Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg den 20 april 2012

Av Trillingmamman - 20 april 2012 17:42

Lägger in bilderna på en välfylld baklucka i en Chevrolet van. Observera att jag inte fotade baksätet som även den var full med kassar och kartonger samt en barnvagn.




Bakluckan....




Köksgolvet...


Så kan det se ut när vi "veckohandlar" här hos familjen Silverlantz/Söderlund tillsammans med familjen Broström.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva 


 

Av Trillingmamman - 20 april 2012 16:49

En efterlängtad dag, äntligen fredag säger jag bara! Ägnade morgonen med att åka och storhandla både på City Gross och Ica Maxi. Måste kombinera båda då de har låga priser på olika saker. Och med mig hade jag givetvis sällskap, ingen mindre än Mia och Thomas. Och lilla Zacharias förstås.


Tänk er två storfamiljer som åker och "veckohandlar". Fyller en hel Chevrolet van med kassar, påsar och annat smått och gått. Vi är nio i familjen och dom är åtta så ni kan tänka er att det blir en hel del i matväg som skall inhandlas. Har lagt upp bilder på facebook hur bagageutrymmet såg ut, och då fick jag inte med det som fanns i baksätet med.

Trevligt var det i alla fall och betydligt roligare att handla med sällskap även om vi inte alltid gick med varandra. Fick koncentrera mig utan barn också vilket alltid går fortare, för hur intresserade är dom små av att gå i affärer och handla mat? Inte mycket, inte med det lasset vi handlar vilket tar tid. Går väl an om man ska ha få saker då vill dom gärna hänga på. Fort ska det gå är deras motto och det är inte riktigt det man vill när man ska handla mycket mat.


Sen var det bara hem och packa upp allt och då kom många små händer för att hjälpa till minsann. Julie och Isac var till stor hjälp, även Alexander också. Behövde inte böja mig ner alls utan de gav mig bara saker, en efter en. Underbart med hjälpsamma barn. De växer så otroligt i självförtroendet när de sen får beröm för att de är jätteduktiga som hjälper till. De vill också göra det så det är inget jag ber dem om. Och appropå hjälpsam...




Fann Isac vid lunchbordet igår som lade upp mat till Julie och skar köttbullarna alldeles själv.




Och lite ketchup på det med sen gav han henne tallriken. Så omtänksamt av Isac.


Ja inte mindre än 1 kg köttbullar, 1 liter makaroner (torrvara) och en halv flaska ketchup gick åt vid den måltiden. Jisses vad dom äter! Och idag var det samma visa, gjorde en tidigare middag. De fullkomligt slukade kastrullen med mat, vi pratar om en halvfull tioliters. Hittade på en egen liten gryta själv som skulle gå fort. Här kommer receptet om någon är sugen:


För stora familjer:


5 pkt snabbnudlar (krossar man dom i påsen innan så slipper man skära dem sen), jag hade med svampsmak


1 burk champinjoner som jag hackade i


1 burk majs


Broccoli som jag förkokade och hackade i sen


1 fläskfilé som jag stekte först, skar i småbitar och sen hällde i när allt var klart (skall ej kokas tillsammans med risk att det blir för torrt)


Riktigt populärt och det räckte till mina sju pirayor, jag och Thomas åt inte av det (jag är allergisk så det har sin naturliga förklaring och Thomas hade ätit ganska tätt inpå innan).


Ja äntligen fredag och dags för mys med barnen. Har bunkrat upp med godsaker, de små har fått redan. Men Linn får senare och jag tänkte sitta uppe med henne och ha mamma-dotter-mys när jag lagt de andra små. Tror hon vill se Let´s dance ikväll och det ska hon få också.


I morgon blir det att fixa i ordning inför kalaset hon ska på till kvällen. Lite hårfrisering och piffa till sig (kommer att ta kort) och givetvis handla present. Hoppas hon får det riktigt kul. Själv tänkte jag ta med Gabriel på cirkus runt samma tid som Linn ska på sitt kalas. Roligt för Gabriel med! Det kommer att bli en späckad lördag misstänker jag men jag längtar faktiskt. Först ska jag mysa denna underbara fredag med alla goa ungar. Så trevlig helg på er!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



   

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards