Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under maj 2011

Av Trillingmamman - 31 maj 2011 19:30

En riktigt het sommardag var det idag, och njutningen var hög på oss alla. Termometern visade minst 25 grader. Och vad passade inte mindre än en pool till barnen.


 

Barnen fullkomligt älskade att bada i den.


 

Isac for fram som en raket i poolen. Slängde sig över kanten, i vattnet och under vattnet.


 

Gabriel var inte sämre han. En riktig buse i badet som lär brorsorna allt han kan. Både Isac och Lucas tog efter.


    

Sen har vi en liten Alexander som inte är lika tuff som dom andra. En liten tjuren Ferdinand över honom. Fast här sitter han inte under korkeken direkt och luktar på blommorna.


Nu är det den roliga dagen på månaden när man ska betala räkningarna så det blir kvällens "att göra". Sen blir det nog i säng tidigt. I morgon skall jag köra en vända till Stockholm för att lämna Linn, och sen åker vi till Mirka och Peter. Det blir att övernatta där och det ser vi fram mot. Gabriel har nu tjatat halva kvällen att vi ska åka. Men han lyckades till slut somna.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 30 maj 2011 20:31

Idag blev det att allt annat fick vara. Vi bestämde oss för att fly dagen lite och äta lunch på någon annan plats. Så en tur till Göteborg blev det. Vi skulle ändå till Ikea för att fylla på lite djupa tallrikar som har en tendens att gå sönder i detta hus. Så lunchen blev också på Ikea för oss. Riktigt trevligt och barnen skötte sig fint.


Efter det så skulle vi ta en tur på Avenyn. Men först obligatoriskt blöjbyte på parkeringen ( går fortare än att ockupera toaletten ).


    

Här jobbar jag för fullt. Har vanan inne så det går fort att byta på alla. Och bakluckan på vanen är rymlig och lagom höjd dessutom. Thomas fick sätta fast dem en efter en i bilen sen, det blev hans jobb.


Sen tog vi en tur på Avenyn som sagt och Gabriel önskade sig en trumpet. Den andra har konstigt nog gått sönder. Och den nya trumpeten var mycket häftigare och mycket större. Och röd.


 

Att dom ens får sälja såna. Men vad gör man inte för barnen. Till och med hunden tittar på Gabriel och undrar vad han sysslar med. För ljud kom det ur "den där", eller ska jag säga oljud.


När vi kom hem sen så blev trumpeten mer ett föremål att slå sina bröder i huvudet med så nu ligger den på hyllan för natten. Thomas blev dålig på vägen hem så det var jag som körde hem. Väl hemma sen när han tog tempen så låg den på nästan 39 grader. Det blev raka vägen i säng för hans del.

Själv var jag ute med barnen en stund innan det var dags för att laga middag. Enkelt blev det också och ingen av barnen verkade hungriga, bara Gabriel som åt.


Barnen hade dessutom sovit i bilen den långa resan fram och tillbaka till Göteborg så det var inte lätt att få dem i säng ikväll. Isac är fortfarande vaken och Gabriel med. Så det är bara att vänta ut dem tills John Blund kommer och gör sitt jobb helt enkelt. Om han inte hinner före till mig, känner mig allt annat än pigg just nu. Spikmattan lockar mer än någonsin och kudden också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 29 maj 2011 20:36

Ja idag är det Mors dag. Ringde min mamma självklart och pratade en stund på telefon.

Själv har vi inte firat det speciellt så, men självklart blev jag uppvaktad. Tyckte det var fint gjort! Blev glad i både hjärta och själ.


 

Linn kom med en bok och ett hjärta. Goa, finaste tjejen!


 

Gabriel hittade choklad som han prompt skulle ha. Tror att han tjatade hål i öronen på mig ett tag. Här tog jag honom på bar gärning och minen är obetalbar. Kommer hamna bland bilderna i topp tio på studentplakaten.


Efter att ha ätit en god lunch allihopa så blev det att vi delade på oss lite. Linn och hennes pappa bestämde sig för att göra något tillsammans. Jag och Thomas tog resterande barn och åkte på en fönstershopping. Klämde lite på kameror och nu vill jag ännu mer ha en Nikon d7000. Trodde inte man kunde känna sånt begär över en pryl, men tydligen går det.

Inga problem med den kameran vi har men aldrig fel att uppdatera sig lite. Jag som fotar en hel del också blir lite sugen på "bättre". Skulle behöva ett annat objektiv, den vi har nu är på 18-55 mm. Önskvärt är ju 18-200 mm men det duger fint med 18-105 mm. Nu drömmer jag mig bort ett tag tills verkligheten knackar på min axel.


Efter lite drömmande så tog vi barnen till en lekplats där de kunde springa av sig. Kul hade dom i allra högsta grad. Thomas och jag satt och njöt på bänken och tittade på.


 

Lucas fick verkligen bus i blicken och spring i benen.


 

Isac springer upp och åker ner. Tappade räkningen på hur mång gånger men såg att han till slut blev ganska så trött. Tror det var rätt så många gånger under den tiden jag hann dricka mitt kaffe.


 

Gabriel på väg upp.


 

Till och med Alexander klättrade lite men åkte aldrig kana ner. Kul hade han och rörde på sig en hel del också.


 

Julie och Thomas hade lite kvalitetstid tillsammans medan pojkarna åkte kana som skollade troll.


Det har varit en fantastisk dag på alla sätt och vis. Nu är det min och Thomas tid som väntar och inte helt ovanligt en filmkväll. Ska bli skönt med gott och lite mys. Och vi får inte glömma bort min egen lilla massör, spikmattan.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva






Av Trillingmamman - 28 maj 2011 20:02

Vi hade i alla fall tur med vädret bortsett från snålblåst. Men hellre det än ösregn. Och mycket folk men inte så man trängdes som sardiner. I och med att jag var själv först med barnen så tog jag bilen ner. Det är inte så långt men tillräckligt med sex barn och fikakorg på 10 kg. Och först så såg det väldigt mörkt ut att hitta parkeringsplats. Hamnade bara längre och längre bort tills man blev invinkad till en parkering på ungefär samma sträcka som hemifrån och dit vi skulle. Kändes hopplöst. Så jag frågade parkeringsvakten snällt om det fanns en parkering längre fram eftersom jag hade så många barn. Inga problem. Fick Vip-plats på en gång vilket jag tackar för!


Och i tid kom vi också. Även om det blev lite pressat mot slutet innan vi kom iväg allihopa. Fotboll blev det för Linn och med ett gäng åskådare.


 

Sen kom Linns pappa också vilket gjorde henne ännu mer på bättre humör.


 

Här är Tomas med en lite klassfotboll som man kunde köpa. Linn fick en röd.


 

Gabriel fick en svart. Han älskade bollen länge tills en tjej som han sparkade bollen med råkade skjuta honom rätt i magen. Inte lika kul längre, men det ändrade sig när han kom hem sen. Då dög fotbollen igen.

Var ju tvungen att köpa till trillingarna med så det var flipperspel ett tag hemma där boller flög, nuddade olika saker och det sa "pling". Synd bara att det inte blev pengar som rullade in utan snarare ut.


Dagen har huvudsaken varit lyckad för alla parter. Så underbart säger jag bara. Nu är jag trött och ska mysa ner mig i soffan. Ha en underbar lördagkväll!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




Av Trillingmamman - 27 maj 2011 20:17

Det blev lite fel och lite omvänt idag. Får skylla på vädret helt enkelt. Hela dagen har det vräkt ner till och från så det blev ingen tur på stan. Och när jag väl bestämde mig för att vi skulle ut ändå så hade tre av barnen somnat. Så var det med den rutinen att hoppa över vilan för trillingarna. Idag orkade dom inte hela vägen riktigt. Humöret har i alla fall varit på topp. De har lekt med bilar i stort sett hela huset så man fick se upp lite vart man satte fötterna.


Efter middagen så tyckte jag att vi skulle ut i alla fall. Trots att regnet öste ner i omgångar. På med stövlar och regnkläder. Vi åkte först och handlade en snabbis men sen fick de röja en bra stund ute. Och det var lika kul det tyckte dom. Tills de blev dyngsura.

I och med att de sov så är de inte riktigt trötta än. Så nu är det fullt ös kan jag tala om. Men före nio har jag bestämt att de ska få sova. Behöver bara ta en liten paus här först känner jag.


I morgon kommer det att bli en utedag oavsett. Linn ska spela Klassfotbollen 2011. Och eftersom Thomas är borta så tar jag med barnen dit för att kolla på när hon spelar. Packar en matsäck och kaffetermos. Kan bli trevligt.

Kommer att komma med en överraskning till Linn också. Hennes pappa kommer för att kolla på henne, men det vet hon inte om. Schhhh, en hemlis!


Nu bröt nog tredje världskriget ut här och det innebär att jag måste avsluta. Pojkarna börjar bli trötta. Nu kommer min tid!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 26 maj 2011 19:27

Är utan kamera nu tills på lördag så jag vet inte hur mycket bilder som kommer att läggas upp innan dess. Har min mobilkamera men den är inte i klass med systemkameran direkt. Det ska nog gå ändå.


Är det inte vädret som är av och på så är det barnen. Idag har de inte varit på deras bästa humör tyvärr. Om vartannat så har jag tröstat, förmedlat och gett dem kramar. Inte en lugn stund faktiskt, alltid har det varit något. Även när vi gick ut. Så till slut så satte jag dem i bilen och vi tog en tur för att handla. Det lättade lite i humöret på dem. Gissar på att alla hade en dålig dag samtidigt. Och det kan hända.


Men nu ligger alla i sina sängar även om inte alla sover så är det ett lugn här i huset. Hade tänkt gå ut och fixa i trädgården men hoppar nog över det, orken finns inte. Och jag ska nog lägga mig tidigt också. I morgon är en ny dag och jag hoppas att pojkarna mår bättre då. Tänkte ta en tur på stan med dom alla efter det att Linn kommit hem från skolan. Kan vara kul och göra lite annat med barnen och om vädret tillåter så är en fika på stan inte fy skam.


Nu ska jag ta och kurera mig på spikmattan i 30 minuter. Kommer säkert somna för lite trött är jag också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 25 maj 2011 09:20

Vädret var lite lustigt igår, eller rättare sagt så är vädret ganska lustigt i Skövde över huvud taget. Det är antingen eller. Det blåste ganska mycket och sen började morgonen med regn. Efter en liten stund så tittade solen fram så jag började förbereda barnen för att gå ut. Då kommer det helt plötsligt regn igen, när det nyss var klarblå himmel för en stund. Molnen måste ha färdats i rakethastighet. Så där höll det på ett bra tag. Till slut så gick vi ut änså. Och givetvis så kom det regn, igen.


 

En mysig morgon med pojkarna på rad.


 

Vi tog en ritstund också i väntan på att solen skulle titta fram. Har markerat med en pil på en fläck som finns på våran vägg. Denna fläck är av Gabriel. Han skulle en morgon bre en smörgås och satt ungefär där jag tar kortet. Mitt emot där Isac sitter så satt Thomas vid det tillfället. Och på något sätt så hoppade smöret från smörkniven, över Thomas och landade på väggen. En klick med Bregott har lämnat sitt avtryck.


 

Det var inte så länge sen jag satte mina röda solroser och titta så snabbt de har vuxit på ett par dagar. Här knakar det minsann. Det var fem från början tills Isac satte klorna i en, så nu är det bara fyra kvar. Hoppas att jag får behålla dem alla.


Är fortfarande trött idag och ska ta en lugnare dag. Behöver samla lite krafter tills i morgon. Thomas åker iväg och jag är ensam med barnen fram till lördag.

Så nu ska jag ladda en panna kaffe till här. Återkommer med mera senare.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 23 maj 2011 20:22

Det har varit en intensiv dag. Morgonen började med tandläkarbesök för Linns del och sen ett BVC-besök. Slog två flugor i en smäll. Trodde att Thomas skulle börja sent och jobba också men tji där fick jag. Som tur var så ryckte Tobbe in som är Thomas arbetskamrat. Han har passat dem förr. Nu behövde han inte ta alla heller eftersom jag hade Linn, Gabriel och Alexander med mig. Linn gick vidare till skolan sen efter hennes besök då tandläkaren ligger ett par hundra meter ifrån.


Sen var det bara hem igen och sätta igång med lunchen, vilket tog sin lilla tid. Efter det så var pojkarna allt annat än glada så jag beslöt för att de skulle få sova vila ändå. Och de somnade i stort sett på en gång också. De behövde det med andra ord.

Rätt var det är så kommer Linn hem från skolan och är fortfarande svullen i nedre käken sen tandläkarbesöket på morgonen. Ringer tandläkaren igen och vi får en tid vid fyra. Thomas jobbade så det var bara in med alla barnen i bilen och nästan åka på en gång.


Hem igen och laga middag till ett gäng hungriga. Sen var det full fart ett tag. Det man missar att ta reda på medan man är borta står snällt och väntar på en när man kommer tillbaka. Låg efter med disken så det var bara att köra på för att få undan så mycket som möjligt.

Sen hjälpte barnen till med städningen av leksaker så jag kunde dammsuga upp lite. Duscha barnen, på med nattkläder, säga god natt hundra gånger och här står jag nu. Allt är klart, nästan. Har mig själv att sanera också.


Så en intensiv dag blev det. Utan att ens titta på klockan så blev den nio. Och nu mina vänner kommer min och Thomas tid.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards