Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under september 2011

Av Trillingmamman - 12 september 2011 19:01

Den sega förkylningen hänger sig kvar här men idag har det ändå varit mer glada miner på allihopa. Och det har väl sina orsaker också kanske. Barnen bjöd på gott humör vilket fick mig att må lite bättre. Solen sken så det var bara att ta på sig kläderna och gå ut. Egentligen så skulle jag ha tagit mig till öppna förskolan men hade nog blivit portad där med alla näsor som rann. Så det fick bli hemma och utevistelse idag i stället.


Precis innan vi skulle gå ut så knackade det på dörren och där stod en kille från UPS med ett paket till mig. Rena julafton! Kaffemaskinen kom idag och just nu i denna stund så sitter jag och njuter av en kopp gott kaffe med medan jag skriver. Och i samma veva så fick jag också ett sms på telefonen från maken. Nu hade verkstaden hört av sig angående vår stora bil. Och ja, det är väl här man skrattar lite även om det blev en "dyr" historia att lokalisera vad som var självaste felet. Och det var inget annat än soppatorsk.

Hur man nu kan missa det vilket egentligen kan vara ganska lätt på en törstig stor bil. Thomas hade faktiskt hällt i bensin från reservdeunken men inte tillräckligt så att det hjälpte till att hålla bilen igång en längre stund än start, host och här stannar vi igen. Och dessutom så visade inte mätaren att bensinen var slut vilket tydligt talar om att den är trasig (den har fungerat felfritt förr så vi litade för blint på att den skulle fungera).


Nåja, bättre det än ett fel som rensar plånboken på tusenlappar. Visst känns det som en onödig utgift eftersom det behövdes både bilbärgare och felsökning som inte var gratis direkt. Men problemet är i alla fall löst tills vidare och den stora kära bilen är så välkommen hem igen. Och jag dansar.


I morse innan allt hände så hade jag lite energi över för att göra en sats äppeldryck med.


 

I tre dagar ska det jäsa så jag får snällt vänta på att smaka, tidigast torsdag. Blir det gott så vet jag definitivt vad jag ska göra ett par veckor framöver. Det går ju att frysa in också.


Barnen är duschade, maten är uppäten sen länge, huset är städat på leksaker och nu är det barnprogram-timme. Sen ska jag ta och rå om mig själv lite också. En ny dag i morgon och jag hoppas utan en massa elvor under näsorna.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 september 2011 15:14

Var ute en stund med barnen men en efter en ville bara in så vad kunde jag göra. Bara att följa med in. De måste vara hängiga som inte ens ville vara ute. Och då regnade det inte.


Passade på att googla lite på vad man kunde göra med äpplena och fastnade för Äppeldryck och Äppelmos. Nu lockade drycken mer och det är något jag ska prova omgående faktiskt. Ska hämta Linn vid tåget och tänkte handla samtidigt. Receptet verkade inte så svårt att följa heller och recensionerna var mycket bra. Värt att prova om inte annat och jag hoppas att det blir gott med våra egna äpplen. Återkommer med min egen recension.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 11 september 2011 09:31

Det har inte varit många knop denna helg då alla är mer eller mindre förkylda eller däckade i feber. Lugna dagar har det varit och vi har mest varit hemma. Linn har varit hos sin pappa även denna helg och förhoppningsvis vilat upp sig. Ska hämta henne vid tåget ikväll. Helgerna går fort.


 

Trillingarna är som bekant mitt i en trotsålder och bråkar ganska mycket. Men när pappa fixar eller skruvar så lugnar de ner sig. Och blir grymt nyfikna. Ja pappa har nya projekt på gång igen...


 

Gabriel busar på i vanlig ordning.


 

Thomas har lite nya projekt på gång som sagt. En gissning kanske på vad detta kan vara?


 

Lådbilen är snart klar, bara lysen och ett par klistermärken som ska på. Pojkarna har i alla fall kul med den, även Linn. Veckan som var så hårdtestade dom lådbilen ordentligt.


 

Våra äpplen är också mogna de flesta av dom. Ska göra äppelpaj ikväll med vaniljsås till oss alla. Suget efter det finns trots förkylning.


 

Behöver nog göra mer än så för att ta tillvara på alla äpplen. Men idéerna är slut just nu. Säkert förkylningen som gör att man inte orkar tänka riktigt. Nåja de försvinner inte på en dag så något ska jag väl komma på.


Regnet öser ner här men jag ska ta mig ut ändå med grabbarna tänkte jag. Dock blir det ingen lång utflykt utan bara utanför så de får röja av sig lite. Alla är trots allt mer eller mindre hängiga och orkar inte så mycket.

Morgonkaffet skall först intas och sen ska jag fixa i ordning mig också. Ligger efter i schemat där. Men har inte bråttom någonstans och tar det hellre lugnt än stressar.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 september 2011 19:29

Ja idag blev det öppna förskolan fast på ett annat ställe här i Skövde. Och jag måste säga att jag fastnade för det. Barnen lekte som aldrig förr även om Gabriel stundtals tjatade om att gå ut. Och det gjorde vi också. Vi hade fixat lunch som skulle ätas i parken sen efter besöket där. och trevligt sällskap av Cilla och hennes barn hade vi också.


Väl hemma sen så kände jag mig allt annat än pigg men fick på något sätt lite nya krafter. Tyvärr så slocknade pojkarna fort och de var helt utmattade efter morgonens utflykt. Lucas är fortsatt hängig och har en släng av feber med, men han har fått alvedon för det.

Och tack vare att de sov så är ingen direkt trött vid det här laget. Jag väntar bara på att få slänga upp fötterna högt och bara vara ikväll. Det är mina planer det.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 september 2011 12:46

Ja det är fult och svära och jag ska inte göra det heller. Även om jag har god lust. Och det högt! Thomas ringde mig, han skulle "bara" kasta sopor borta vid återvinningscentralen, och gissa vad som händer.... bilen startar inte på vägen tillbaka. Och där står han nu, fortfarande. Förvisso så väntar han på en bärgningsbil, men ändå.

Bilen är vårt verktyg för att transportera alla i familjen. Och det är surt när den strular. Vilket inte är ofta som tur är. Men man kan inte räkna med annat när det är en sådan gammal bil heller. Vi pratar antika prylar av årsmodell -87.


Många kanske undrar varför man då inte införskaffar en nyare. Ja skälen till det är många tyvärr. Bilar är inte billiga idag och speciellt inte i den storleken vi behöver, därför är andrahandsalternativet något för oss. Att ta ett lån på en bil för flera hundratusen gör jag bara inte. Och sen sitta där och betala varje månad på något man aldrig kommer att äga. Och dessutom behövs den lämnas in på verkstad med alla säkerhet också, och då ska man punga ut ytterligare tusenlappar. Nej tack! Roligare kan jag ha för dom pengarna. Men då blir det tyvärr som det blir också, de går sönder. Så det får man ta då även om man vill skrika högt. För bilen behövs i våran familj. Men hellre svär jag över en bil jag äger än en som är belånad.

Önskar dock att man kunde äga en lite nyare modell av bil men dom pengarna finnas inte undansparade än, tyvärr. Så jag drömmer på lite mer......



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 7 september 2011 21:06

Tur att telefonen finns. Internet krånglar för mig på datorn. Himla segt idag tyvärr. Men så kan det bli. Ja här bakas det för fullt. Hade degen på jäsning medan jag var på föräldramöte. Och nu är jag strax klar. Skönt. Barnen har varit på mindre bra humör idag kan man säga. Trots det så har det ändå gått bra. Klagar inte eftersom jag överlevt utan att känna mig helt slut. Det är ju bara att rida ut stormen lite då de är mitt i sin söta trots. I morgon hoppas vi på fint väder då vi ska på lite utflykt på ett nytt ställe som är som öppna förskolan. Ska bli kul och vi ser fram mot det. Nu ska jag bara vila och hoppas på en god natts sömn. Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

 
Av Trillingmamman - 6 september 2011 20:56

Ja nu har han gjort det igen. Denna gång har han släpat hem nya familjemedlemmar, i form av högtalare. De hemmagjorda som han byggde innan är mer än väl när det gäller ljud, man får mittbena av en actionrulle helt klart. Och nu dessa.....


 

Ja en film och man förlorar håret av fartvinden med ljudvågorna. Inga dåliga monsterhögtalare. Men ser ni blicken på Thomas, som på julafton för små barn. Ögonen bara glittrar och han själv kvittrar. Tomten var ovanligt tidig i år må jag säga. Aja, huvudsaken han är glad. Vad vi andra tycker om dessa fyrkantiga lådor är en helt annan historia.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 6 september 2011 10:32

... till publiken. Här kommer en suddig men ändå ganska tydlig bild på barnet. Blev framflyttad tre dagar så jag är längre gången än tidigare, 18+4 istället för 18+1. Nåja i slutändan så spelar det ingen roll eftersom jag inte får gå tiden ut ändå. Beräknad ankomst 8 februari.


 

Undrar vad det blir den här gången, tjej eller kille? Har faktiskt inte den blekaste för det var svårt att se. En massa fötter i vägen och ihopkurad och lugn krabat.

Men allt såg bra ut och det är ju huvudsaken tycker jag. Ja nu är det nästa man väntar på, att den lilla ska komma ut. Bara nitton till tjugo veckor kvar beroende på när jag får datumet för kejsarsnitt.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards