Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under juli 2012

Av Trillingmamman - 18 juli 2012 19:59

Riktigt illa när man inte orkar ta sin bärbara och blogga från så det blev mobilen i stället. Är sjukt trött men har haft en underbar dag med fem extra barn samt kärt besök och även hennes barn. Fullt hus. Vädret började inte bra men sen släppte det lite och vi alla kunde gå ut och röja. Sitter nu som gjuten i soffan och ska snart natta de sista små. Sen åker filmen i och stora gottepåsen fram.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 17 juli 2012 20:58

Har varit i gasen lite nu på eftermiddagen och kvällen och städat lite, eller mycket. Har en del kvar men tar det löpande i morgon där det behövs. Vila känner jag att kroppen skriker om just nu och tänker därför inte lyfta ett finger mer ikväll.


Vädret har varit bra konstigt idag, ena minuten strålande sol för att sedan gå över till regn som öser ner. Ute har vi kunnat vara i stort sett hela eftermiddagen (lyckades pricka in solen efter lunchen). Tack och lov för det, barnen har varit duktigt rastlösa inomhus.


I morgon får jag besök av en kär vän sen många år tillbaka, Jennie. Ser verkligen fram mot och få träffa henne igen för nu var det ett bra tag sen sist. En god och trevlig pratstund och lite mat kommer det att bli. Planerar lite i huvudet med för på fredag så fyller min goa tjej Julie två år, tänk vad tiden går fort. Baka tårtor blir det i två olika färger, lite godis och paket förstås. Mer behövs inte. Kalas är hon för liten för än så tårta och paket duger fint. Många roliga saker som händer den här veckan. Kan behövas efter lite motgångar.


Nu ska jag kliva ner i ett bad och bara vara.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 juli 2012 10:05

Underbart, inte en dag försent. Nu slipper man MMS-inlägg. Nu kan jag blogga på resande fot utan problem. Tack Bloggplatsen.

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

Av Trillingmamman - 16 juli 2012 20:26

Man får passa på medans vädret är fint, och det var det idag. Det blev en tur till stora parken i sällskap med två av grannarna och deras barn.


 


Barnen blev självklart glada för att vi skulle dit. Här är Isac i full fart nerför kanan.


 


Gabriels rastlösa ben klättrar överallt.


 


Lucas utforskar ett rör.


 


Maken fick ta hand om bilen som behövde en ny del och göras rent.


 


Sen behövdes barnen göras rena, allihop.


 


Lekparken är kul och även dessa Bobby Cars. Sen tror jag inte att skorna tål alla bromsningar som görs med den, mer eller mindre så har skorna förstörts. Lucas skor tar dock priset för mest sönderbromsade-kategorin. Det var faktiskt inte allt för länge sen jag köpte dessa till trillingarna, syns det?


Nåja, kul har vi haft idag och nu sover alla gott i sina sängar. Själv tänkte jag ta ett varmt bad alldeles snart. En kaffe går alltid ner innan.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 juli 2012 10:23

En ganska lugn helg har det varit. Inga större utsvävningar eller längre utflykter, vädret har varit som inte helt oväntat kasst. Märks lite på humöret för jag är helt klart beroende av sol, inte för att bli brun då jag sällan ligger och pressar, men för att må bra. Man får hoppas augusti och september bjuder på lite solsken.


Igår tog jag en paus från att vara mamma och besökte Mia och Thomas. Det blev mycket trevligt prat och "lite" gott och dricka. TACK, för en underbar kväll! Mår som jag förtjänar idag troligtvis, inte för drickats skull men för de få timmar jag sov om inte annat. Från tre till fem känns.... sådär. Självförvållat dock.


Tittar ut och försöker se vart vädret tar med sig den här dagen. Moln än så länge och ut kommer vi garanterat att gå oavsett. Vet inte riktigt vad jag vill göra men har funderingar på rond två i rabatten. Än så länge är det på funderarstadiet. Vi får se helt enkelt. Först är det lunch som är närmast här i huset. Hungrig är jag också. Tur att man har grillat kalvkött med bearnaise kvar i kylen. Känner att min kostcirkel står utanför den vanliga idag, lilla cirkeln bredvid den stora. Innan jag gör någonting annat så står kaffet som nummer ett. Sen drar jag i den högre växeln.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 juli 2012 21:02

Trött och lite ur gängorna. Man saknar solen rätt mycket, även om den tittar fram då och då. Men detta regnande gör en sjukt trött. Det gick i alla fall och vara ute bra långa stunder idag trots allt. Och vi hann även grilla på kvällen men sen var det bara att packa in allt och äta inne. 


Nu har jag även skickat in nya ansökningar på kurser så får vi se om jag blir antagen den här gången. Ger mig inte så lätt. De brukar vara snabba på att svara så jag väntar med spänning.


I morgon åker min stora tjej iväg igen. Veckan går fort och nu blir det en lång tid till nästa gång vi ses, när skolan börjar. Men jag antar att tiden fram tills dess också kommer att rinna i väg. Nästa vecka så får jag besök av vänner vilket jag ser fram mot. Ett kommande dop står runt hörnet med. En hel del händer och det gör att tiden går fortare. Nu gör den ju det ändå för det är inte så att man är sysslolös direkt om dagarna. Men vissa dagar kan vara långa ändå. Konstigt nog så längtar jag också till hösten, det är mycket som händer då med. Nu ska jag dock njuta av det sista av juli månad även om det inte blir bad och trettiograders värme.


Ikväll ska vi titta på en film som vi fått låna av våra goa grannar. Det fanns inget och hyra och filmkanalerna går det utför. Det verkar som filmerna där står på repeat under sommaren. Så de har räddat vår kväll, TACK! Nu har det varit skit på TV alldeles för länge så en film piggar alltid upp lite så här i regnrusket.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 juli 2012 10:30

Vissa saker händer och det känns så surt ibland. Igår var det inte riktigt min dag kan jag säga. Humöret var inte på topp då hela dagen späckades av små irritationsmoment. Som pricken över i:et fram mot kvällskvisten då jag skulle ta en tur så backade jag rakt på en stillastående bil som stod parkerad. Härligt värre, men "tur" i oturen så var det Thomas mosters bil. Och inte någon av grannarnas. Incidenten går ju och lösa men det kändes surt ändå. Nu har det släppt lite och det är bara att gå vidare och gilla läget. Shit happens!


Dagen till ära började med ett strömavbrott hos oss och jag trodde det var hela området som blev drabbat. Men efter ett snack med grannen som hade el i huset så visade det sig att det var bara hos oss. Bara att ringa hustomten som kom ganska snabbt och fixade det. En huvudsäkring som hade gått utanför. I och med att mitt morgonhumör inte var det bästa så var det väl tur att jag hann få i mig morgonkaffet innan säkringen gick. En morgon utan kaffe är som att pissa i motvind.


Ikväll ska jag gå på bio med min dotter och två utav henne kompisar, Ice Age 4 blir det. Ser fram mot det och göra saker med henne innan hon åker till sin pappa på fredag. Meningen var att vi skulle göra Skara Sommarland men vädret är inte det bästa. Tretton grader och regnmoln. Känns inte som om man vill doppa fossingarna i något som heter vatten utanför över huvudtaget. Får hoppas att det blir bättre väder mot augusti så kan man kanske chansa en dag då i stället innan dom stänger. 


Nu vankas det lite förberedelser för lunch. Först kaffe, lite tvätt och disk som fick stå medans elen var av.


Vill tacka för otroligt trevligt sällskap av Thomas moster och hans man, TACK! Och förlåt för mitt dåliga humör men jag är tyvärr en sådan person som inte kan spela, är jag arg så är jag och då tar jag det på en gång och den situationen behövde redas ut. Humöret går över fort som tur är. Tråkigt bara för er som fick se på, men jag är mänsklig och visar det. Och det var absolut inte riktat till er. Tack för ert sällskap och tiden här, underbart och se er också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 juli 2012 22:02

Nu så kommer det lite bilder från Power Big Meet i Västerås. Låter bilderna tala lite med en kommentar till.


 


Himla snygg lack måste jag säga. Även om lila inte riktigt är min färg. Men jobbet på bilen, oj oj oj.


 


En annan udda bil som var mattsvart och med detta arbete på motorhuven. Lika häftigt det med.


 


På marknaden kan man hitta grejer, som den här "nya" bilradion till exempel.


 


Raggartärning är ju ett måste, och med en wetlook.



Thomas smygfotade mig, lite glad i hatten.


 


Här har vi vår plats på campingen.


 


En helg går fort och söndagen kom då det var dags att klippa banden.


Kan summera hela helgen med att det var roligt, som alltid. Fick den fina chansen och träffa på nya, underbara människor med. Fina bilar i massor, bränt gummi, bensin, olja och avgaser. Dimman låg tät över Västerås.


Kontrasten är stor och nu är man åter hemma i vardagen igen. Men dosen behövdes för att ladda om batterierna.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards