Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg den 15 september 2012

Av Trillingmamman - 15 september 2012 19:43

Så underbart väder det har varit idag och vi har njutit många timmar ute. Passade på och grilla kyckling till middag i solskenet. Man vet inte hur länge grillvädret håller i sig så det är bara att ta vara på dagarna så gott det går.


Linn fick ta lite kort med kameran idag och passade på att fota mig och Leon tillsammans. Sen tog jag också en hel del kort förstås.


 


Jag och Leon.


 


Busiga Julie är lite nyvaken men på hyfsat gott humör.


Sen tog jag en rad kort och de flesta hamnade på Leon och Linn idag. Inte ofta jag får ta kort på henne så jag passar på när jag får.


 


Linn och Leon kramas.


 


Leon på alla fyra. Störtskön bild.


 


Ett riktigt busfrö.


 


Napp och tumme, fungerar med båda.


Framåt kvällen nu så har barnen varit lite griniga och inte varit med i svängarna riktigt. Stundtals var det riktigt jobbigt så man fick ta både ett och två andetag mellan varven. Kanske för att jag själv är ganska trött som allt förstärktes och kändes mer jobbigt än vad det var. Det fick mig i alla fall i slutändan att ta ett djupare snack med barnen på deras nivå.


Varför säger man till både en och tio gånger, jo det är för att man bryr sig. Jag vill att barnen skall växa upp och bli skötsamma. Regler hemma är inget straff, det är uppfostran. Man slåss inte, sparkas inte eller säger dumma saker till varandra. I viss mån får de också hjälpa till hemma och det är heller inget straff, utan dels för att barnen ska känna sig behövda, stärka sin självkänsla och växa som personer. Och ja, också ska de lära sig saker så de kan ta med sig det den dagen de flyttar hemifrån. Man får inte alltid göra som man vill här i hemmet, tyvärr. Vi respekterar varandra. Kan man inte lära sig dessa enkla regler och saker i hemmet så tar dom med sig det ut sen. Barn gör inte skillnad på personer eller situationer till en viss mån så det är inget man vill att de ska bete sig illa och respektlöst mot andra. Det är föräldrarnas uppgift och ansvar att uppfostra barnen och ge dem rätt normer och ideal, inte överlåta det åt andra. Dessutom så tar barnen efter sina föräldrar, så är det bara. Extra viktigt och tänka på hur man beter sig, säger och gör.
Så ja, det blir en del tjat. Men åter igen så får man förklara att man säger till dom för att man vill att de ska bli bra personer. Det är när jag inte säger till dom som de ska bli oroliga.


I dessa situationer så har jag många gånger min mamma att tacka. Tjatade gjorde hon också och det var kanske inte så kul alla gånger. Men nu när jag har ett gäng barn så förstår jag varför. Fast det spelar ingen roll egentligen hur många barn man har, lik förbannat så måste man uppfostra en också. Tack i alla fall underbara mamma!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards