Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg den 18 januari 2011

Av Trillingmamman - 18 januari 2011 19:44

Tänker inte skriva så mycket utan mer lägga ut lite bilder som tagits nyligen. Kan säga att jag överlevde den här dagen ändå trots sömnbristen. Barnen har varit otroligt goa och snälla. Kanske kände de på sig att jag var trött.


Ja här kommer det lite smått och gott....


  


Linn åker kana ner för en liten kulle med is, sand och snö på vår gata. Det var ganska så blött kan jag tala om.


   


Gabriel efter naturligtvis. Och inte speciellt torr blev han efter den färden. Inga overaller i världen höll emot den blöta som blev efter allt töande. Kul hade dom och det var huvudsaken, resten kan torka.


   


Lucas tittar nyfiket runt efter bus som han kan hitta på. Vägrade släppa nappen då han egentligen var på uruselt humör.


   


Isac tog tillfället i akt och upptäckte på egen hand. Vilket håll ska jag sticka åt tänker han...


   


Alexander är alltid nära men hittar något intressant han med som väcker hans uppmärksamhet. Honom vet man alltid vart han är ( än så länge ).


Linn var så go att hon åkte kana nerför den lilla kullen med trillingarna i knät en och en. Och det tog inte många sekunder så skrek de -mer, mer hela tiden. Armarna sträckte sig efter henne. Goa storasyster Linn. Pojkarnas idol.


Idag blev alla skrubbade från topp till tå i duschen. Det behövdes efter dagens kladdande. Även lilla Julie fick en hårkur och skrubb i duschen...


  


... och då kommer hennes fina lockar fram när det är nytvättat.


  


En lycklig Julie i mitt knä. Lyckades ta kortet själv.


  


Gabriel älskar sin lillasyster och tyr sig väldigt mycket till henne om dagarna.


  


Här pratar de väder och vind med varandra. Och det finns en ömsesidig förståelse mellan dem, även om de inte flödar ord jämt. Fast Gabriel kan prata på duktigt och Julie jollrar tillbaka.


Ja det var lite från mig idag. Nu när alla sover så skall jag passa på att dra ner rullgardinen på mig själv. Det behövs!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 18 januari 2011 08:08

Denna magsjuka är helt sjuk denna omgång. Det blir som syra i baken på de små och det svider duktigt på dem stackarna. Detta resulterade i att de vaknade alla tre i natt. Bara studsa upp och byta skiten innan det satte sig ordentligt. Allmäna tillståndet är för övrigt bra på dem alla, bara en massa blöjbyten. Och då menar jag massor. För den konsumtionen har ökat markant de senaste dagarna i det här huset. Att handla ett eller två paket blöjor åt gången är bara löjligt, lika bra att ta sju på en gång så slipper man köra skytteltrafik till Ica. Är nu mera ett välbekant ansikte där förresten.


Soptunnan utanför har nått sin gräns för länge sen. Kommunen ringde förresten för att påpeka att vår tunna jämt är överfull. -Ja vi har fem blöjbarn sa jag så det är nog inte så konstigt. Antingen så får vi beställa extra körning eller en till tunna.

Det blev en till tunna och i rättans tid. Kan tillägga att jag känner mig som värsta miljöboven för den tunnan är snart full den med. För att få ner en påse till så får man trycka, stampa, pressa. Ja magsjuka är magsjuka och vad kan man göra? Jag utnyttjar varenda kvadratcentimetrar, sorterar och packar ihop soporna väl. Ändå så blir det alarm "overload".

Som tur är så är blöjor brännbara och försvinner fort. Men ändå :-/....


Snurrig natt var det. Och inte nog med det så fick Julie för sig att testa sina röstresurser kombinerat med humör. Ja det var bara att ta upp henne, kliva ner en våning, se pigg ut och leka-trösta-mata-ett par timmar. Till slut så somnade hon med. Jag också, fast jag minns inte hur. Måste ha varit mitt i en halvsittande ställning. Maken kom ner med alla barnen och frukostbuffén var i full gång. Jag satt fortfarande upp i en halvkonstig ställning, tv:n var på och jag frös så in i norden då jag glömt filten. Ögonen kändes som om någon kastat in en näve grus. Dimman låg tät runt mitt huvud och gör lite fortfarande. Bara att bita ihop, gulla med kaffepannan och se glad ut. Vet att jag kommer att överleva denna dag med. Men nog är jag trött alltid.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards