Trillingmamma och sjubarnsmor

Är du nyfiken på mer?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Ida

30 maj 2012 07:31

Känner du även Carola och hennes familj? Planerar du att få fler barn? Bor din äldsta dotter hos er på halvtid? Vad är det allra bästa med att ha många barn?

Trillingmamman

30 maj 2012 09:55

Hej Ida!

Nej jag känner inte Carola och hennes familj. Det är andra gången jag träffar dom bara. De är mycket trevliga :-).

Ja fler barn blir det nog men när återstår och se ;-).

Linn går i skola här och är hos sin pappa varannan helg samt alla lov. Slår man ut det så blir det halvtid fast på ett annat vis :-). Men veckodagarna under skoltid spenderar hon mest här.

Det bästa med många barn är all kärlek man får. Sen tycker jag det är så fantastiskt att barn kan vara så olika både till utseendet och till sättet fast de kommer från samma personer. Det är intressant och följa dem samt en utmaning att uppfostra dem också så att det blir goda människor av dem.

Hoppas det var svar på frågorna som du ville ha :-). Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sofia

19 maj 2012 17:59

Hej Eva.
Måste bara skriva att jag tycker du e sååå duktig!!!! Får sån positiv feedback av att läsa din blogg. Sluta aldrig att blogga. Blir ingen tjejvättern för mig, tar det nästa år. Trevlig helg!! Sofia

Trillingmamman

21 maj 2012 18:51

Åh tack så hjärtligt för dina fina ord

 
Ingen bild

Lina

16 maj 2012 18:01

Har inte dina barn slutat med blöja än?

Trillingmamman

16 maj 2012 19:07

Inte trillingarna, inte Julie och inte Leon. Men resten är blöjfria.

MVH Eva

 
Ingen bild

Ida

25 april 2012 08:23

Hur länge har du och Mirka känt varandra, hur "träffades" ni? Känner du flera av mammorna från Familjen Annorlunda? Var bor du och din familj (måste ha missat det)?

Trillingmamman

25 april 2012 19:45

Oj, vet inte. Men kontakten kom via Familjeliv i alla fall. Nej jag känner ingen av de andra mammorna.
Vi bor i Skövde :-).


Mvh Eva

 
Ingen bild

Sofia

18 april 2012 15:28

Hej Eva
Får du frågan ofta "hur hinner du med?" Jag får frågan och får en liten signal av att jag då måste ha bort prioterat nått barn för att t.ex hinna med studie. Ibland vet jag inte vad folk förväntar sig för svar. Känner mig lite dum ibland när jag inte svarar på den frågan. Andra frågor som jag ofta får är -Fler barn på gång? - Oj, är du hemma då måste din man tjäna mycket? Varför får mammor inte vara hemma länge med sina barn? Får du sådana konstiga frågor?? Ibland undrar jag hur fräcka folk får vara med sina frågor och sedan förvänta sig svar. Tycker om din blogg som jag läser ofta. Lycka till med dina studier!!
Sofia

Trillingmamman

19 april 2012 10:17

Hej Sofia!

Ja, jag får också dessa frågor. Och jag brukar säga att mina barn sover faktiskt och det är då jag sitter med skolböckerna.
En del tycker också att man bortprioriterar barn pga studier eller att jag har många över huvudtaget. Kan inte förstå det resonemanget alls. I vilken föräldrabok står det att barn med många syskon mår dåligt pga brist på uppmärksamhet? Ingen.... Och det handlar inte om att vara med barnet 24 timmar om dygnet och bekräfta dem under dygnets timmar hela tiden. Då kväver man barnet.
Dessa små individer föds med fantasi och lär sig genom att utforska och leka... själva. Men visst är jag med i leken ibland också, men inte hela tiden.
Varför ska man behöva ge ett barn uppmärksamhet hela tiden? Eller så fort den piper? Samhället ser ju inte ut så. Man kan se barnen ändå och tillgodose deras bekräftelsebehov med små portioner. Och lära dem att en i taget också måste fungera.

Gick en föräldrakurs för många år sen där dom kom hem och filmade mig tillsammans med barnen. Sen fick man titta på den videon och diskutera det som sågs. Aldrig förr så har jag fått så mycket beröm för att jag just ser barnen med små, små medel. Och barnen nöjer sig med det. Dom föds inte med att man ska mata dem med allt, servera allt eller bekräfta dem hela tiden. Det är något vi föräldrar skapar.

Så plugga du med gott samvete, det dina barn ser är en mamma som mår bra och gör något av sitt liv.

Jag har varit hemma länge också och jag ser det som ett privilegium. Hur många får det? Och inget som skadar vare sig barnen eller ekonomin. Vi har ju det systemet att vi faktiskt kan vara hemma med betalt. Och skaffar man sig dyrt boende eller mycket andra utgifter så kanske det inte är möjligt för alla att vara hemma. Men då har man gjort sitt val. Har varken dyra utgifter eller en rik karl, det fungerar alldeles utmärkt. Och vi får det att gå runt och lite till.

Tack för ditt inlägg och fina ord. Slå dövörat till dem som kommer med sina idiotiska frågor. Man måste inte svara alltid, för man tröttnar ju. Enkelt är bara att säga tillbaka -hur gör dom med ett barn? För det är faktiskt samma sak.

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Johanna

17 april 2012 17:10

Hej!
Går inte barnen på dagis?

Trillingmamman

17 april 2012 18:06

Hej Johanna!

Nej jag har ingen på dagis än så länge. Har sökt men det är platsbrist. Får se till hösten om det fungerar bättre....

Mvh Eva

 
Ingen bild

Lina

16 april 2012 20:47

Är alla era barn döpta?

Trillingmamman

16 april 2012 21:03

Nej inte alla än,Leon är kvar. Vi döpte trillingarna, Gabriel och Julie samtidigt 2010. Men lilla killen skall döpas i år.

Mvh Eva

 
Ingen bild

Lina

6 april 2012 12:02

Jag undrar om du kan skriva vad alla barn heter i mellan namn och varför i just valde det namnet? Skriv gärna också när de fyller år.

Trillingmamman

7 april 2012 09:31

Hej!

Här kommer namnen:

Linn Hermine Amanda, Hermine och Amanda är släktnamn på var sida. Linn var det namnet vi kom överens om.

Rolf Gabriel Julius, Julius är taget namn bara som vi tyckte var fint. Rolf är släktnamn. Gabriel som han heter tyckte vi båda om namnet, där av valet.

Kjell-Ove Lucas, Kjell-Ove är ett släktnamn efter Thomas morbror. Lucas stod med på namnen på listan då vi hade tre tjejnamn och tre killnamn numrerade då vi väntade tre. Ville ha namnen klara på dem när de kom ut. Lucas stod som nummer ett.

Gustav Isac Kenneth, Gustav och Kenneth är släktnamn. Kenneth efter makens morbror. Isac stod med på listan av namnen som nummer två.

Thomas Göran Alexander, Thomas efter maken och Göran efter min pappa. Alexander stod som nummer tre av namnen på listan.

Julie Tove Sofia, Tove och Sofia är från släkten med. Döttrarna till Kenneth och Kerstin heter så. Julie var det namn som vi kom överens med.

Mac Leon, båda namnen är tagna och har inget med släkten att göra.

Hoppas det är svar på din fråga. Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Ida

4 mars 2012 19:28

Verkligen imponerade att ni har så många barn så tätt i ålder, det låter som ett heltidjobb:)
Men det måste samtidigt varit underbart att ha så många barn, en riktig gåva.

Trillingmamman

4 mars 2012 21:19

Absolut! Visst är det jobb, men inte jobbigt. Och en gåva. Det är alla barn oavsett antalet :-).

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sofia

29 februari 2012 19:17

Hej Eva.
Såg att du haft en fin dag idag, vi med. Sååå skönt med sol. Har varit hos en handläggare och ska gå 2st kurser nu innan sommarne och sen får vi se vad det kan bli. Ang Tjejvättern så har jag lagt fram förslag till mannen om en ev familjesemester, vi får se vad det blir. Jag kan tänka mig cykla runt som att jag gillar cykla men det är lite mer det hänger på så vi får se vad det blir men tanken finns. Hoppas kvällen blir som du tänkt dig.
Sofia

Trillingmamman

1 mars 2012 12:11

Nej men vad kul!!! Grattis!!! Det är kul att studera så jag hoppas det går bra för dig.

Det låter också som en sund anledning till att cykla runt också. Det är inte nödvändigt att ha en specifik tid. Majoriteten av tjejerna som cyklar gör det för att det ska bli som en kul utflykt helt enkelt.

Jag har ju min tid som en morot men så är jag också en tävlingsmänniska i grund och botten. Tävlar dock bara mot mig själv och för min egen skull, inget annat.

Ja kvällen blev precis som jag hade tänkt mig. Mycket grädde på moset :-))). Inlägg kommer.

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se