Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under februari 2012

Av Trillingmamman - 10 februari 2012 12:49

En solig dag är det här och snart ska jag bege mig ut. Först tänkte jag ta mig till Mia och fika lite innan jag lämnar ner tjejerna till tåget. Det är sportlov.

Sen kommer jag att göra en del skolarbete också. Förmodligen så blir det till kvällen då de små har somnat. Det återstår och se helt enkelt hur det blir. På måndag ska jag göra mitt första skriftliga prov på skolan. Och det är i Svenska. Innan har jag bara haft prov och inlämning via läroplattformen som distanselever använder sig utav. Det gäller att ha koll nu när det är fyra ämnen att hålla reda på.


Sen kan jag tala om att det börjar krypa i kroppen efter att få träna. Jag mår väldigt bra och har inte mycket känningar alls efter snittet. Så promenader borde jag snart kunna göra till att börja med. Situps eller plankan får nog vänta ett par veckor till. Men jag har varit så orörlig länge och nu när kilona rasar så känner man sig lätt som en fjäder helt plötsligt. Och det kliar efter att få svettas lite mer. Man mår så bra efter ett pass, i alla fall jag. Snart så kopplar jag mobilen igen till applikationen som mäter distans, tid och annat.


Nu kallar Leon på mig så det är dags att mata lite igen. Tänk att det har gått två veckor sen han föddes.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 februari 2012 10:03

En favoritsysselsättning bland trillingarna nu mera är att åka kana i trappan. Och det är inget jag gillar direkt. Så fort jag vänder ryggen till så är dom där. Och kommer man med kameran så ser dom så här oskyldiga ut.




Vi gör ingenting, bara sitter här... ellerhur!?


Det blir tyvärr mycket tillsägningar angående trappan och jag är envis på den punkten. Anser inte att det är en lekplats och de har gjort illa sig redan. Så jag får fortsätta tills det sitter och vara envis helt enkelt. Mycket passande på tre små trotsiga som snart dessutom blir tre år här i mars.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 7 februari 2012 15:52

Nu tror jag att jag har fått kläm på Engelskan som strulade med sina övningar på webben. Äntligen! Så nu kan jag i lugn och ro plugga utan mer avbrott, hoppas jag.


Hembesök fick vi idag också av vår goa sköterska från BVC. Lite papper att fylla i samt vägning av Leon. Blev lite förvånad över att han hade gått ner och inte upp. Nu handlade det inte om så mycket men ändå. Inget som oroar heller utan vi gör en ny vägning om ett par dagar. Sköterskan tyckte ändå att han såg välmående ut vilket jag också tycker. Han är för det mesta nöjd och äter bra.




Morgonen började inte så bra då jag hade en magsjuk Alexander som väckte en fort. Men inget mer hände sen så det måste varit tillfälligt elelr något annat som spökade. För han har både ätit lunch och lekt som vanligt efter det. Så hoppas verkligen att det INTE är magsjuka.




Julie har varit lite hängig men det beror mer på brist på sömn. Hennes tålamod har varit lika med noll på eftermiddagen. Och det innebär nog en tidig kväll för hennes del.




Egentligen bara Linn som har varit riktigt glad idag. Och det är hon för det mesta också. resten av familjen har haft en svacka med. Inte den bästa dagen.


Nu är det mitt i den värsta perioden också, eftermiddagen, så jag kan inte sitta längre nu. Rasten är med andra ord slut.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


     

Av Trillingmamman - 6 februari 2012 21:11

Är ganska trött men behöver sätta mig med läxor en stund för kvällen. Har pausat lite för att titta på Familjen Annorlunda och matat Leon. Ögonen gick lite i kors så pausen behövdes men jag ska fortsätta igen nu tänkte jag och grotta ner mig. "Ska bara" titta först på tv och sen blogga.

Mycket läsa är det och vissa texter är riktigt tunga, speciellt historia som inte var mitt favoritämne i skolan direkt. Desto större anledning till att läsa det noga igen. Men jag är ute i god tid då inlämning sker senast söndag. Bara att studera på med andra ord och något lär väl fastna på vägen.


Gabriel och Julie har varit på kontroll på BVC idag, en fick sprutor och den andra utföra lite tester. Thomas fick ta dit dem den här gången. Och det gick strålande hörde jag. I morgon är det Leons tur, fast det är hembesök då som gäller. Men han får nog en stämpel OK han med skulle jag tro.


Time to work!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 februari 2012 21:38

Linn kom hem med ett paket idag.




Och när jag öppnade påsen så fann jag ett par jättefina converse.




Ett par handgjorda av Linns farmor Vivan! Tack så hjärtligt för dom otroligt söta och fina skorna.


    


Passade Leon perfekt.




Så nu kan även han glänsa med ett par fina skor, sina första converse.


För övrigt så har det varit en produktiv dag. Har försökt få saker gjorda och jag lyckades med de första i alla fall. Sen så stötte jag på lite problem, men inget som inte kan lösas. Fönstrena är rengjorda, historia inlämningen är gjord. Båda uppgifterna. En med full pott och en med mindre full pott. Men jag har som sagt en hel del inlämningar och en massa prov kvar så förhoppningsvis så ska jag försöka få till det igen med bättre resultat.

Sen dök jag på engelskan och svenskan och stötte på lite frågetecken så jag får helt enkelt fortsätta igen i morgon när jag vet och har fått svar därifrån lärarna. Så nu ger jag upp för idag, slänger upp mina fötter och tar det bara lugnt. I morgon är det ny vecka igen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


 

Av Trillingmamman - 5 februari 2012 10:55

Inser ju nu att jag måste göra en ny header till bloggen då den är lite inaktuell. Funderar lite fram och tillbaka fortfarande då jag står i valet och kvalet om jag ska döpa om den också i samma veva. Men jag har inte bestämt mig. Det är som att låta prayorna vinna också. Än har jag lite tid på mig och fundera. Har en massa skolarbete att lämna in idag så det går före allt annat. Och det är som sagt inte bråttom med det. Layouten kommer att bli annorlunda mot det jag har nu, så långt kan jag säga. Vill ha med fotografier på barnen också.


Kan inget annat än att skratta då jag under natten har gått ner ytterligare tre kilo. Men största delen vet vi vad det beror på. Men visst åker vätska ut också i mängder. Här är det snabba metoder för att bli av med överflödigt.


Nu ska jag göra lite lunch då vi också får gäst hit som ska äta, ingen mindre än Tobbe. Det vankas Evas spaghetti och köttfärssås.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 4 februari 2012 15:10

Jag har varit lite frånvarande i två dagar. Har legat med enorma smärtor i magen vilket gjorde att jag idag var tvungen att uppsöka akuten. Det var inte värre än så att magen inte hade kommit igång ordentligt efter förlossningen. Men fy vad ont det gjorde, kunde inte stå upp. Att det kan orsaka såna smärtor att inte göra nummer två. Och till slut så kräktes jag så det var ohållbart. Min make fick ta hand om allt vilket han gjorde också, TACK underbara!


Men nu är jag på benen igen och redo för nya tag. Har inget planerat utan kommer ta dagen lite som det kommer. Bara mysa lite, inga måsten (förutom tvätten). Den här lördagen kommer nog att gå fort ändå ska ni se.


Ja en vecka sen jag födde Leon och vågen visar minus tio kilo än så länge. Har inte kunnat göra så mycket för jag är trots allt snittad. Men nog rör jag på mig allt, mer än som höggravid. Så neråt kommer det att gå oavsett.



Tack för at ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 februari 2012 19:27

Idag åkte Annica hem som varit hos oss i en hel vecka. TACK för all underbar hjälp skulle vi vilja säga. Det har varit till stor hjälp att ha både dig och Kjell-Ove här. Ni är saknade av alla oss!


   


Hade första lektionen i Engelska som bestod av ett muntligt test. Fick äran att göra den tillsammans med Mia också. Och jag måste säga att det gick strålande! Det var kul. Visste inte att det var så lätt att prata engelska i nästan en timme om allt och lite till. Sen återstår det och se om läraren tyckte lika. Nöjda var både Mia och jag ändå.


Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer idag. Tittade lite argsint på tvätten men den rörde sig inte ur fläcken. Så det var bara att spotta i nävarna och ta tag i det helt enkelt. Till kvällen tänkte jag plugga Historia igen. Inte så många sidor men desto mer text. Kan bli mastigt, vi får se. Boken upp blir det!




Ja här är den lille mannen som blir en vecka i morgon. Frågan är vem är han lik? Tycker mig se drag från både....




...Gabriel och...




... Lucas. 


Svårt eftersom de ändrar sig hela tiden vart efter åren går. Men nog finns dragen från båda allt. En varm dusch och lite spikmatta kallar innan det är dags att sätta sig med boken.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards