Trillingmamma och sjubarnsmor

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Sköna söndag

Av Trillingmamman - 24 oktober 2010 19:10

En ganska skön och lugn söndag har det varit. Ägnade mer tid åt barnen idag i stället för att göra nytta. Är sjukligt trött idag också av någon konstig anledning. Fick sovmorgon i morse då barnen vaknade strax innan sju så jag borde egentligen vara mycket piggare än vad jag är. Kanske vädret eller annat....


Lite bilder hann jag med att ta under dagens gång.


  


En lugn och stilla barnaskara som tittar på barnprogram på morgonen innan tuppen hunnit vakna.


  


Isac kör sin egen ställning som han fann "bekväm", ifall någon ville klättra över från den ena delen av soffan till den andra.


  


När Lucas hade vaknat till liv så busade han på som vanligt med allt och alla. Hans favoritsysselsättning idag var att slå brorsorna med den gröna krattan.


  


Alexander föredrog att läsa en stund medan bröderna sprang runt.


  


Gabriel hittade leksakskorgen och vad den kunde användas till i stället för leksaker. Ut med alla leksaker på golvet och i med Gabriel.


  


Julie undrade vad brorsorna höll på med egentligen.


  


Efter en stund så orkade inte grabbarna springa runt mer så de satte sig ner för att bygga med lite lego tills det var dags att bege sig ner på stan för att hämta Linn vid tåget.


  


Efter en lätt middag så sitter Linn och Gabriel i soffan och tittar på film och äter ännu mer gott.


  


Linn visar stolt upp sitt Nintendo DS. Faktum är att hon själv har sparat ihop två tredjedelar av pengarna till det. Och i helgen så fick hon sitt efterlängtade spel.


  


Och inte nog med det, min älskade lilla tjej hade också en present med sig till mig när hon kom från pappa. Nu kan jag göra grod-isbitar eller grod-choklad. Blev så glad för den fina presenten!! TACK min lilla ängel!


Dags att ta itu med lite sysslor. Lucas, Isac och Alexander sover. Ska natta Gabriel och sen Linn. Julie och jag ska sätta oss framför tv:n en stund.

Det man blundar för finns kvar i morgon när man vaknar... så städningen får vänta då det inte är akut. Ny vecka, nya tag. Nu bara vila för jag behöver det.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


 
 
mångmamma

mångmamma

24 oktober 2010 20:04

Vila du, det kan vi alla behöva emellanåt.
Har också haft en rätt lugn dag, igår däremot...uj,uj -det är nästan en hel uppsats med vad jag hann med i städ-, tvätt-, och diskväg då...

http://hemsktmycketbarn.blogspot.com

Trillingmamman

24 oktober 2010 20:15

Åh stackare. De där hysteridagarna kan man vara utan ;-). Kanske vi ska ta SPA-veckan tillsammans :-).

Vila blir det i alla fall här. Hoppas din kväll blir lugn och skön med.

Kram kram

 
Carola m 8

Carola m 8

24 oktober 2010 20:30

Hallå där:)
Vila ska man prioritera, ingen tackar en för att man kör slut på sig:)
Har läst lite hos dig nu, blev ju nyfiken såklart;) men nu måste jag fråga: Vart är din man? Att han jobbar fattar jag ju, men är han borta långa perioder i sträck? Jag som avskyr när min åker bort fyra dagar....:)
Ha det gott!

http://wetterholm.bloggplatsen.se/

Trillingmamman

24 oktober 2010 21:32

Hej hej!

Min käre make ligger nog ute i skogen och leker, dvs han är på militärövning ( jobbar som militär ). Det är faktiskt inte så ofta han är ute på övning men visst händer det. Och nu hände det två gånger på en och samma månad. Är han på dessa övningar så får han lika mycket ledigt sen och nu på onsdag så kommer han att vara hemma i en och en halv vecka. Och då är det hans tur att "jobba" ;-)...
Sen blir det som ett "vanligt" jobb där han kommer hem på kvällarna.

Kan inte påstå heller att jag tycker det är roligt när han far i väg på dessa övningar men visst går det. Jag har ju merparten av mina barn hemma. Endast stora tjejen går i skolan. Vet inte om det är så mycket lättare men alla får plats i bilen än så länge och den finns till min hjälp när han är borta.

Och ja vila gör jag. För som du skriver så tackar ingen en för att man kör huvudet i väggen ;-). Så nu ska jag göra som strutsen... köra ner huvudet och blunda lite för en filmsöndag.

Må så gott!

Kram Eva

 
"Bönan"

"Bönan"

24 oktober 2010 22:29

Tycker du är en stark kvinna i dagens moderna men tuffa och tidskrävande samhälle där man som kvinna tvingas lära sig att ha "många bollar/bullar i luften".

http://matochannat.bloggplatsen.se

Trillingmamman

25 oktober 2010 06:54

Hej!

Och tack så hjärtligt för dina fina ord.

Kram Eva

 
Carola m 8

Carola m 8

25 oktober 2010 20:59

Aha:) Då fattar jag, tyckte det lät så jäkla jobbigt om han alltid var borta så där mkt:)
För ett par¨år sen, vi hade fyra eller fem ungar, så var maken borta ett par omgångar per år, ungeför fyra dygn. ALLTID så blev nån eller några sjuka, det slog aldrig någonsin fel, så det är ju lite därför jag verkligen avskyr när han är borta...det sitter kvar:) Jag fixar det såklart, och ibland rullar det ju på bättre än när han är hemma;)Men jag föredrar att han kommer hem v arje kväll. Skönt att höra att han kommer hemåt snart, din äkta make:)

http://wetterholm.bloggplatsen.se/

Trillingmamman

26 oktober 2010 07:16

Förstår precis vad du menar, förutom att mina har hållt sig friska. Och tur som är så händer det inte så ofta. Bara denna gång som det var taskig timing på hans övningar. Och visst klarar man sig även om det är mer jobb. Hans armar behövs ju när han väl är hemma. Och nu i morgon så är han ledig i en och en halv vecka som kompensation så.... då får jag igen lite tid :-).
Antra att när barnen blir större så blir de lite mer självgående. Nu måste jag ju hjälpa fem stycken med princip det mesta, därför blir det mycket jobb och tidskrävande. Min åttaåring kan jag ju säga till vad hon ska göra så gör hon det.

Såg att du sökte matinspiration :-). Ska se om jag kan ge lite tips då jag ofta kör storkok som helst sköter sig själv :-). Tar det när barnen sover :-).

Ha det gott!


Kramar Eva

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Trillingmamman - 29 augusti 2016 08:29


Sitter och njuter på balkongen. Det är över 20 grader. Ska verkligen njuta nu av sista dagen. Sola lite till, handla lite och bara vara. Det är så fridfullt. Saknar de små barnen och på ett sätt ska det bli skönt och komma hem till det normala ...

Av Trillingmamman - 26 augusti 2016 19:32

Ja det blev semester i år, kanske inte flera veckor men ack så skönt. Det bar i alla fall mot varmare breddgrader. Hej igen Zakynthos. Tredje gången jag är här. Älskar detta ställe, så fridfullt. Tog med mig min äldsta dotter denna gång. Har bestämt...

Av Trillingmamman - 22 augusti 2016 15:54


Så kom den här dagen man sett fram mot på mycket länge. En liten minisemester med min äldsta dotter. Nu sitter vi och tar en gofika på stationen. Vi ska snart bege oss till Göteborg och Landvetter. I morgon bitti tidigt bär det av mot varmare br...

Av Trillingmamman - 12 augusti 2016 20:34

Det är nästan så jag har glömt hur det är att blogga, har inte haft tid eller lust. Det har varit många nya intryck. Kan tala om att jag klarade mig. Fick mitt legitimation och är nu sjuksköterska. Är också anställd på kliniskt basår som man nu m...

Av Trillingmamman - 22 januari 2016 21:34

Hoppsan, nu har det gått ett tag igen sen jag skrev. Inte meningen, har haft fullt upp bara. Allt flyter på kan man säga. Känner mig stark. Och glad. Det var länge sen jag kände så här faktiskt. Nu finns det många orsaker till varför men en stor a...

Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards