Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under mars 2013

Av Trillingmamman - 16 mars 2013 18:54

En frisk promenad blev det som paus i vardagen. Riktigt skönt väder när solen lyser även om kylan envist biter sig fast och hänger kvar. Nu vill jag ha vår och värme.


Här härjar febern till och från fortfarande och det börjar bli segt. Gabriel är sjuk igen eller kanske han inte har tillfrisknat helt. Hur som haver så är det tredje veckan nu och han både äter och dricker dåligt. Han har inte varit sitt rätta jag på länge. Nu ikväll klagade han på smärtor i huvudet eller i öronen. Fick inte ut så mycket information. Kontaktade Sjukvårdsrådgivningen och de tyckte att jag skulle åka in i morgon till jourcentralen. Blir han värre så åker jag redan ikväll givetvis. Nu sover han efter att ha fått smärtstillande och lite dricka. Hoppas att det håller i sig.


Lugn kväll väntas för min del. Har inte bestämt än om det blir bok eller film. Det visar sig nog.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 mars 2013 16:24

När det gäller mina studier så har många frågat mig ”hur orkar du” eller ”hur hinner du med allt”? Svaret på det för min del är enkelt då jag har ett mål som driver mig, sen behöver man också struktur i sina studier samt motivation. Jag avsätter lite tid varje dag för att läsa eller skriva och det gör att studierna går enligt planeringen. I mitt fall har det varit distansstudier då jag har sju barn som tar sin tid på dagarna och det är kvällarna jag har fått ägna mig åt att läsa. Jag har alltid sagt till mig själv att jag någon gång i livet ska läsa vidare och utbilda mig, men jag har inte vetat vad jag vill bli eller när jag skulle genomföra det. Efter att ha läst en två-årig yrkesinriktad linje så saknade jag många ämnen för att kunna söka vidare, och jag visste att jag behövde läsa in dem förr eller senare. Våren 2012 bestämde jag mig för att påbörja utbildning på Komvux. Här är jag nu och har slutfört de flesta ämnena och jag kan nu söka vidare, målet är tre år sjuksköterskeutbildning på högskola för att sedan bli ambulanssjukvårdare. Det finns där framför mig även om studierna inte är genomförda än. Jag vet att jag klarar det för det här är vad jag vill bli, jag tror på mig själv och kommer att klara det, för det är mitt mål och min motivation som driver mig dit.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 mars 2013 13:43

Nu när våren faktiskt närmar sig, även om snön ligger kvar lite här och var, så känns det som att det är dags att förnya sig själv lite. För mig personligen handlar det om att ta sig en tur till frisören och efter det inhandla ny makeup samt ansiktsprodukter. Finns inget bättre än att få lyxa till sig lite då och då och det behövs.


Eftersom jag har många barn så finner jag det enkelt och smidigt att göra det över nätet när jag ändå vet vad jag vill ha. Clarins produkter är en favorit hos mig både när det gäller ansiktsvård och makeup, det kan man lätt hitta och beställa.


Parelle har även andra produkter och ett stort utbud när det gäller annat så som smink, hårvård m.m och det är lätt och hitta det man söker. Så nu är det bara att boka in en tid hos frisören och förnya sitt makeupförråd och göra sig fräsch inför våren, mer redo kan man inte bli.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 mars 2013 18:56

Nu har jag fått alla betyg satta och jag är nöjd trots allt, två C (Historia 2 och Naturkunskap B) och tre B (Psykologi 2, Svenska 3 och Filosofi). Klappar mig fint på axeln och ger mig en månads väl förtjänt vila. Och med det börjar vi med lite feber bland alla. Vet inte om man skall skratta eller gråta utan säger nog mer så här att det är ju inte magsjuka. Barnen har legat still hela dagen tack vare det, även jag en stund. Ingen har sprungit omkring, bråkat eller trotsat så lite fördelar finns. Börjar tycka synd om dem då det är tredje veckan med sjukdomar. Men våren och sommaren kommer förhoppningsvis snart så vi alla får ladda på med lite sol och bad. Känns avlägset då snön yr ner här och minusgraderna fortsätter, ja ja men jag ger inte upp än.


Nu ligger alla i sina sängar även fast den bara är sju. Finns ingen anledning för dom att ligga på golvet i vardagsrummet och sova. Nu ska jag bädda ner mig med film för andra dagen i rad.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 mars 2013 21:33

Ligger och tar igen mig med lite filmer, hittade en som hette Chaos och den var faktiskt riktigt bra. Ska se om jag hittar en till action i samma klass.


Barnen var på förskolan idag, förutom Gabriel. Han blev hängig igår och fick vara hemma idag. Ingen magsjuka som tur var, bara feber. Hoppas han blir bättre i morgon. Är så trött på alla sjukdomar som härjar.


Har tagit igen mig så mycket jag kunnat för övrigt och det har varit riktigt skönt. Stress finns inte just nu och inga måsten. Jag kopplar av och försöker njuta. Japp, en film till blir det. Dags och kolla i katalogen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 mars 2013 18:42

Det är vad jag gör just nu, pustar ut. Har tagit igen mig två dagar i rad, somnat till filmernas inledningstext. Så bra var de filmerna med andra ord. Behövdes i alla fall då jag känt mig helt slut. Hoppas på att vara lite mer sällskaplig ikväll. Ska titta på Familjen Annorlunda tänkte jag och sen påbörja mina nyinköpta böcker av Virginia Andrews, om ni kommer ihåg om barnen som blev inlåsta på vinden av föräldrarna. Hela serien köpte jag fast på engelska. Grymt sugen på att börja läsa.


Barnen mår bra, peppar peppar. I morgon blir det förskola för deras del. Det var två veckor sen sist då två av barnen fick omgång två av magsjuka förra måndagen. Har inte så mycket planerat utan kommer att ta dagarna lite som det kommer. Även om det har varit kallt så har solen värmt gott, det märks att det går mot ljusare och varmare tider.


Nu sitter jag i soffan med alla sju underbara och tittar på tecknat, som en sardin förvisso men mysigt är det.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 mars 2013 08:20

Nu är den hektiska veckan nästan slut och så även skolarbetet. Har bara en inlämning som skall in idag och jag är nästan klar. Man skulle kunna tro att jag har gömt mig men så är inte fallet, har bara haft otroligt mycket och göra att jag inte kunnat prioritera och skriva trots att jag har velat. Ska bli skönt att få vila i en månad innan nästa kurser sätter igång. Titta på filmer, läsa böcker och bara vara på kvällarna. Två slutbetyg är satta och det är i Svenska och Psykologi 2 som jag fick B i och nu väntar jag bara på betyg i de tre andra ämnena.


På schemat idag står inte mycket, solen skiner och det finns en stor chans att det blir utevistelse efter lunch. Både grabbarna och jag är sugna på revanch i innebandy och fotboll. Känns som om det är vår på väg och det är precis vad jag vill ha med. Nu kommer jag få min beskärda del ändå, nedräkningen är redan igång till solsemestern.


Kaffet lockar denna morgon mer än någonsin, dags för dagens första kopp. Sen dyker jag ner i arbetet igen en stund.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 mars 2013 16:52

Efter en veckas elände med maginfluensa så var grabbarna pigga för att vara ute en längre stund i dag, släppte ut de små kalvarna som betedde sig som om de var på grönbete för första gången. Vädret var ganska skönt även om det var lite kyligt. Vi körde innebandy och fotboll på gatan och röjde upp och ner tills en och en droppade av. Kvar var Gabriel och grannens son Linus så vi spelade vidare en stund, riktigt kul var det.


Denna vecka kommer att bli hektisk med lab, prov och sista inlämningar som jag har kvar men det kommer att gå bra. Känner mig laddad! Är nyfiken på hur betygen kommer och bli, ett är redan satt och fyra återstår. I kväll är det genomgång i Filosofi, sen studier resten av kvällen.


Tog lite kort igår på familjen och kalaset för trillingarna så här kommer de.


 


Presenter som väntar.


 


Alexander river och sliter.


 


Isac med sin lastbil.


 


Lucas fixar också inslagningen.


 


Julie och Thomas tittar på.


 


Leon busar i vanlig ordning.


 


Gabriel gömmer sig bakom stolen.


 


Julie på utflykt.


Det blev ett ganska lugnt firande vilket var skönt, krafterna är inte hundra procent än. Men vi kommer dit och tids nog kommer trillingarna ha större kalas också. Nu ska jag ta en kopp kaffe och njuta innan det är dags att åka iväg.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards