Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under augusti 2012

Av Trillingmamman - 22 augusti 2012 12:42

Hänger inte läpp för det. Fick det bekräftat idag att jag inte kom in på varke Medicin 1 eller Psykiatri 1. Då gör jag som så att jag byter ämnen och tar dom den här terminen i stället och söker på nytt till nästa omgång. Hade turen att träffa på Mia nere vid skolan och hon sa bara kort och gott:


-Men haka på Naturkunskapen.


Det satte griller i huvudet på mig. Sprang in till studievägledaren och meddelade att jag ville hoppa på Naturkunskapen i stället eftersom jag inte kom in på de andra. Hon tittade lite undrande på mig då jag sa att jag även ville gå den kursen denna termin och på 15 veckor. Fick frågan då om jag var säker på det och inte ville förlänga studietiden. Nej, det vill jag inte. Jag tar fem ämnen denna termin och är fast besluten att jag ska klara det. Inget stoppar mig just nu. Har redan beställt böcker och har upprop på fredag så jag har i princip redan startat kursen i mitt huvud. Bara lite ändringar hos CSN som krävs, vilket jag försökte mig på men deras sida havererade mitt i och jag antar att det är mina frekventa besök dit med alla ändringar som stökar till det (säger jag med ironi i rösten).

Tycker det är en fantastisk möjlighet vi har i Sverige att kunna studera på det här viset. Jag hoppar mer än gärna på det för att kunna skola om mig. Det är nu eller aldrig, och jag väljer nu. Är redan taggad upp till tandknölarna för det jag brinner för. Tack Mia för sparken i arslet!


Tog en kvällspromenad igår ganska sent så det blev inget bloggande för min del. Tar det nu i stället. I morgon kommer jag ha fullt upp också med två upprop och en handledartid. Hade en tid idag också och det gick fortare än att jag hann säga bu. Men så var det också en lärare som jag haft tidigare i historia som jag nu har i religion. Han vet vem jag är och säkert också vad jag vill, så snabba bud blev det. In och ut genom dörren, fylla på lite papper sen klart.


Regnet öser ner här just nu. Lite trist. Barnen leker inne och det fungerar utmärkt. Funderar på om man skulle bege sig ut för lite handling eller om jag ska ta det i morgon i stället. Har inte bestämt mig än. Behöver handla ganska mycket inför måndagen då barnen börjar på dagis. Tänker lite till innan jag fattar ett beslut. Just nu sitter jag med kaffekoppen i högsta hugg och njuter. Ska snart sätta mig på golvet och bygga lite tågbanor.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 20 augusti 2012 20:22

I morse startade allt, uppropet. Inte bara för mig utan även för Linn som nu börjar i fjärde klass. Känner mig nöjd. Nu är det bara uppropen i de olika ämnena kvar, var av ett redan är gjort i Psykologi 1. Sen ska man också boka tid med lärarna för planering så de kommer bli en hel del spring på skolan denna vecka och säkert nästa också. Beställde sista litteraturen idag också. Än har jag inte hört något angående reservplatserna, men hoppet är inte ute. För det är upprop hela vecka och därefter ser man om det finns någon chans. Hoppas gör jag än!


Storhandling hann jag med idag också. Som vanligt fyllde man den största kundvagnen och de två transportbanden i kassan. Kommentarer och blickar följde med den synen, men det slapp jag betala för. Nu är skåpen och alla skrymslen åter fyllda med mat (i en vecka till åtminstone).


Ikväll ska jag bara lägga mig till rätta känner jag. Har varit i farten hela dagen även om det inte har varit hemma så känner jag mig ganska slut i kroppen. Ladda lite batterier inför i morgon och lite nya upprop, denna gång Religionkunskap 1.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 19 augusti 2012 09:12

Vad ska man hitta på idag då? Tror nog att jag tänker ta det ganska så lugnt faktiskt, är väldigt trött. Har redan hällt i mig tre koppar kaffe men känner mig inte piggare för det. Behöver ladda batterierna inför morgondagen då det är upprop för mig och skolstart för Linn. Börjar bli nervös för jag vill så gärna komma in på kursen Medicin. Tankarna snurrar kring det hela tiden så håll tummarna nu. Hela veckan kommer att vara späckad mer eller mindre med roligheter. Nästa helg så är det Mammabloggkryssning och det ska bli kärt återseende av att träffa alla goda vänner igen. Längtar massor!


Det verkar bli fint väder idag, och är redan tjugo grader ute, vilket bådar gott. Lugnt och skönt får det bli på schemat. Promenad ska jag boka in och tar den nog ikväll. Annars kommer det inte bli många knop gjorda här.


Nu ska jag ta tag i lite barn, sysslor och allt som hör till i en storfamilj.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



Av Trillingmamman - 18 augusti 2012 21:21

Nu är vi hemma igen efter en hel dags resa. Har precis landat och det blir ett sent inlägg med lite bilder och kommentarer till. Det här var vad vi gjorde idag.


 


Mat måste man ha och instrumentbrädan fungerade alldeles utmärkt som upplastningsbord. Här ett stopp i Grums.


 


Linn och Felicia på gott humör.


 


Första gången för min del och jag kan säga att jag gillade det jag såg. Hit kommer jag definitivt att åka igen. Vilka utsikter, synd bara på det dåliga vädret. Fotade dock ändå.


 


Lite utsikt.


 


Och mer utsikt.


 


Och igen, mer utsikt. Fantastiskt landskap. Hade solen lyst och himlen hade varit klar så hade bilderna blivit ännu bättre. Får ta en tur igen, ingen tvekan om saken.


 


Norsk skylt, ett litet hemmabygge. Charmigt!


 


Jo då, de har rondeller i Norge med. Men som dom kör!


 


En vända och tillbaka igen till Sverige.


Det var en lyckad och mycket trevlig tripp. Jag och Mia delade på körningen. Barnen skötte sig fint. Vacker natur. Låg humor och många skratt. TACK, det måste vi göra om igen Mia!


Nu är jag trött och ska lägga mig raklång på soffan och zappa mellan TV-kanalerna. Alla sover i sina sängar sen ett par timmar tillbaka. Är så nöjd efter denna dag. Nu är det åter ladda batterierna för på måndag sätter det igång. Ha en riktigt fin lördag kväll alla!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 augusti 2012 20:43

Telefonen ringde i morse och det var Mia som undrade om jag ville följa med till Markaryd för ett ärende. Vilket jag självklart ville och blev väldigt glad att få lämna huset för en stund. Med mig hade jag Isac, Lucas, Alexander och Gabriel.


 


En liten lättare lunch hade jag med mig. Här sitter vi på en grusparkering i Markaryd och väntar på Mia.


 


Choklad och mackor var väldigt uppskattat.


Resan tog ganska många timmar och när vi kom hem sen så var det precis dags att bege sig igen och hämta upp Linn vid tåget. Med mig dit hade jag grannens son Hampus och Gabriel. Så nu äntligen är hon hemma igen min stora tjej. Underbart och se henne igen!


 


Lite lek på baksidan blev det då hon var saknad här hemma.


 


Här är Linn och Hampus som skojar till det lite med pilbåge och spjut.


 


Även Gabriel ville vara med på ett hörn.


Har haft en underbar dag och TACK Mia för idag, vi ses igen i morgon. Nu ska jag bädda ner mig då jag kommer att gå upp tidigt.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 17 augusti 2012 07:56

Ibland verkar människor inte ha bättre saker för sig än att se till att trycka ner andra, väldigt sorgligt. Döm mig inte förrän du har gått en dag i mina skor. Jag blir arg för stunden och sen går det över, för jag väljer helt enkelt att gå vidare. Där är den stora skillnaden.


För övrigt så hade jag en underbar dag igår. Gick promenad till Ica Maxi med grannen Åsa och Linus. Köpte kaffebryggare och en vattenkokare. Är så grymt nöjd med kaffebryggaren som även har en timer. Gissa om det var ljuvligt att vakna till doften av nybryggt kaffe. Tog även en till tur på kvällen där för att handla på mig lite saker. Sammanlagt så blev det över milen men ena loggen verkar inte fungera, ska dock synas på bloggen här under Träningsresultat.

Promenaderna börjar visa sig och jag har nu gått ner fyra kilo. Mer peppad än någonsin är jag. Skolböckerna är på väg dessutom så jag är redo att sätta igång.


Nu fick jag ett samtal från vännen Mia som kom med ett riktigt fint erbjudande. Så här ska vi åka på utflykt inom en timme. Bäst att jag sätter fart och packa ihop mig och barnen.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 augusti 2012 21:07

Har gjort lite nytta idag. Ändrat hos CSN, beställt kurslitteratur och skickat mail lite här och där. Nu känns det verkligen att det är på gång. Skönt att det är gjort om inte annat. Tycker inte om att stressa i sista minuten. En promenad gick jag också även om det blev en kortare än jag brukar. Får ta en längre i morgon, garanterat.


Nu har jag bäddat ner mig i soffan efter en härlig dag. Har fått massor med ny energi, även om det inte märks nu. I morse så skurade jag köksskåpen och tog ett tag på fönstren. Tack vare ett par dagar i solsken. I morgon lär jag nog göra något annat energikrävande så jag får ladda ur mig lite. Har inget planerat mer än min promenad. Ganska skönt det med men känner jag mig rätt så lär rastlösheten hitta något som jag kan sysselsätta mig med. Ladda inför helgens resa om inte annat som jag ser fram mot.


Snart är det fredag och då får jag träffa min stora tjej igen. Nu längtar jag massor efter henne och jag tror resten också gör det. Frågorna börjar komma -Var är Linn?


Nu ska jag återgå till TV:n. Klockan är nio så vi får se om det kommer någon bra film eller annat att vila ögonen på.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 augusti 2012 18:59

Solen har tittat fram idag och det var riktigt behagligt efter lunch. Barnen lekte i lekparken ett par timmar och sen bestämde jag mig för att ta en promenad. Tog med mig Lucas och Alexander på min lilla stadsrunda. Det slutade med att dom somnade båda två så det måste ha varit väldigt roligt och följa med mamma på en tur. Sövande om inte annat. Känns skönt att jag redan gått min runda för dagen så jag har hela kvällen på mig sen till att slappa. Barnen är klara för kvällen och skall snart få krypa ner. Bara invänta klockan som skall slå åtta. Nu sitter de i och för sig lugnt framför tv:n så inget som stör mig, därför passar jag på att blogga också. Skönt och sitta en stund efter en mils promenad.


I morgon behöver jag göra lite saker känner jag, beställa tågbiljetter och leta efter litteraturlistan till komvux kurser och även där beställa böcker. Skolan börjar nästa vecka och jag vet att trycket är högt hos AdLibris. Ligga steget före är inte så dumt. Och nu rullar det på och det börjar även hända saker inom kort här. Ska bli kul!


Nu ska jag ta tag i en trött liten tjej hör jag. Dags för lilla Julie att sova.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards