Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under augusti 2011

Av Trillingmamman - 12 augusti 2011 12:51

Här kan man se resultatet av min träning via Sports-Tracker. Denna kommer att ligga kvar i kategorin Träningsresultat som jag skapat. Träningsdagboken kommer att tas bort helt. Sports-Tracker uppdateras varje gång jag tränar och använder mig av programmet. Det går också att göra inställningar för löpning, cykling och andra aktiviteter.




Klickar man på resultaten så länkas det till min sida på Sports-Tracker där man mer utförligt kan se på karta tex.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



Av Trillingmamman - 11 augusti 2011 18:27

Ja Thomas kom själv med idén att Gabriel skulle få en liten uppmuntran för sin prestation med att vara utan blöja helt själv. Så han lovade Gabriel att det skulle bli en tårta. Sen om han nu skulle råka falla tillbaka igen och använda blöjor så är det inte hela världen. Men att han skulle få en uppmuntran i alla fall.


 

Och man kan riktigt se lyckan i hans ögon. Han har gjort något bra och får belöning för det. Det värmer i mitt hjärta att se den lyckliga blicken och stoltheten.

Och inte nog med det så fick han även gå på bio med pappa för första gången idag också. En till överraskning. Vilken lycka!


Här sitter jag med resten och har det riktigt mysigt jag med. Klagar absolut inte. Den ena tröttare än den andra slocknade på soffan så det var bara att bära upp dem till sina respektive sängar. Och nu sover faktiskt alla.

Har all tid i världen med egentid för en stund. Sen ska jag ut och gå ikväll tänkte jag. En lång promenad.


Efter det så har jag en belöning till mig själv som jag ska prova. Kommer nog att tycka om den.


 

Älskar att ligga på spikmattan så jag tror även denna kudde med spikar på kommer att göra susen för min kropp. Det är min belöning det.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 augusti 2011 09:13

Här händer det saker vill jag lova. Från ena dagen till den andra så har Gabriel plötsligt bestämt sig att blöja är inget och ha. Igår klarade han sig utan hela dagen då han tidigare hade visat tendenser till att kunna vara utan ett tag. Och nu blev det en heldag utan problem. Idag så smög han upp och tog av sig blöjan självmant. Gick också på toa och gjorde det han skulle utan att någon sa till honom. Vad skönt, nu kanske vi har ett blöjbarn mindre. Bara fyra kvar!


 

Får se hur det löper under dagen. I såna fall så har vi lovat honom tårta för att han är så duktig.


Mycket trots här hemma är det nu och mest mellan trillingarna. Så det släcks bränder konstant.


 

Såna här miner är vanliga hemma. Och det blev Alexander som fick stå modell.


Nu ska jag snart ta mitt morgonkaffe och njuta. Återkommer med mer senare. Barnen kallar på min uppmärksamhet också.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 augusti 2011 20:58

Ja ännu en dag där man lyckas pricka fel tidpunkt för att handla med alla barnen. Men denna gång åkte vi faktiskt efter lunch så vi trodde det var vit flagg. Men nej då. Inga långa stopp gjorde vi heller och vi hann bara till affär nummer två så var sirenerna igång. Hade lust att öppna en lucka och försvinna kan jag säga. Såg folk titta men innerst inne så sket jag fullständigt i det. Bort därifrån ville jag ändå för det var inte läge för att fortsätta handla med tanke på barnens humör. Varför utmana ödet i onödan. Så med ett gäng tjutandes, skrikandes, vrålandes så var det bara att bege sig till bilen igen. Behövde inte säga ursäkta kan ni flytta på er en endaste gång faktiskt. Folk hörde tutorna gott och väl och banade vägen för oss ( säger det med ironi i rösten ).


Ja ibland kan det gå käpprätt och det var vad det gjorde idag. Personligen så tror jag att det är sviterna från igår. De sov ju i bilen på vägen hem så trötta var de inte vid sovdags direkt. Somnade vid nio vilket är på tok för sent. Barnen tar inte direkt sovmorgon heller utan vaknar samma tid fast med sju resor värre humör. Ganska logiskt. Och i det här fallet hjälpte det inte att de var mätta. Men gissa om de somnade tidigt idag!?


Var på ultraljud idag för att göra trippeltestet men blev tillbakaflyttad en vecka. Så de kunde inte göra självaste blodprovet. Men en sprattlande bebis fick jag se och så långt såg det bra ut. Så för andra veckan i rad så är jag i vecka 14. Nya prover nästa vecka och ytterligare en vecka innan man får svar. Bara gilla läget.


Har gått promenader i omgångar idag och känner mig mer än nöjd. Tre kilometer till sjukhuset och tre kilometer hem. Sen tog jag en vända på kvällen som tyvärr bara fångade upp en sträcka på tre kilometer. Innan det så ringde telefonen och nu vet jag att det inte riktigt fungerar att prata samtidigt som man har programmet igång. Helt plötsligt så hade jag gått sju kilometer på 30 minuter vilket är totalt omöjligt. Men jag vet att den sträckan är ca tre kilometer. Och jag fick starta en ny sträcka helt enkelt som blev tre kilometer. Så totalt ca 5-6 km på kvällen blev det ändå. Mer än lovligt nöjd.


Nu ska jag vila mina stackars små fötter. Eller rättare sagt öronen kanske vore på sin plats. I morgon en ny dag och med nya tag.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 augusti 2011 20:18

Ja så brukar man säga och det stämmer verkligen. Visst det var skönt med en minisemester men också skönt att komma hem till det vanliga igen. Skulle inte kalla det för semester heller men tänker inte gå in på detaljer. Jag har fått gå mina väl behövliga promenader och så har jag gjort ett tag nu. Har kommit in i det här att det blivit en vana. Nu har jag också ett utomordentligt verktyg som hjälper, mäter och peppar en.


Ja på hemmaplan är vi. Tvättmaskinen går varm. Barnen är duschade och noga synade för att inte ta med sig så kallade "ohyra" i sängen. Och då talar jag om fästingar, riktigt äckliga kryp. Avskyr dom. Kan någon tala om för mig vad de gör för nytta i ekosystemet? Mer än sprida borrelia och TBE? Usch för sådana vidriga kryp.


Barnen somnade i bilen så läget här hemma är att alla är fortfarande är vakna förutom Julie. Men jag ska lägga dem alldeles snart och i morgon så är det vanliga tider igen.

Appropå morgon så är det dags att göra ett litet ultraljud. Ska göra det här trippeltestet eftersom jag är 35 år. Inget märkvärdigt egentligen. Rutin ultraljudet har jag i september sen. Och tills dess väntar en massa roligheter så tiden lär gå fort. Nu måste jag ta dom små så jag kan få titta på mina program.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 augusti 2011 15:12

Är på en liten minisemester just nu. Men är åter hemma på måndag. Passar på att njuta lite av det sista som sommaren har att erbjuda. Har också skämt bort mig själv med långa promenader vilket har varit helt underbart. Vädret är också fantastiskt. En liten shoppingtur för att inhandla lite kläder har också gjorts. Hittade mest till Linn. Men hon är den som behöver det mest också. Sen ett linne till mig, body till Julie och tröja samt underkläder till Thomas. Alla nöjda hoppas jag. Idag blir det grilla kött, bearnaise och potatis i någon form. Gissa om jag ser fram mot att sätta tänderna i det. Har gått en redig promenad idag och hungrig är bara förnamnet. Så det ska sannerligen bli gott. Programmet Sports Tracker som jag har på telefonen är jag nöjd med. Den visar hur långt jag gått och tiden. Det räcker gott. Och jag tror den är mer exakt än stegräknaren. I vilket fall som helst så är den mitt nya verktyg. Nu ska jag snart sätta igång och förbereda maten. Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

 
Av Trillingmamman - 4 augusti 2011 12:08

Jag känner mig allt annat än på humör idag. Sovit som en kratta har jag gjort. Är trött och har jordens huvudvärk. Vilken bra kombination. Dricker hela tiden ifall det skulle vara brist på vätska som orsakar det, men den verkar inte ge med sig. Jag har så sällan huvudvärk så jag tycker det är pest när man väl får det. Bara att rida ut stormen. Det är i alla fall Thomas sista arbetsdag, sen är han ledig. Så nu får han ta vid när han kommer hem. Det har jag bestämt....




Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 2 augusti 2011 21:12

Så där jag, nu har jag laddat ner en applikation till telefonen som mäter distans, tid, puls och annat. Som en liten träningsdagbok direkt i mobilen. Har hela tiden innan haft stegräknare som mätt men det känns som om den nu får gå i graven. Dels för att den bara visade 4,5 km efter över en timmes promenad. Kändes inte pålitligt kan jag säga då vi gick i mycket rask takt. Tekniken går ju också framåt och har man en smartphone så kan man använda den också kanske.

Har kommit in i mina promenader varannan dag så det peppar ännu mer att följa det via dagbok. Nu vet jag dock att det kommer att bli dåliga tider ju längre tiden går eftersom jag inte kommer att kunna hålla samma hastighet hur länge som helst. Men jag är inte gravid för evigt. Så det kommer att ändras till våren.

Och så kunde man ladda upp det direkt till facebook också, smidigt! Kansek peppar man någon annan på det sättet.


Hur som helst så var det riktigt skönt och gå idag. Och jag fick sällskap av grannen med. Vi bestämde att gå på torsdag igen och då skall jag pröva min GPS Sports Tracker. I morgon är det vilodag och Thomas tur att träna. Fast vem vet om jag redan testar den i morgon ifall jag får ett infall att handla eller något annat. Återstår och se som sagt.


Nu ska jag lägga upp mina trötta fötter högt.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards