Trillingmamma och sjubarnsmor

Är du nyfiken på mer?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Ida

27 februari 2012 14:43

Blev du gravid helt på naturlig väg med trillingarna? Hur funkade det att vara gravid med trillingar och samtidigt ha småbarn? Har ni fått någon extra hjälp eller hur gjorde du under graviditeten? Ni har väl en son som bara är nått år äldre än trillingar, hur funkade det?

Trillingmamman

27 februari 2012 19:37

Hej Ida!

Ja trillingarna är på naturlig väg. Och jag har nog haft en "lätt" graviditet utan komplikationer som man kan få när man väntar fler. Fick ett datum för snitt och inget hände innan dess. Pojkarna kom i vecka 35+3 och vägde 2,5 kg styck ungefär. Alla lika näst intill...

Vi fick ingen extra hjälp alls. Min make var hemma och föräldraledig samtidigt som jag var sjukskriven så jag hade mycket av hans hjälp.

Gabriel är 4 år, trillingarna 3 år, Julie blir 2 år och Leon 1 månad. Sen har vi barn sen tidigare förhållande både jag och maken.

Jag tycker det har fungerat bra att ha dom tätt. Finns fördelar och nackdelar med allt. De har mycket glädje av varandra också även om de ibland trotsar och bråkar med.

Hoppas du fick svar på dina frågor.

Kramar Eva

 
Ingen bild

Gunilla

26 februari 2012 16:03

Jag läser din blogg och beundrar hur du orkar!! Imponerande!!!

Trillingmamman

26 februari 2012 18:23

Tack Gunilla för dina fina ord

 
Ingen bild

Ida

23 februari 2012 19:01

Jag skulle vilja säga dig en sak och hoppas du tar detta på rätt sätt, men det tror jag du gör. Jag har läst att du gjort 5 snitt och att du har tätt i ålder mellan yngsta barnen. Själv har jag alltid varit rädd för att bli snittad, har trott att man bara får göra snitt ett visst antal gånger och inte bli gravid inom ett år efter snitt. Men efter att ha läst din blogg och fått veta att det inte finns några sådana gränsen som gäller för alla så känner jag inte denna rädsla längre. Min dröm är att själv få en stor familj och nu vet jag att det inte är omöjligt även om jag skulle bli snittad. Så det är tack vare dig som jag numera inte är rädd för att ev. göra kejsarsnitt. Tack!

Trillingmamman

24 februari 2012 09:03

Hej Ida!

Absolut att jag tar det på rätt sätt.

Du ska inte vara rädd för att bli snittad. Allt kan som sagt hända och det är individuellt hur man mår efteråt och hur det läker. men mår du bra så ska du inte känna panik över det. Alla kan inte föda normalt och jag känner bara att jag fått den möjligheten att få många barn trots att jag inte kunnat föda normalt. Är lyckligt lottad då många barn berikar mitt liv. Hoppas att du också kan genomföra fler snitt och utan komplikationer.

Varmt lycka till!! Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sofia

23 februari 2012 10:28

Vill bara säga TACK! för snart börjar jag plugga på disstans. Kan du så kan absolut jag med. Har inget "läshuvud" men ett enormt sug att få börja plugga så jag ska träffa en handläggare i nästa vecka. Läste att du funderar på att vara med i Tjejvättern och jag tycker att det är bra att du vill dela med dig på din blogg om det för det tyckte jag lät intressant så nu kanske du har lyckats få med mig med. Tusen Tack för ditt bloggande!! Sofia

Trillingmamman

23 februari 2012 13:59

Vad kul!! Kan säga att med suget kommer du långt :-). Motivationen driver en till att göra allt detta.
Träffade också en handläggare innan och de hjälper en till att ta beslutet med. Man får liksom bekräftat att man vill och den extra lilla skjutsen. Tala om hur det går och jag önskar all lycka till!!

Ja men då ska jag absolut peppa dig till att cykla. Det är så kul och man känner verkligen en enorm prestation efteråt över att ha lyckats. Men lika där, man måste vara motiverad :-). Kanske jag kan lyckas övertala dig ;-). Ska absolut skriva om det :-))). De som cyklat och har cyklat säger att det räcker med att du har ca 100 mil bakom dig. Men jag cyklade inte det innan jag satte mig på sadeln. Och det gick hur fint som helst. Man måste inte köra race runt utan tempot kan man bestämma själv. Vilket är super!!! Får se om du nappar :-))).

Ha en super fin dag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sofia

20 februari 2012 21:29

Hej! Undrar lite om dina studier. Studerar du på halvtid? Tar du ut f-penning? Har läst din blogg och blivit inspirerad att studera, tack så mycket! Tänkte ta en distans kurs på 400p, har barnen hemma på dagarna och ville bara få lite tips hur man ska få det att gå ihop. Hade tänkte mig halv tid på studierna. Kan du inte delge mig lite hur du gör?! Vill så gärna klara av både studierna, hem och familj.
Tack på förhand och för en bra blogg!!! Sofia

Trillingmamman

21 februari 2012 09:33

Hej!

Vad kul att du blev inspirerad :-). Jag studerar full tid, det vill säga 400 poäng på distans. Tycker det fungerar bra trots att man har barnen hemma. Det gäller bara att planera. Sen har jag lätt för att lära också vilket hjälper mig också. Behöver inte sitta flera timmar om dagen. Så planering är A och O. Här får man bestämma mycket själv hur man vill lägga upp kursen och när man ska skriva proven. Det gör att man själv kan se till att det inte krockar och att man har allt samtidigt.

Jag har fp samtidigt och tar bara bidragsdelen som man är berättigad till. På så sätt så kan jag spara lite dagar. Kolla på CSN:s hemsida så kan du räkna ut preliminärt hur det skulle se ut inkomstmässigt för just dig.

Ha inte för höga mål, lägg dig på G i betyg så sänker du kraven. Var med barnen på dagarna och njut. Ifall de leker eller sover middag tex så kan du läsa en kort stund. Utnyttja tiden om du känner för det. Annars ta det på kvällarna. Sitt lite varje dag.

Jag har ingen hög ribba när det gäller hem och hushåll utan det håller sig flytande när det gäller mat, disk och städning. Inget är pedantiskt skött men inte heller kaos, normal standard skulle jag vilja säga. Skulle jag missa tvätten en dag så är det inte hela världen ;-).

Jag kombinerar motion också eller promenader. Det gör att huvudet håller sig piggare, man mår bättre och det går mycket lättare. Motion över huvud taget gör att hela kroppen mår bra. Tar en promenad varannan dag ungefär, det räcker just nu för att hålla huvudet klart.

Motivation behövs också :-). Ge dig på att du ska klara det och sätt en belöning i slutändan så blir det lättare.

Varmt lycka till!!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Emma

21 februari 2012 07:34

Hej:-) Känner du dig färdig med barn eller vill du ha en till? Tänkte eftersom du ger bort Julies kläder?

Trillingmamman

21 februari 2012 09:17

Hej!

Vi kan nog tänka oss fler men jag sparar aldrig kläder ändå. Oftast så går de runt eller så ordnar jag med nya begagnade. Vi har inte platsen att spara på högar tyvärr och jag ser det som att de kommer till användning. Nu fick min granne dom och hennes lilla tjej är mycket yngre så de kommer väl till pass.

Mvh Eva

 
Ingen bild

anna

20 februari 2012 14:38

Varför stavar inte er dotters namn med a på slutet? Vad är Julie för namn?

Trillingmamman

20 februari 2012 15:40

För att hon heter inte Julia. Julie eller Juli (två olika stavningar men samma uttal) är inte samma namn som Julia helt enkelt.

Ja, vad är Julie för namn? Vad är Anna för namn? Smaken är som baken, delad, när det gäller namn och vad man tycker om. Men det känns som sandlådenivå om man ska fråga alla andra vad dom tycker om namnet innan man bestämmer sig. Känns som om jag är för gammal för sådant.

Alla tycker olika inför sina namnval helt enkelt.

MVH Eva

 
Ingen bild

Sara

20 februari 2012 14:40

Hur gammal var du när Linn föddes?

Trillingmamman

20 februari 2012 15:34

Jag var 28 år när Linn föddes så jag började min karriär som mamma sent.


Mvh Eva

 
Ingen bild

sara

16 februari 2012 13:55

hur kom det sig att ni valde namnet Leon?

Trillingmamman

16 februari 2012 15:51

Vi brukar göra som så att vi bestämmer namn innan barnet föds. Ett tjej och ett killnamn. Nu denna gång var det svårt och Leon var det enda namn som vi var överens om :-). Taget bara ur namnlista.

Kramar Eva

 
Ingen bild

Kerra

1 februari 2012 21:29

Får man komma och hälsa på snart, kramis

Trillingmamman

1 februari 2012 22:05

Åååh självklart. Ring bara innan, har inte så mycket planerat resten av veckan.

Kramar i massor

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se