Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 9 januari 2012

18 långa dagar kvar

Av Trillingmamman - 9 januari 2012 10:57

Ingen bra dag idag känner jag. Humöret är inte på topp. Hormonerna rusar genom kroppen. Mycket känslor. Men jag känner igen det här sen tidigare graviditeter, inget konstigt. Är bara allmänt less på allt. Och det är tyvärr mycket annat som snurrar utöver det som man dessutom ska tampas med vilket inte underlättar precis.

Har många tider fram till förlossningen med både provtagning, sjukhusbesök och mödravård som jag måste gå på. Vet inte hur det ska gå ihop och jag känner stark press över att fixa med barnvakt till det också. Det är trots allt ställen som jag inte kan ta med barnen på, annars hade jag gjort det. Någon som kan en bra trollformel?


Har länge lovat en magbild så här kommer den. Är nu i vecka 35+6 och bilden är tagen igår.


 


Är som sagt klotrund om magen. Bildkvaliteten är kass vilket beror på mobilkamerans dåliga upplösning. Men man ser det man behöver se som jag brukar säga.


Thomas roade barnen med att spraya deras hår i fin färg. Oavsett om de hade tuppkam eller inte. Och glada blev dom.




Gabriel friserad och grön.




Alexander också. Även om han inte har en mohikanfrilla.




Ja och Julie fick sig en omgång hon med. Snyggt värre!


Vet inte riktigt vad som står på schemat idag. Måste dock hämta ut saker på apoteket samt köpa tvålen inför kejsarsnittet som man ska scrubba sig med ordentligt innan operation. Första gången jag får betala det själv, men vad fan gör det. Säkert bra och ha efteråt också till såret. Inget jag gråter över direkt.

Men sen så tar jag nog dagen som den kommer. Eftersom jag känner som jag gör. Och det är nog lika bra.


Ikväll kommer i alla fall Linn tillbaka och hon är mycket saknad. Blir lite julklappsöppning för hennes del. Och massor med kramar förstås! 



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


     

 
 
Mia

Mia

9 januari 2012 13:07

Så coolt.. Härligt att Julie fick också.. :) Nu väntar vi spänt på en bild där Tomas också har grön färg i håret.. Han sprejade väl sej själv också för att vara en bra förebild för barnen..?? hahahhahaha

Vi hörs ikväll ang vilka tider du behöver hjälp med barnvakt.. jag kan kanske hjälpa till.. Kramar i massor..

http://www.vanligafamiljen.bloggplatsen.se

Trillingmamman

9 januari 2012 13:20

Nej han blev inte grön.. men det kan vi åtgärda sen när han har somnat. Som hämnd ;-).

Vi hörs när vi hörs gumman. Tack för att du finns

 
en6barnsmamma

en6barnsmamma

9 januari 2012 13:36

Kommer så väl ihåg den sista tiden man väntade, jobbiga dagar. Humöret gick mer ner än upp. Men snart är det över ;))
Jättefin magbild ;)

http://en6barnsmamma.blogspot.com

Trillingmamman

9 januari 2012 13:38

Ja det är ju så den sista tiden.. man har ju varit där ett par gånger nu ;-). Men det är nog så det ska vara också för att kroppen ställer in sig på att barnet ska ut. Det är trots allt underbart att vara med barn men vem vill vara gravid i två år? Det tillhör den naturliga processen...

Mindre kul dock med alla dessa hormoner men bara att rida ut stormen lite ;-). Det går över som jag brukar säga så fint..

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Kerra

9 januari 2012 14:44

Vilka dagar o tider behöver du barnvakt, e jag ledig kanske jag kan hjälpa dig??

Trillingmamman

9 januari 2012 15:19

Åh vad du är go! Vet inte riktigt vart jag ska börja...

På torsdag har jag påfyllning igen klockan 10.00 Dessa tider kan dra ut på tiden eftersom det är på förlossningen... Har då tillgång till bil och kan förflytta mig snabbt.

Måndag den 16:de är jag osäker på tiderna men inväntar svar denna vecka. Kan bli hela jävla dagen om jag har otur. Har bil då också.

Torsdag den 19:e så har jag provtagning på lab kl 08.00 Det brukar gå snabbt. Har bil så jag kan förflytta mig snabbt.

23:e har jag sista besök på MVC 08.15 Brukar ta en timme. Har bil.

25:e har jag provtagning igen 08.00 på lab. Tillgång till bil.

Utöver det så ska jag in på påfyllning på förlossningen. Tiderna får jag löpande efter varje gång eftersom de inte vet riktigt när läkaren kan. Dessutom så är det som sagt på förlossningen och dessa tider kan dra ut på tiden :-(.

Kramar Eva

 
Ingen bild

Ann Wesslen

9 januari 2012 17:00

Du har dina älskade barn, men ta bort Hannah för du aldrig haft med henne att göra, inte Thomas heller. Lev era liv med alla barn men häng inte ut andras barn.

Trillingmamman

9 januari 2012 20:55

Hej Ann!

Ja du, jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det här egentligen. För det första så gör inlägget mig rätt paff.
Det känns som om att det är favorit i repris eftersom detta har varit på tapeten förut. Och jag passade mig väldigt noga efter det så att jag inte hängde ut någon (vilket jag inte gjorde mer än med bild och namn vilket uppgav till ramaskri).
På hemsidan jag hade innan så godkände faktiskt Hannah det själv då jag frågade henne. Men den sidan är nedlagd för länge sen. Har inte frågat angående bloggen så det finns ingen bild alls att tala om. Bara namn och årtal som inte kan ledas till någon eller hänga ut för den delen.

Och hur mycket jag än läser och tittar igenom bloggen så kan jag inte hitta vart jag hänger ut Hannah. Jag hittar inte heller vart jag har skrivit att jag har haft med henne att göra?
Vad Thomas och DU har haft med eran dotter och umgänge att göra hör inte hit på min bloggkommentar så var vänlig och ta detta med honom är du snäll. Och som jag kan se det så har jag inte skrivit något om det över huvud taget här.
Men länka gärna ifall jag missat något.

Hur du än vrider och vänder så är Hannah dotter till Thomas, det kan du aldrig ta ifrån honom. Och hon benämns bara som det, med namn och sen årtal. Inget om hur deras umgänge har sett ut, hur ofta hon är här eller något som kan tänkas skada henne.

Hannah kommer också alltid att vara mina barns storasyster hur man än vrider och vänder på det med. Inget jag tänker ta ifrån henne heller. Oavsett hur hennes val ser ut. Det kommer inte att nämnas eller talas illa om det.

Och vi vet både du och jag att Hannah är myndig, vilket gör att hon får bestämma själv om hon vill nämnas eller inte. Och är det så att hon starkt ogillar det så är hon välkommen att höra av sig till mig eller Thomas.

Jag kan inte se någonstans att jag hänger ut någon. Tråkigt att du ser det så. Det jag ser är bara ännu ett inlägg från någon som är bitter, tyvärr.

MVH Eva

 
Ingen bild

mamma till två flickor

9 januari 2012 18:54

Det var otroligt länge sedan jag kommenterade här inne.. Älskar din blogg och du verkar vara en underbar mamma.

Vad som får mej nu att skriva är kommentaren här ovanför.. Om jag har räknat rätt och om födelseåret du har skrivit stämmer, Så är väl det barnet myndigt..?? antar och har för mej att du tidigare har nämnt någonstans att du har haft din bonusdotters tillåtelse att lägga ut namn på henne.. Vad har då hennes mamma med saken att göra..??? Om dottern är myndig och har godkänt det så är det dotterns val och inte mammans..? Sen anser jag att oavsett om man haft kontakt med barnet eller inte.. så är det ju alltid ens blod och det kan ingen förälder ta bort ifrån en.. Skitsamma om de har haft kontakt eller inte, så är hon ändå din mans dotter... Tycker det är fint av dej att dels skriva att du är en bonusmamma, det visar bara att du tycker barnen är lika värda.. sen vet ju inte jag om det nu är det rätta namnet.. du kanske bara har skapat låtsasnamn för att skydda det riktiga? Jag vet ju inte ens om årtalen är riktiga.. hur kan du då ha hängt ut dottern?? suck...

Jag som har läst din blogg ett tag har aldrig, tror jag, läst ett enda inlägg som handlat om Thomas dotter... det tolkar jag på två sätt.. att de kanske inte ses så ofta, vilket man inte gör om barnet blivit myndig och stor.. De skaffar ju sej sina egna liv.. :) Eller så beror det på andra omständigheter som vi läsare inte har med att göra.. Han kanske inte ens har fått ha kontakt..? Hur som helst.. Oavsett vad mamman tycker så är ju dottern storasyster åt dina biologiska barn.. Mamman verkar skitbitter.. men som sagt... vart i bloggen skulle du ha hängt ut henne.. enligt lagens mening.. ???? Jag måste ha missat de inläggen.. Fegt av henne att inte heller kunna länka till dem.. ger man kritik så måste den ju vara konstruktiv, att dessutom göra det på din blogg, visar ju att barnets mamma själv är i behov av uppmärksamhet..Hade jag varit henne så hade jag ringt upp dotterns pappa och bett att få tala med dej personligen.. men hon kanske inte tycker det är ett moget sätt... skitmoget att ta sådant här.. hon verkar inte smart..

Fortsätt skriv och njut av livet.. Och grattis till den kommande bebisen.. Önskar också att jag kunde få flera barn, men får nöja mej med mina två... :)

Hoppas allt går bra med förlossningen..

/ en trogen läsare sedan fl...

Trillingmamman

9 januari 2012 21:05

Hej!

Ja man blir stum ibland och i detta fall så började jag faktiskt undra om det är någon som vill skämta. För jag ser inte allvaret! Jag tittar och tittar men hittar inget. Men jag må vara hemmablind och elak.

Bitterhet är något som många bär inom sig. Vilket resulterar i att man vill få utlopp någonstans. För mig är bitterhet och avundsjuka snarlika och det är oftast där man får sina utlopp, påhopp eller vad man nu ska kalla det.

Inte första gången jag fått höra det och jag känner mig bara matt över hur man ens orkar bry sig om ett namn och ett årtal, vem som är biologisk eller inte, hur ofta man finns eller vad man får göra. Livet som bonusmamma helt enkelt. Man får knappt andas för att något bitter ex ska ventilera sina åsikter.

Jag kommer definitivt att ventilera mina åsikter. Utan att tala illa om personer eller hänga ut någon. Sen är ordet fritt om ämnet. Att någon känner sig träffad pga det, men det har inte med att jag vill tala illa om någon...

Tack för lyckoönskningarna. Och ta väl hand om dina två mirakel.

All lycka tillbaka. Ha en underbar kväll ni alla!

Kramar Eva

 
Camilla 31 år & blivande 9 barnsmamma

Camilla 31 år & blivande 9 barnsmamma

9 januari 2012 19:03

ÅÅhh så fin mage,tycker gravida är så fina..ler.. konstigt när man har så många själv men det är en helt annan sak att se andra hög gravida :-D

Ha en jättebra kväll

Mvh Camilla

http://minstorafamilj.se

Trillingmamman

9 januari 2012 21:07

Åååh tack Camilla!

Ja det är annat att se andra gravida. Och du är ju där du med :-). Hoppas att du mår bra och allt

 
Ingen bild

sussan

9 januari 2012 21:38

Vilken fin liten nätt mage du har, är så fint med gravida =)

Snygga barnen blev i håret, ser fram emot bilden på Thomas i grön hårfärg ;)

Kram o ha en trevlig kväll

Trillingmamman

10 januari 2012 08:41

Åh snällt :-). Du är den första som sagt att jag är nätt :-))). Fast jag vet att den inte riktigt är det men jag är som sagt inte missnöjd.

Tycker också det är fint med gravida!

Ska se om jag kan måla till Thomas här någon dag och få ett fint kort.

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

 
Angelica

Angelica

9 januari 2012 22:26

Åh,vad härligt med sån stor famil <3

http://blogg.alltforforaldrar.se/angiethehappiest

Trillingmamman

10 januari 2012 08:43

Hej Angelica!

Ja det är verkligen härligt på alla sätt och vis :-).

Ha en underbar dag!!

Kramar Eva

 
Ingen bild

Sofia

10 januari 2012 09:41

Älskade och bästa fina familjen.. Här kommer de massor av kärlek från Västerås <3 <3
Bilderna på gurkorna är så fina och jag saknar allt stoj och stohej som jag och Baloo fick ta del av när vi var och hälsade på er. Tiden går så snabbt, det känns som det var igår när du berättade att ni väntade en till solstråle. Hoppas iaf att ni mår så bra ni bara kan.
Ballen och jag mår kanon. Börjar termin 2 den 23/1 och det är så roligt att studera på den här nivån. Det känns som jag lever min dröm :) Jag ringer dig i helgen så kan vi surra lite. Pussar och kramar till ALLA! <3 <3

Trillingmamman

10 januari 2012 10:31

Åååh gumman. Pussar och kramar i massor. Ja fy vad tiden går. Alla mår bra här!!

Jag har bytt nummer, vet du om det? Ring till Thomas mobil ifall du inte har det. Har också för mig att du bytt nummer. Du kan också maila det till mig på eva.silverlantz@gmail.com.

Ser fram mot helgen och lite surr, surr :-). Massor med kramar från oss alla till er alla!!!

 
Ingen bild

Eva N

10 januari 2012 15:53

Vilken fin mage :-) Och fina bilder på grönhåriga glada barn :-)
Sen kan jag inte låta bli att förvånas över att du blir beskylld för att hänga ut någon. Jag läser varje inlägg du skriver och har då INTE sett att du hängt ut någon.
Fortsätt skriva om er vardag Eva och om alla fina ungar!! :-)
Ha det gott!
Kramkram

Trillingmamman

10 januari 2012 19:17

Hej Eva!

ja du, jag har letat och letat och letat jag med. Kunde inte hitta något inlägg eller någonstans jag skrivit och hängt ut personen. Jag må vara blind men kanske denna person som anklagar mig kan ge en länk.

Kommer definitivt att fortsätta och skriva som jag brukar. Ibland glada inlägg och förhoppningsvis inga mer såna här ;-).

Ha en underbar kväll!!


Kramar Eva

 
Ingen bild

MJ

10 januari 2012 18:49

Hej!
Kände nu bara att jag var tvungen att skriva av mig lite angående kommentaren du fått här, jag blev så upprörd!

Jag ska till att börja med säga att jag har ju ingen aning om hur eran familjesituation ser ut och hur ofta ni umgås med alla barn osv.

Jag är lika gammal som Hannah, alltså född 91. Jag har sedan jag var 2år haft en pappa som bott 80mil bort. När jag var yngre träffades vi knappt alls. Nu gör vi det kanske 1gång/ år. Och detta är jag inte ensam om. Jag har systrar (vissa bara på pappas sida, men dom är lika mycket mina systrar för det!), och trots att vissa av dom bott närmare så har kontakten varit ungefär densamma.

Trots den dåliga kontakten så ska jag berätta vad som har gjort absolut mest ont.
När jag var ungefär 15år var vi nere hos pappa, hans sambo och deras dotter som är 6 år yngre än mig. jag och av mina systrar hittade då bb-annonsen från när vår lillasyster föddes och i den stod ingenting om några syskon.
just det gjorde fruktansvärt ont. Att inte ens få kunna nämnas som syskon för att det var en annan mamma.

Det här var nog en konstig kommentar men det är svårt att skriva ner precis hur man menar, men vad jag egentligen vill få sagt är att även i dessa små ögonblick är det viktigt att få känna att man tillhör en familj eller en grupp syskon!

Kram

Trillingmamman

10 januari 2012 19:11

Hej MJ!

Vet du vad, det här var bland det finaste jag fått i kommentarerna. Känslan och synvinkeln från ett barns sida om hur den personen kan uppleva det när just sådant händer. När föräldrar inte kan tänka längre än näsan räcker.

Tycker det känns väldigt ledsamt att höra att du blev bortglömd och det gör mig ont att höra det. För det är precis sådant jag vill undvika, inte hänga ut någon alls. Jag träffar inte Hannah ofta heller, men hon är lika delaktig för det. Så även för min andra bonus. Jag anser att det är viktigt om inte annat för dom att känna så. Även för alla de andra också givetvis. Jag vill inte komma in och styra och ställa och säga att jag är deras mamma. Det har jag aldrig velat och aldrig skrivit om.

Tycker ditt inlägg är fint. Jag förstår precis vad du menar och det absolut inget konstigt alls. Du har ett vackert budskap i det "men vad jag egentligen vill få sagt är att även i dessa små ögonblick är det viktigt att få känna att man tillhör en familj eller en grupp syskon!".
Jag hoppas att många kan få ett uppvaknande efter dina fina ord. För hur många gånger är det egentligen man frågar vad barnen tycker om det hela när två föräldrar träter? Med min erfarenhet, inte många....

Oj, nu blev jag långrandig. Vill önska dig all lycka till i framtiden. Du är klok för din ålder. Hoppas att du kan ta med dig det till dina barn. Då har du gjort ett steg i rätt riktning för att det ska bli bättre.

Massor med kramar från oss

 
Ingen bild

Helena H

11 januari 2012 16:51

Hej Eva.
Måste ju börja med att säga att "MJ"s kommentar var så rörande. Mycket bra skrivet.
Sen kommentaren om dina bonusdotter vet jag inte vad jag ska säga om...är så otroligt omoget skrivet, om det nu är skrivet av en vuxen. *suck* Förstår inte varför hon ens läser din blogg.

Ha det bäst.
Kram från Söderhamn

Ps.Hade gärna ställt upp som barnvakt när du ska iväg på alla dina "grejer" , men är liiite långt att åka tyvärr. Ds.

Trillingmamman

11 januari 2012 17:06

Tack Helena!

Ja jag blev otroligt berörd själv av att höra det från ett barn själv. För det är den viktigaste personen man vill veta svaret ifrån. Inte en bitter förälder.

Jag fick avreagera mig och det känns mycket bättre. Kan gå vidare och hoppas att inte fler mindre kloka inlägg kommer.

Vad go du är! Här önskar vi en riktigt trevlig kväll till er.

Massor med kramar

 
Ingen bild

Anna & Colin i Haninge

31 januari 2012 05:09

Hej kära Eva!
Jag läser din blogg varje dag... Älskar den!! Jag önskar att jag hade en lika underbar familj som du har!!
Blir lycklig över att se barnen växa upp och tiden går så fort :).
Du är saknad och tiden då tvillingarna låg i magen och vi fikade hemma hos dig eller mig i sågen... Jag och Colin kanske kan komma och hälsa på någon helg?:)

Och angående den där otroligt låga, töntiga och omogna kommentaren så kunde ju personen faktiskt ha ringt tomas och frågat hur det låg till... Vad fan! Det står ett årtal och ett namn... OCH??!!! Din blogg, din man, ditt liv!!! Och som sagt, hon är myndig och fick dessutom bestämma själv :)

Den där personen som skrev kommentaren borde skaffa sig ett eget liv och sluta vara bitter och avundsjuk på ditt.

Ny ska jag upp och koka kaffe, kan ej sova och ska upp om en timme iallafall och iväg till jobbet ;).

Massa kramar från mig och Colin till alla er ❤

Trillingmamman

31 januari 2012 13:12

Hallå "grannen"!!

Vad kul och höra från er

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards