Trillingmamma och sjubarnsmor

Är du nyfiken på mer?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Ida

13 januari 2012 11:27

Hur var det att vänta trillingar, kunde du vara aktiv och igång under graviditeten? I vilken vecka föddes trillingarna? Blir man igångsatt tidigare eller går man oftast 40 hela veckor? Har ni tagit reda på barnens kön i förväg? Fick ni någon extra hjälp när era tre pojkar var nyfödda?

Trillingmamman

13 januari 2012 14:21

Hej Ida!

Att vänta trillingar var både omtumlande och spännande på samma gång. Det var svårt att riktigt förstå att man verkligen hade tre där inne :-).

Jag kunde inte vara så aktiv tyvärr, har inte kunnat det under någon graviditet pga foglossning. Men allt gick bra ändå, det gick att gå sakta men inte för mycket.

Trillingarna förlöstes med kejsarsnitt planerat i vecka 35+3. Men det är ganska ovanligt att man går så länge som jag gjorde. Oftast sätter det igång av sig själv långt tidigare. Man får inte föda normalt med tre här i Sverige. Graviditeten kollas noggrant både på mödravården och specialistmödravården. Och ingen har nog gått 40 veckor vad jag vet...

Vissa kommuner har hjälp att erbjuda men vi fick ingen hjälp utan skötte det själva. Vi delade på ansvaret och det gick ganska bra. Killarna var snälla :-).

Hoppas att du fick svar på dina frågor!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Johanna

9 januari 2012 07:55

Hur många av barnen har blöja?
Är det trillingarna och Julie?
Är det någon mer i släkten som har tvillingar/trillingar går det liksom i släkten?

Trillingmamman

9 januari 2012 09:32

Hej!

Ja det är trillingarna och Julie som har blöja. Förhoppningsvis så har jag några till utan till sommaren. Men tänker inte skynda på. De får helt enkelt sluta när de är redo ;-).

Vi har tvillingar i släkten men så vitt jag vet så finns det inga levande (har inte kollat hela släktträdet). Kanske vi har en benägenhet att släppa flera ägg bara då min trillinggraviditet var spontan.

Hoppas du fick svar på dina frågor. Ha en underbar dag!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Johanna

6 januari 2012 00:27

Har ni tänkt på namn till lilla bebben?
I sånna fall vilka?

Trillingmamman

6 januari 2012 19:24

Hej Johanna!

ja vi har nu ett färdigt killnamn och tjejnamn. Men vi väljer dock att gå ut med det när bebisen är född av olika skäl. Hoppas det inte gör något.

Ha en underbar kväll!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

S

6 januari 2012 11:09

Vill bara säga att du alltid verkar vara så trevlig och glad mot alla. Önskar er all lycka till med lilla bebisen.

Trillingmamman

6 januari 2012 19:23

Hej och tack

 
Ingen bild

Anna

6 januari 2012 11:46

Är er dottes Julies namn ett smeknamn eller är det bara att ni stavar hennes namn med e istället för a på slutet? Vore kul om du ville berätta lite om barnens namn.

Trillingmamman

6 januari 2012 19:21

Hej!

Hon heter Julie (uttalas Juli). Att hon fick det namnet var mer en slump faktiskt. För hon skulle egentligen heta Tove, som hon nu förvisso heetr i andra namn.

Linn har jag sen ett tidigare förhållande och namnet kom bara fram mer eller mindre då vi försökte mötas på halva vägen.

Gabriel hade både jag och maken som favorit och när det kom ut en pojke så blev det Gabriel rätt och slätt.

När vi väntade trillingarna så hade vi namn klara, tre tjej och tre killnamn. De var också numrerade i ordning så att första barnet skulle ta det namnet som stod högst på listan. Och det blev ju tre pojkar så det blev ju ett två tre helt enkelt.

Att det just blev bibliska namn på en del har vi inte reflekterat över förrän efteråt. Inget var bestämt så innan. Vi gillar ju klassiska gamla namn mera än de trendiga så där av valet. Sen har vi försökt att få det och gå ihop med efternamnet också. Min man gillar ännu mer gamla namn än jag så denna gång var det riktigt svårt.

Namn har vi nu, både tjej och killnamn men väljer att gå ut med det när barnet är fött.

Hoppas du fick svar på dina frågor. Ha en underbar kväll!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Ida

4 januari 2012 15:06

Tänkte bara fråga, vet du om det finns någon gräns hur många snitt man "får" göra. Vad händer om man gjort flera snitt och blir gravid på nytt? Känns lite orättvist det där att inte själv kunna välja liksom. Har du upplevt det jobbigt nån gång att man bara får göra ett visst antal snitt?

Trillingmamman

4 januari 2012 16:20

Hej!

jag vet inte om det finns en övre gräns. Men man ska alltid ha i åtanke att operation i sig är riskfylld så man bör inte hålla på i all oändlighet heller. Ärrbildning är vanligt efter snitt vilket medför att man kan bli sammanväxt med flera andra organ och andra komplikationer kan uppstå.

Ja det är orättvist. Kan man inte föda normalt och kanske bara får uppleva ett snitt pga komplikationer så måste det nog kännas jobbigt.
Själv upplever jag inte det så. Jag har trots allt fått många underbara barn och skulle det visa sig att det måste stanna nu så är vi mer än lovligt tacksamma och nöjda. Sen kan man alltid önska sig fler. Vi tänkte inte hålla på i all oändlighet heller.

Dom säger om det finns fara för att göra fler snitt. Sen vet jag inte om man "får" välja att fortsätta trots att komplikationer kan uppstå eller om de avråder helt. Till mig har dom inte sagt något än mer än att jag ska rådfråga nästa gång, OM det blir en nästa gång dvs. Har inte blivit avrådd eller avhyvlad på förlossningen pga flera snitt. Men så har jag haft lätta snitt bakom mig också. Alla har inte det. Den frågan är högst individuell.

Hoppas att du fick svar på dina frågor :-).

Ha en underbar kväll!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Ullis

3 januari 2012 11:43

Hej igen. Alla bakåtvända stolar från Britax är godkända att monteras bakåtvända utan stöd från stolen framför. Så om du verkligen vill att dina barn ska åka säkert i bilen så går det. Mvh Ullis

Trillingmamman

3 januari 2012 14:21

Tack för tips!

Mvh Eva

 
Ingen bild

Ullis

1 januari 2012 12:06

Hej. Jag har en liten fråga. Hur sitter era barn i bilen? Åker alla barnen bakåtvänt?

Trillingmamman

1 januari 2012 14:45

Nej tyvärr finns inte den möjligheten för alla, även om jag hade velat. Avståndet mellan sätena gör det omöjligt.

Mvh Eva

 
Ingen bild

S

28 december 2011 13:36

Hur funkar det att göra så många kejsarsnitt? Har hört att man ofta blir rekommenderad max 3 snitt? Hur har din kropp påverkats av snitten? Så om du vill och känner att det är okej så får du gärna berätta om det.

Trillingmamman

28 december 2011 17:11

Hej!

Jag har inte haft komplikationer alls efter snittet och allt har läkt fort och bra. Det är bara mitt låga hb som spökar. Och i och med det så har de inte satt någon gräns. Om det går bra denna gång så kan jag eventuellt få ett snitt till. Men sen sätter vi nog stopp efter det (kroppen ska ju orka också). De skär i samma snitt så gott det går hela tiden och det har fungerat hittils. Min kropp har inte påverkats av snitten alls mer än att det är ett fult ärr där.
Jag inser att jag har haft enorm tur ändå som har kunnat få genomföra dessa snitt utan komplikationer och få många fina barn. Hade aldrig kunnat föda normalt tyvärr... jag försökte.

Hoppas det var svar på dina frågor!

MVH Eva

 
Ingen bild

Ida

28 december 2011 13:37

Planerar ni fler barn framöver? Kommer du att "kunna" göra ett 6:e snitt i såfall?

Trillingmamman

28 december 2011 17:06

Om det går bra denna gång så kan det hända att det blir ett till barn. Men sen är det stopp. Det jag kommer få gå igenom nu får utvisa om det blir fler barn i framtiden.

Läkaren säger att det inte är något hinder ifall det går bra denna gång men efter nästa så bör jag överväga riskerna med att fortsätta bli gravid.

Hoppas att du fick svar på dina frågor.

MVH Eva

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se