Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg den 24 september 2011

Av Trillingmamman - 24 september 2011 18:44

Är det något som gör att man tänker efter två gånger så är det när man kör bil här i Skövde samt som gående. Nu har man hunnit bo in sig ganska väl, utforskat områden och kört en hel del mitt i stan. Och jag får verkligen en aha-upplevelse varje gång.

Inget illa menat men i den här staden så verkar människor köra lite hur som helst. Som Stockholmare så är man van vid tät trafik och att majoriteten kör blixtlåseffekten vid utfarter för att underlätta. Det existerar inte här riktigt utan det är mer gasa på och inte släppa förbi. Så man får tvärbromsa.

På vissa ställen så har en del fått för sig att det är tvåfiligt i rondellerna också och det är riktigt läskigt. För grädden på moset är ju att de flesta inte använder blinkers heller så man får mer eller mindre gissa sig till vart folk ska.

Majoriteten kör ganska fort också, i alla fall på 50-sträckorna och för att inte tala om 30-sträckorna (jag ryser varje gång).


Sen har vi parkeringsplatserna vid Ica Kvantum. Jag ler varje gång någon stannar utanför ingången och ska släppa av någon eller vänta in. För då blockerar dom hela utfarten för parkeringen är trång som den är. Bara att vänta med andra ord.

Sen tar en del lite väl stora friheter och parkerar lite hur som helst ibland med, inte bara framför ingången utan på alla möjliga platser.


Som gående får man skydda sig extra mycket för de blåa skyltarna med gubben och övergångsstället här betyder inte att gående har företräde direkt. Här får man verkligen passa sig för de stannar inte i nio fall av tio, oavsett om man har barn. Annars finns det väldigt fina och stora gångvägar som många använder. Många som cyklar vilket jag tycker är toppen, men då saknar majoriteten cykelhjälm i stället.


I en annars så fin stad med alla dessa trevliga människor blir som förbytta bakom ratten eller på en cykel. Det var bland det första jag lade märke till när jag kom hit. Eftersom det händer så ofta. Visst händer det i Stockholm med, absolut, men inte så att man höjde ögonbrynen direkt. Lite småstadssyndrom kanske? Vart tog trafikvettet vägen?


Usch vad tråkigt och gnälla. Vill verkligen inte det men kände att jag måste få skriva av mig om just den saken.

Vi har för övrigt varit ute idag. Både Thomas, jag och barnen. Lite lådbilskörning blev det.




Här är Gabriel och Julie på färd. Det blev även Bobby car race.




Isac tar ordentlig fart.


Efter ett tag så tröttnade hälften av grabbarna och det var dags att bege sig in för att laga middag.

Nu sitter alla, duschade och klara, och väntar på efterrätt. Huset är städat, det fanns många hjälpande händer idag, och dammsugaren har gjort sitt för ikväll. Bara att njuta med andra ord!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards