Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg den 3 januari 2012

Av Trillingmamman - 3 januari 2012 14:23

Ja igår stod jag inte ut längre. Kände att jag var tvungen att göra något över mitt mående. Så jag åkte till akuten helt enkelt, förklarade situationen, och de skickade mig vidare till förlossningen. Proverna som visar att allt annat var bra förutom hb var inte direkt någon nyhet. Skillnaden var att här gjorde dom något åt det. Och det ganska så fort. Annars skulle jag ha tagit nya prover idag, väntat till nästa mödravårdsbesök och remiss till att ta första dosen på sjukhuset. Och det hade blivit i mitten på nästa vecka. Och med tanke på hur nära förlossningen jag är så hade det inte hjälpt. För jag ska ha sammanlagt nio injektioner med 2-3 dagars mellanrum. För doseringen nu passar precis in tills det är dags. Och vilken skillnad efter första dosen redan. Herregud säger jag bara! Så nu äntligen får jag den hjälp jag behöver. En natt har jag tillbringat på sjukhuset så därför blev det inget bloggande igår. Nu är jag dock hemma och piggare än på mycket länge.


På tal om förlossning så är rutinerna kring snitt helt annorlunda här än på de ställen jag har snittats på tidigare. Här kommer jag att få ha bebisen hos mig hela tiden, om allt går bra. Tidigare så har bara fått se bebis en kort stund sen har Thomas fått tagit hand om barnet. Själv har jag legat på operationsbordet ett tag och sen uppvaket innan jag fått komma tillbaka till rummet. Så denna gång kommer det vara en mycket stor skillnad på sättet de går tillväga på. Inget uppvak utan jag kommer att få ett rum på förlossningen direkt efter i stället. Jag som heller aldrig fött normalt vet ju inte hur det är riktigt att ha bebisen vid bröstet direkt efter. Så denna gång kommer att bli helt annorlunda. Och för att inte tala om personalen, helt underbara!


Detta som hänt var riktigt goda nyheter och som plåster för själen. Sen har vi mindre goda nyheter och det är att bilen har klappat ihop igen. Inte helt, men generatorn skar ordentligt. Men tur i oturen så kunde detta ha skett medan vi var i Jönköping men som tack och lov inte gjorde det. Utan bilen började låta när vi kom hem. Och när Thomas skulle vända på bilen på uppfarten så skar den helt. Snacka om tur i oturen ändå. Men så är det med bilar. Ingen vinst att äga direkt. Reservdelen är beställd och har kommit. Thomas är på väg dit nu. Och jobbet för honom tar ca en timme att fixa. Så verkstad behövs inte vilket är en fördel. Bara där kan man spara åtskilliga pengar.


Dagen börjar lida mot sitt slut snart och jag känner att man knappt har gjort någonting. Skönt att vara hemma igen och de vanliga rutinerna tar vid. Snart vankas det middag här i huset.




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards