägg. Kul att läsa om dig och din utbildning! vilken termin går du? där jag går har vi 4 veckor praktik inom psykiatrin i termin 6. Har tyvärr också några omtentor hängande och tycker du är skitduktig som klarar av studierna så bra på egen hand. Jag skulle aldrig klara det på distans! Lycka till idag!
Hälsningar Agneta

Trillingmamman

27 februari 2015 20:16

Hej :-).

Och tack ??. Jag läser hundra procent och går heltid på dagarna. Det är termin 4 jag går nu. Kanske vi också har mer, hoppas det i alla fall. Om inte annat så kommer vilja göra mer inom psykiatrin.

Tentan idag var luddig men jag skrev på allt. Bara hoppas att det gick vägen nu :-). Är du klar sjuksköterska?

Mvh Eva

 
Ingen bild

Jenny

28 februari 2015 09:32

Hejsan, har läst din blogg ett tag men är så dålig på att kommentera. Jag känner inte dig men upplever att du är en otroligt stark målmedveten person, du kommer utan tvekan att nå dit du vill.

Jag läser precis som du till sjuksköterska, är inne på min sista termin och ska arbeta på en ortopedavdelning efter examen. För mig har praktiperioderna varit otroligt värdefulla för det är ju då man verkligen får insikt i vad arbetet på olika avdelningar innebär. I min utbildning läser vi genom PBL och har haft mellan 6-9 veckors praktik varje termin + några dagar på ambulans och de andra specialistområdena, konstigt att det kan vara så olika.

Kämpa på med tentor och allt annat//Jenny

Trillingmamman

1 mars 2015 21:30

Hej!

Tack ??. Är både stark och målmedveten vilket kan vara både fördel och nackdel, i studierna är det en klar fördel. Ssk ska jag bli :-).

Ja tänk vad olika det är. De säger dock att Skövde är den bästa inom området så jag hoppas det ger mycket ändå. Tror nog att alla skolor ligger lika även om upplägget är olika.

Ha en fin kväll! Kramar

 
Ingen bild

Agneta

2 mars 2015 09:57

hej igen!
jag går också min fjärde termin. börjar känna mig lite skoltrött nu men ser fram mot min praktik, har med den här veckan bara 4 veckor kvar i skolan den här terminen. sen får vi i för sig hemtentor att göra under praktikperioden men det löser sig säkert!

Ha det bra!

Trillingmamman

2 mars 2015 13:12

Åh härligt. All lycka till! Vi går till juni månad. Har förvisso tre veckor praktik under den tiden.

Ha en fin dag! Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards