Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under april 2012

Av Trillingmamman - 20 april 2012 16:49

En efterlängtad dag, äntligen fredag säger jag bara! Ägnade morgonen med att åka och storhandla både på City Gross och Ica Maxi. Måste kombinera båda då de har låga priser på olika saker. Och med mig hade jag givetvis sällskap, ingen mindre än Mia och Thomas. Och lilla Zacharias förstås.


Tänk er två storfamiljer som åker och "veckohandlar". Fyller en hel Chevrolet van med kassar, påsar och annat smått och gått. Vi är nio i familjen och dom är åtta så ni kan tänka er att det blir en hel del i matväg som skall inhandlas. Har lagt upp bilder på facebook hur bagageutrymmet såg ut, och då fick jag inte med det som fanns i baksätet med.

Trevligt var det i alla fall och betydligt roligare att handla med sällskap även om vi inte alltid gick med varandra. Fick koncentrera mig utan barn också vilket alltid går fortare, för hur intresserade är dom små av att gå i affärer och handla mat? Inte mycket, inte med det lasset vi handlar vilket tar tid. Går väl an om man ska ha få saker då vill dom gärna hänga på. Fort ska det gå är deras motto och det är inte riktigt det man vill när man ska handla mycket mat.


Sen var det bara hem och packa upp allt och då kom många små händer för att hjälpa till minsann. Julie och Isac var till stor hjälp, även Alexander också. Behövde inte böja mig ner alls utan de gav mig bara saker, en efter en. Underbart med hjälpsamma barn. De växer så otroligt i självförtroendet när de sen får beröm för att de är jätteduktiga som hjälper till. De vill också göra det så det är inget jag ber dem om. Och appropå hjälpsam...




Fann Isac vid lunchbordet igår som lade upp mat till Julie och skar köttbullarna alldeles själv.




Och lite ketchup på det med sen gav han henne tallriken. Så omtänksamt av Isac.


Ja inte mindre än 1 kg köttbullar, 1 liter makaroner (torrvara) och en halv flaska ketchup gick åt vid den måltiden. Jisses vad dom äter! Och idag var det samma visa, gjorde en tidigare middag. De fullkomligt slukade kastrullen med mat, vi pratar om en halvfull tioliters. Hittade på en egen liten gryta själv som skulle gå fort. Här kommer receptet om någon är sugen:


För stora familjer:


5 pkt snabbnudlar (krossar man dom i påsen innan så slipper man skära dem sen), jag hade med svampsmak


1 burk champinjoner som jag hackade i


1 burk majs


Broccoli som jag förkokade och hackade i sen


1 fläskfilé som jag stekte först, skar i småbitar och sen hällde i när allt var klart (skall ej kokas tillsammans med risk att det blir för torrt)


Riktigt populärt och det räckte till mina sju pirayor, jag och Thomas åt inte av det (jag är allergisk så det har sin naturliga förklaring och Thomas hade ätit ganska tätt inpå innan).


Ja äntligen fredag och dags för mys med barnen. Har bunkrat upp med godsaker, de små har fått redan. Men Linn får senare och jag tänkte sitta uppe med henne och ha mamma-dotter-mys när jag lagt de andra små. Tror hon vill se Let´s dance ikväll och det ska hon få också.


I morgon blir det att fixa i ordning inför kalaset hon ska på till kvällen. Lite hårfrisering och piffa till sig (kommer att ta kort) och givetvis handla present. Hoppas hon får det riktigt kul. Själv tänkte jag ta med Gabriel på cirkus runt samma tid som Linn ska på sitt kalas. Roligt för Gabriel med! Det kommer att bli en späckad lördag misstänker jag men jag längtar faktiskt. Först ska jag mysa denna underbara fredag med alla goa ungar. Så trevlig helg på er!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



   

Av Trillingmamman - 19 april 2012 10:21

Vilken dag det var igår, länge sen jag var på så glatt humör. Många saker spelade in för att det blev så också men jag tänker inte ta upp det här till diskussion. Men det var en superdag!

Fick igång stereon efter att Thomas visade mig hur man satte på alla apparater som hörde till. Och vi hade disco och rockdans ett bra tag. Barnen skrek av lycka kan jag tala om. I och med våra högtalare så vet nog hela grannskapet om vad vi gjorde, men det bjuder jag på. Hoppas att även denna dag blir på samma sätt, åtminstone så börjar den bra.


Skrev prov i morse i engelska och det gick bra tror jag. Det kändes så. Får jag G så är jag ändå nöjd men tror nog att det blir mer än så. Det vågar jag hoppas på. Nu kan jag dyka på tre hemmuppgifter i samhällskunskap, historia och svenska som jag behöver ha klart inför nästa fredag. För då är det Bloggminglet 2012 som gäller för min del och tur till Stockholm, Enköping och Västerås. Massor med smått och gott som jag längtar till. Hela helgen blir jag borta men kommer nog inte kunna låta bli och blogga.


Nu ska jag ta en kopp kaffe och bara njuta känner jag. Solen skiner åter här i Skövde och leendet är från öra till öra just nu.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 april 2012 14:14

Vädret är minst sagt konstigt idag. Snö, sol, regn om vartannat. Men inget ligger kvar på backen och det är jag glad för. Det blev en pysseldag inomhus i stället.




Lucas hugger tag i kritorna på en gång. Man kan bli utan och det är inget han vill vara.




Isac klipper ut dinosauriefigurer. Att ha sax är mycket roligt då man får öva på och klippa, än så länge på papper bara.




Gabriel gjorde kikare och skattkartor.




Även Julie målade med stort intresse och fokusering.




Alexander håller Leon sällskap efter att ha ritat klart.


Hittade bilder på nätet efter ett tips på en bra sida med alla möjliga filmfigurer. Och det var mycket uppskattat av alla barnen. Sidan hittar ni HÄR.   


Det börjar ta sig bland mina kryddor och blommor. Vågar inte sätta ut än så jag väntar ett par veckor till tills frosten är helt borta.




Basilika.




Tagetes.




Blomstertobak.


Har även gräslök, timjan, rosmarin, liljor, gurka, sallad och röda solrosor. Hoppas att det tar sig bland det också, tycker mig skymta lite grönt i krukorna. Har stora planer på att göra blomsterrabatt på tomten och en plats där jag kan odla "maten" på. Skissar lite i huvudet än så länge.


Fick svar från läraren angående svenskaproven idag och jag är så glad, väl godkänd på båda uppgifterna.


Nu ska jag försöka trolla fram en meny på kvällens middag som blir kalvstek. Får se vad jag kommer på och ha till och hur den ska tillagas. Googla lite på nätet blir det och det är dags att börja förbereda innan pirayorna vaknar.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



     

Av Trillingmamman - 16 april 2012 18:38

... dinosaurier?




Nej, men nog kan köksgolvet se ut så här när man lagar maten. Invaderad av gröna små dinosaurier som man får sick-sacka mellan. Den här gången menar jag något helt annat.




Ingen annan än Gabriel, min lilla Picasso. Just när man pratar om att han vuxit ifrån sina små påhitt och blivit så duktig. Men nej då, nu har han varit i farten igen den lilla busen. Inte nog med att han sprejade sig själv så där halvsnyggt....




.. han fick utöva sina kunskaper på Lucas också.




Isac fick också falla offer för Gabriel och hans hyss med en klutt i håret.




Även Julie fick sig en touch av grönt. Snyggt va? Kan tillägga att det är färg för just håret, den som vi brukade spraya mohikanerna med. Och flaskan stod inte långt ner utan väldigt högt och säkert.. trodde jag. Nu har jag visst fått små klängande apor i huset med.

Nåja, bara in i duschen med alla som blev utsatta. Tyvärr är ju färgen väldigt svår att få bort även om man tar tvål och vatten. Men dom är nu mera mindre gröna i alla fall ett par veckor till. Vad kan jag säga? Gabriel du kommer att få igen när du tar studenten med plakat i alla dess former (och färger) som man kan bevisa din kreativitet som ung.


Solen har annars lyst riktigt ordentligt här mitt på dagen i Skövde. En promenad blev det ner till Commerce med Mia och Thomas. Riktigt skönt var det och med mig hade jag Isac och Lucas som sov så sött i stort sett hela vägen. Hem igen för att vända då det var dags att bege sig ner till skolan för att skriva prov i samhällskunskap, promenad igen. Har nu fått ihop över milen och det känns i mina ben. Hur provet gick, det är en annan fråga. Hoppas godkänt även den här gången. Resultat kommer senare.


Nu ska jag snart lägga mina små gröna och själv låta fötterna få ta igen sig. Med mig tar jag engelskaboken. Här förenar vi nytta med nöje så gott det går.



Tack för at ni läser! Vid tangenterna/Eva 


   

Av Trillingmamman - 15 april 2012 18:37

Söndagen kom fort denna helg, lite för fort. Igår hade vi en riktigt fin dag, en tur till nöjesfältet blev det som de hade ställt upp vid Arena. Killarna tyckte det var jättekul med karusellerna och ta lotter. Hade tur att vinna tre vinster dessutom som de höll hårt i grabbarna resten av dagen.

Gabriel som är lite större åkte bergochdalbana med pappa, läskigt men kul. Han växte dock två meter efter den turen. Hur som haver så var det en riktigt mysig och lyckad dag på alla sätt och vis. På det så tog jag en lång promenad i solskenet under eftermiddagen som pricken över i:t. Var riktigt trött sen när barnen hade somnat för kvällen och jag tror att jag somnade före åtta jag också.


Nu väntas en promenad för min del, ska ner till tåget för att hämta min dotter. Sen bjuder kvällen på läsning inför provet i morgon. Nu ska jag förbereda mig lite innan det är dags att bege sig.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 13 april 2012 10:24

Fredag den trettonde är det idag men jag är inte speciellt vidskeplig. Dagen lär nog flyta på i vanlig ordning utan krasch och bang. Linn ska till sin pappa i eftermiddag och jag får besök av Mia och hennes familj ikväll, så ser planerna ut just nu. Jag skall klämma in en promenad innan också.


Sitter och loggar in på skolans plattform med jämna mellanrum då jag är sjukt nyfiken på hur proven i svenskan gick. Läser igenom min sammanställning från igår i samhällskunskap nu innan det är dags för lunch. Har man inget för sig så kan man alltid se till att man får något att göra. Då kan jag lugnt slappna av sen och njuta av vad kvällen har att erbjuda.


De sista veckorna har varit otroligt lugna och vi har inte gjort mycket alls och det har på sitt sätt varit ganska skönt. Snart så kommer allt igång igen och jag har en del inplanerat under våren, så utflykter blir det på ett eller annat sätt. Jag får passa på och njuta helt enkelt.


Nu kallar Leon på mig...



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 12 april 2012 06:39

Det var ett tag sen man hade klockan på ringning och gick upp. Brukar vakna av mina egna små väckarklockor annars. Sitter med en kopp kaffe i handen och endast jag och Gabriel är uppe just nu. Själv ska jag bege mig snart till skolan för att göra två prov. De andra får sova tills de vaknar helt enkelt. Ovanligt tyst är det i alla fall. Jag njuter.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva




VG

Av Trillingmamman - 10 april 2012 12:39

Gjorde en muntlig recension av en bok på engelska idag. Det gick riktigt bra, väl godkänd. Läste klart sista kapitlet på morgonen dessutom, snacka om att ligga i in i det sista. Nu kan jag ge mig på samhällskunskapen och svenskan. Behöver några dagar extra för det vilket jag fick också. Känner ingen panik och det kommer att gå bra där med.


Regnet öser ner här i Skövde och vädret är väldigt trist. Inga utomhusaktiviteter har vi gjort än. Vill att barnen skall bli friska först. Linn kom hem igår från sin pappa och farmor. Med sig hade hon en fin present till mig, nymalet kaffe. Det är kärlek det! Tyvärr har min tjej också insjuknat här i magsjuka och ligger ner, stackarn. Hoppas hon slipper febern och hostan åtminstone.


April rusar på med stormsteg känner jag och snart närmar sig Bloggminglet 2012. Ser fram mot detta mycket då jag får träffa lite nya ansikten och även vänner. Har helgarderat mig nu och hyrt bil till denna helg. Rätt vad det är så är vi snart där.


Headern på bloggen är bytt tillfälligt då jag lekt lite i Picasa och Picnik. Är inte helt nöjd med layouten och kommer att ändra den igen så småningom. Vill helst ha Photoshop elements till det. Har också döpt om bloggen till Trillingmamma och sjubarnsmor. Har inte haft tiden riktigt att sitta och leka med foton som jag velat, men kommer att göra det också så småningom. Barnen och skolan går före just nu.


Rasten är slut för min del och lite plikter kallar. Men kommer att ta en efterlängtad promenad senare idag som jag ser fram mot. I och med denna flitighet så börjar jag se resultat på kroppen, även om det tar sin lilla tid. Viktmässigt bara ytterligare ett kilo ner men omvandlingen desto mer. Gamla kläder börjar jag komma i nu, speciellt tröjorna. En liten bit kvar tills byxorna också passar. Känns riktigt bra där med. Jag ger mig själv väl godkänd!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards