Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under maj 2012

Av Trillingmamman - 15 maj 2012 19:05

En riktigt mysig dag på alla sätt och vis. Det började med att jag fick strålande hjälp i köket vid lunchen och så här kan det se ut. Många glada hjälpsamma armar och frågvisa munnar.




Sen ut och springa med lite rastlösa barn. En lugn dag på egna tomten blev det.




Gabriel hade mest spring i benen som vanligt. Han och jag sparkade fotboll och fick till massor med skott. Här rätt in i häcken.




En dag utan sin sparkcykel kan han inte vara.




Lucas leker lite för sig själv.




Isac sitter och studerar en stund.




Sen kom buset igång och blicken går inte att missta sig från.




Linn får ett varmt välkommnande av sin lillasyster när hon kom från skolan.




Fina stora tjejen.




Pappa kommer med bilen och självklart så vill alla följa med, även Julie. Lite fika ute vankas.




Stor bil rymmer många vilket är praktiskt.


Ganska lugnt har det varit och inget speciellt har hänt. Skall avsluta den här kvällen med en lång promenad med Mia och sen ska jag plugga inför provet i svenska i morgon.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


                   

Av Trillingmamman - 14 maj 2012 20:15

.. i en smäll gjorde jag idag när jag skrev nationellt prov i engelska. När jag skrev upp mig tidigare så skrev jag bara NP som förkortning och "glömde" nämna vilket prov jag skulle göra. Det var både läsning och skrivning, så de skickade med båda proven. Och jag tänkte, varför inte, och gjorde båda på en gång. Och det gick nog bra tror jag. Godkänd i alla fall måste jag bli. I morgon har jag ett till prov i engelska fast det är bara text och på ett kapitel från boken. Och på onsdag har jag svenskaprov av novellanalys. Fullspäckat så här sista veckorna. Snart har termin ett gått och fort gick det.


Ska ägna kvällen åt att plugga, väntar bara på att det skall bli lugnt. Sen blir det min tur förhoppningsvis. Allt är fixat och alla barnen ligger i sina sängar, lyxkaffet är uppdrucket och diskmaskinen går. Så fort gick den här dagen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 maj 2012 09:28

Det kliar som bara den i ögonen och näsan rinner. Betyder bara en sak, pollen. Men hellre det än vinter och snö. Det enda jag saknar nu är värmen som verkar vara bortblåst. Idag blåser det kalla nordliga vindar här i Skövde. Hualigen!


På schemat idag står det prov fast inte förrän eftermiddag. Det är ett nationellt prov i engelska och inget jag direkt behövder plugga till.


Vi har haft lite problem med varmvattnet här också och Skövdebostäder skall komma idag och titta på det. Temperaturen in ligger på över 70 grader men i kranarna så mäts det bara 37 grader. Fisljummet och mindre skönt när man ska duscha. Bada är inte och tänka på just nu. Så jag hoppas att dom får bukt med problemet.


Hade en riktigt mysig dag i går, var ute mestadels av tiden. Även om det var kyligt så sken solen. Barnen sprang av sig vilket behövdes. Grillade gjorde vi också så det blev en riktig lyxlunch med kycklingfiléer, fläskfilé, aioli och friterad pommes frites. Till en början fick jag inte fyr på grillen, dåligt kol bland annat. Sen verkade påde tändvätskan och tändstickorna ha gått på lunch (skyller på det i stället för skit bakom spakarna). Som tur var så fick vi hjälp av våra goa grannar, TACK!


Nu ska jag sätta mig ner en stund innan det är dags att ta tag i lunchen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 maj 2012 10:58

Jag vaknade av att Alexander stod vid min sida, och han luktade curry. Så jag anade att buset låg i luften. Men nu var det inte Alexander som var "boven" utan ingen mindre än Gabriel. Jag har onekligen en kock i familjen. Kunde inte bli arg då hans avsikt inte var att stöka ner utan baka. Han hade sett en bild på mjölpåsen på cocosbollar och ville så gärna ha det.




Sen att ingredienserna var lite annorlunda är en annan historia. Men allt var på spisen så koncentrationen över det han gjorde fanns definitivt.




Gott! Fiskpinnar, créme fraiche, makaroner och till och med köttbuljong fanns med.




Och en macka med strössel och hamburgerdressing på.


Hans kreativitet är det inget fel på. Lovade honom att vi skulle baka cocosbollar idag. Så det är bara att bege sig till affären efter lunch. 



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


   

Av Trillingmamman - 10 maj 2012 05:43

Igår var det riktigt skitväder rent utsagt och humöret var inte bättre det heller. Ibland så finns det energitjuvar som stör en. Nu undviker jag såna människor eftersom det är ingen idé att kasta vedpinnar i brasan. Dock behöver jag svära ur mig mellan varven och igår var en sådan dag. Så här kommer den sista urladdningen...


Din satan

satan

du din satans, helvetes jävla skit!

(Din jävla skit)


Bonnlurk, läbbiga skurk, ynkliga parasit.

Pottsork, snuskiga stork, din ruttna rot är full av kork.

Avskum, spattig och krum, du är så jävla dum.

Ditt usla gam, din slemmige torsk, förnicklade pappskalle, skum.


Förbanne mig!


Lägg ägg, slibbiga drägg, skitstövel och bandit.

Slashas, ditt vidriga as, piss och pest och senapsgas.

Sopprot, helidiot, fan vad det bär emot.

Din sabla bock, ditt feta arsel, våga dig aldrig mer hit!

Attans skitstropp! Hör du din sa-ha-hatans.


Helvete

Helvete

Helvete

Helvetes

Helvetes

Helvetes jävla skiiiiiiit!


.. och det kändes skönt att få rapa lite. En underbar sång, svordomsvisan från Magnus och Brasse (Varning för barn). Tack mamma och pappa för skivan, lika underbar nu som förr på LP. Grym uppväxt man har va!? Och det med ironi i rösten.....


Här sitter man med en kopp kaffe och är klarvaken, och har varit det sen fyra i morse. Leon var hungrig och efter det kunde jag inte somna om. Typiskt! Men det gör faktiskt ingenting, ganska skönt är det. På schemat idag står det en del. Behöver gå förbi skolan och skriva upp mig på två prov, hämta material och sen behöver jag handla lite nere på stan. Ska sammanstråla med Mia och får sällskap på vägen, en positiv dos av en go och underbar person. Det kan inte bli bättre.

Att omge sig av männsikor man tycker om är det bästa som finns. Tack Mia och tack Mirka för positiva doser som ni gav mig igår! Idag hjular jag ut i hallen....


  


Nu är det dags att göra i ordning lite. Hör små tassande fötter på övervåningen och det betyder bara en sak. God morgon underbara ungar!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 maj 2012 09:42

Igår var det helt underbart väder, även om kvällarna och nätterna är kyliga. Inga minusgrader i alla fall som en del i detta avlånga land verkar ha drabbats av. I maj dessutom!! Visst har vädret varit konstigt även här.


Planteringen av mina skott är i stort sett klart, behöver lite mer krukor och jord bara. Men sen så kan jag bara ägna mig åt att hålla dem vid liv. Nu har resten av tomten blivit lidande men jag har inte känt någon press så dagens uppgift blir nog att rensa lite i rabatterna. Beror lite på barnen och hur mycket dom kräver förstås. Ibland går det bra och de vill hjälpa till men ibland så är det släcka bränder som gäller och då har man ingen chans att sitta i lugn och ro.


En promenad med Mia hann jag med igår kväll också, superskönt. Har vilat ett par dagar från det då kroppen bokstavligen har sagt ifrån, en kombination av mycket men pollen är den största bidragande orsaken. Blir så trött och slut samt att näsan rinner för jämnan. Inte har jag besökt apoteket heller så jag har mig själv och skylla. Kvällarna har också gått åt till och plugga. Det börjar närma sig slutet där med, för den här terminen. Är nöjd över min prestation då jag vet att det krävs en hel del för att plugga på distans, självdisciplin är det ordet.


Maj månad rusar på väldigt fort märker jag. Det kommer att hända mycket också och man kan säga att nedräkningen har börjat på allvar. Ser fram mot sista helgen den 25:e då det är besök hos Mirka och Peter samt dop av lilla Älva.


En strålande morgon som börjar närma sig lunch redan. Dags att förbereda lite spaghetti och köttfärssås till ett gäng hungriga små. Sen bär det av ut i klorofyllen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 5 maj 2012 10:30

... och den fula flugan flög. Eller vi byter ut flugan mot en helikopter i stället. Gabriel måste ha drömt om den i natt för jag vaknade av att en liten herre viskade att han ville köra helikopter. Tacksam över att han inte skrek det. Det var bara att kliva upp och förbereda allt med ett leende på läpparna när han kommer och ber så fint.




Thomas skapade en landningsbana mitt på köksgolvet. Helikoptern är redo, fullt laddad och startklar.




Och iväg bär det mot skåp och kastruller.




Inte så lätt men Gabriel är otroligt duktig och lär sig fort. Han fick landa den om den kom för nära annat och ställa tillbaka den på sin startplats. Inga problem för en ivrig liten herre. Tänk att vissa saker går in fort om man säger det. Men ordet städa... hmmmm.




Här bär det iväg igen och så höll det på tills batterierna dog. Nu ligger den på laddning tills ikväll förhoppningsvis. Och Gabriel fick sysselsätta sig med annat.




Ut och snickra blev det. Här har vi Arga snickaren i miniatyr. Det går inte som han vill...




.. för det är en myra i vägen och stör. Och han tar cykeln i stället. Ombyte förnöjer.


Det tar sig i trädgården med. Förra året så hade jag en växt i rabatten som jag planterade om i en kruka. Den var ganska hög och med gula fina blommor. Tyvärr så dog den och jag klippte av allt, trodde jag.




Men till höger ser ni att den har kommit upp igen. Lika så rosorna till vänster som jag var helt övertygad om att de inte skulle klara sig alls. Krukorna har stått ute trots allt hela vintern. Men så fel man kan ha.




Mina liljor trivs och växer så det knakar.




Även tobaksplantorna frodas.




Här är Gabriels namn på innertaket till Chevan. Inte alla som får sin signatur i en bil. Thomas hade lite kul så här på morgonkvisten.


Idag ska jag nog plantera om alla mina andra små kryddor som är kvar inne. Det blåser och är lite kyligare men det ska nog gå ändå. Först kaffe och förbereda inför lunch.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


                 

Av Trillingmamman - 4 maj 2012 13:49

Fick en dos fint väder igår också, och de små fick bada i baljor vilket var uppskattat. Idag känns det avlägset när det är mulet och regnar, trist. Man får njuta av de små stunderna och passa på medan det är fint.




Isac solar på en sten.




Gabriel sitter aldrig still utan far antingen på sparkcykeln eller cykeln.




Lucas åkte Bobby-car. Men det gick inte riktigt som han ville, där av denna min.




Alexander blev trött av allt, satte sig ner i soffan och läste kartan. Vilket måste ha varit sövande.




Linn njuter hon med. 


Hade tänkt göra massor ute idag bland annat plantering av mina skott. Det blir inte av eftersom vädret är som det är. Skjuter upp det tills i morgon och hoppas att solen tittar fram. Fick mycket gjort igår och det är inte bråttom.


Ser fram mot kvällen, det är fredag. Äntligen helg! Får besök av Mia och Thomas och vi ska sitta och umgås lite. Underbart och ett fint avslut på denna gråa dag. 



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards