Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under oktober 2010

Av Trillingmamman - 13 oktober 2010 21:42

Idag vill inte min dator vara med mig riktigt. Allt som jag gör på den tar otroligt lång tid och det innebär bara en sak, att jag måste gå igenom den ASAP..... men inte ikväll. Så bråttom var det...


Tänkte lägga upp lite bilder från vår promenad idag som Gabriel och jag tog för att hämta Linn i skolan. Bilderna från hemmet återkommer jag med då jag hade tänkt visa ett par stycken. Eftersom datorn min tar sådan tid på sig så hinner man få helskägg innan det är klart och uppladdat, därför väntar jag.


Hur som helst så var promenaden väldigt uppfriskande. Hösten är så fin med alla färger. Fast jag gillar inte kyla, bara de fina färgerna.


 

Här ser ni Gabriel åka på sin sparkcykel. Han är en riktig fena på att åka också. Envis som han är så lärde han sig fort och har åkt på den sen förra året, lite mindre än två var han första gången. Nu mera så balanserar han på ett ben, svänger åt alla håll och bromsar som en tok.


 


När vi hade hämtat Linn så stannade vi upp ett tag för att leka lite med löven. Här är Linn på gott hösthumör och jonglerar lite med löven.


 

Gabriel ville också göra som Linn förstås. Vad annars!?


En mysig promenad blev det även om Gabriel var lite trött den sista biten. Väl hemma så höll Thomas på i full gång med att montera upp saker. Så nu mera har vi tv hemma också till barnens stora glädje. Vid ett tillfälle så var det så tyst i huset att jag var tvungen att titta efter vad dom gjorde. Och jag säger bara en sak:


Änglar, finns dom?


 

Inget hyss och inte ett ljud. Bara att de fastnade för programmet på tv allihopa. Kunde inte låta bli att ta kort. Visst är dom för härliga!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


ANNONS
Av Trillingmamman - 12 oktober 2010 19:34

Som sagt, idag har det blivit mycket gjort. Tack vare att Thomas kom hem tidigt och han hade med sig en arbetskamrat. Det blev en hel del flyttande på allt när han hade bärhjälp. Stort tack! Även om det är långt ifrån klart så är jag mycket nöjd nu när man ser vardagsrummet. Dit ut så flyttade vi även matsalsbordet. Vi är för många för att få plats i det här köket.


Tar en liten paus här för att sedan återgå till arbete med att packa upp, flytta om och dona lite. Är jättetrött idag och kommer inte att lägga upp bilder även om jag har tagit ett par. Det får bli morgondagens göra på bloggen.


Barnen verkar vara på bättre humör också nu när de kan röra sig lite mer fritt på ett plan. De kvittrade så fint vid matbordet. Sen fick vi ordning på sovrummen där uppe så nu sover alla på samma våningsplan tills vi fått i ordning i rummet på nedre plan.

Nu väntas bara en lång lista över vad som måste inhandlas för att få ännu mer saker på plats. Sakta men säkert kommer hemmet i ordning och jag dokumenterar under tiden.


Nu måste jag fortsätta innan Thomas säger något.


  Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva

ANNONS
Av Trillingmamman - 11 oktober 2010 20:59

Alla småttingar är inne i en period där de vill göra allt själv. Där med att det inte alltid går eller att de kan göra det själv. Nämnde tidigare att trillingarna äter själva, vilket de klarar galant. Maten hamnar i deras munnar men även utanför, det vill säga på golvet. När de är mätta så börjar lekandet med skeden, maten och tallriken. Maten hamnar på golvet och överallt på dom små.

Haklappar i all ära men det skyddar bara magen, resten av kroppen då? Benen, armarna, håret... ja alla andra kroppsdelar skyddas INTE av denna uppfinning tyvärr. Mycket torka blir det och jag ligger på alla fyra ett par gånger om dagen för att resterna inte ska följa med fötterna som tassar i huset upp och ner. Hurra för ris, pasta och kladdig potatis....


Och sen vill de ta sin egen tallrik och mina stackars bläckfiskarmar hänger inte alltid med så tre tallrikar och en kaffekopp har gått i krasch denna vecka. Kaffekoppen var min syster skyldig till dock.

Förlåt Elin ....kunde inte låte bli.


  


Sen vill de också klä på sig själva. Leta skor är en morgonsyssla nu mera då de gömmer allt eller lägger det på andra ställen än där det ska vara. Vi måste göra om i hallen. Tidigare hade vi ett förråd där vi ställde in skor, jackor och väskor. Då hade vi inte det problemet. Men nu har vi inget förråd och det är lika med kaos... tänk vad kul det är att gå iväg med skorna. Busiga ungar! De sätter mig i arbete nu när jag är själv med dom.


Gabriel vill göra allt själv och man får knappt hjälpa honom. Envis liten man. Han blir skitförbannad om man stör honom med att hjälpa till. Fast visst är det skönt för min del att han vill och kan. Det underlättar mycket.


 

 

Han är riktigt duktig den lilla mannen. Tror att de andra kommer efter med lika stort intresse och vill göra allt själv. Gabriel går på toaletten också vilket gör att man ibland måste bege sig en tur runt huset för att leta vart han har lagt blöjan. Oftast lägger han den själv i soporna tack och lov. Ibland i badrummet på golvet bredvid toan. Skönt att det är två ställen att leta på, peppar peppar.

Ibland så sitter han på toaletten med blöjan i handen och kikar nyfiket i den och filosoferar. Den där blöjan är just nu ett stort intresse hos honom för där kommer det kiss och bajs, och det skall undersökas noggrant av den lille herren. Får vara glad att han inte tapetserar åt mig utan att det verkligen hamnar på det rätta stället.


Ja det måste ju lära sig någon gång. Så det är bara att rida ut stormen lite och för det mesta så ler jag åt det hela. för det är så komsikt många gånger. Torka, byta, torka, byta.... så ser mina dagar ut nu mera. Så är livet med fem blöjbarn.


Nu ska jag ta mig en sista kopp kaffe och njuta lite av tystnaden. Sen ska jag lägga mig för natten. Har gjort allt för kvällen tror jag. Tvättat, diskat, städat.. ja det man ska göra så det inte ser ut som ett bombat skithus på morgonen.


Ha en underbar kväll alla!Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 oktober 2010 20:24

Den här söndagen har varit fantastisk på alla sätt. Inte bara fint höstväder utan barnen har varit på gott humör, allihopa. Och som de har skött sig, alldeles utmärkt. Är det verkligen mina barn?!


Idag blev det en tur på stan. Linn skulle på kalas på bowlingarenan så jag och resten av barnen gick en promenad. Besökte gallerian och shoppade lite. Passade på att fota lite omgivning och barnen under dagens gång.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan säga att barnen somnade gott en efter en. Turen på stan och lite kalas gjorde susen för rastlösa barn. Väl hemma så invaderade vi den lilla parken och hälsade på grannarna, mycket trevligt måste jag säga.


Människorna här nere är helt annorlunda. Här pratar dom med en. Grannarna har kommit fram en och en och hälsat oss välkomna. Inne på affärerna så är de tillmötesgående och serviceminded, till skillnad från Stockholm ( vill inte dra alla affärer över samma kam, men många ). Och när det gäller oss och antalet barn samt trillingfenomenet så har jag inte hört "skitsnack" bakom ryggen heller. Skönt att bara få vara förälder för en gång skull och inte en måltavla för haglande, otrevliga kommentarer.


Underbar söndag med vackert höstväder har det varit. Precis vad vi behövde. Även om jag inte tycker om kyla så har denna dag varit njutningen själv på alla sätt.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 10 oktober 2010 09:38

När trillingarna sover så passar jag på att fota lilla Julie. Hon är mer och mer vaken nu och otroligt snäll. Hon älskar att prata och vara i sällskap med de andra som bokstavligen skämmer bort henne med pussar, klappar och kramar. Speciellt Gabriel, även Linn också.


 

En riktigt glad tjej är hon. Gnäller inte alls mycket, bara när hon vill ha mat.


Nu måste jag förbereda lite här inför dagens bestyr. Linn ska på sitt första kalas här i Skövde, redan efter en vecka. Det ska inhandlas present bland annat. Medan hon är på kalaset så ska jag och de andra fika lite och göra stan tänkte jag. Hela dagen går åt så vi är inte hemma förrän efter fyra idag.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 9 oktober 2010 13:09

I flera dagar här så har jag försökt och packa upp lite. Men det går väldigt sakta framåt av olika anledningar. Linn ska till skolan, trillingarna ska sova middag, ett antal blöjbyten, någon är ledsen och har gjort illa sig, det skall göras mat tre gånger om dagen... ja ni förstår säkert att jag blir avbruten stup i kvarten. Inget ont om det, jag älskar mina barn. Thomas är inte hemma så han kan inte heller hjälpa till, åter på tisdag. Möblerna står där dom står för ensam och lyfta kan jag inte. Har tagit så många kartonger jag kan och packat up eller packat om, även om det är långt ifrån allt. Mycket har hamnat i förrådet som man annars inte använder.Så det är inte så att jag inte gjort någonting.


Det enda stället där man har kunnat fylla på med allt är köket vilket jag också har gjort. Skulle dock behöva fler gardinstänger, fästen, lampor och ett antal nya stickproppar som passar i de nya lamputtagen. Kanske blir dagens utflykt. Men det är svårt när man har barnen med sig, de är inte så roade av att gå och handla. Och jag vet inte om vagnen kommer fram ens i deras trånga gångar på Biltema. Nog för att jag har en smalare vagn men dessa affärer är inte "barnvänliga". Och barnen sticker ut armarna och tar tag i saker hela tiden. Kanske ingen bra idé. Thomas kommer på tisdag så det är inte hela världen om jag får vänta i ett par dagar till.


Känner mig lite sänkt i humöret också just nu. Man vill få ordning på allt så barnen kan springa omkring mer. Nu är det ett evigt passande så att de inte gör sig illa. Fick inte upp sängarna heller och vi sover inte där vi ska. Visserligen så fungerar det men det är jobbigt att inte få det snabbare undan. Åtminstone så man kan röra sig på ett plan. Man ser på barnen att de inte gillar det heller. TV:n är inte heller monterad så jag kan inte sätta dem framför den en stund medan jag håller på. Men det kommer att ordna sig, det vet jag. Håller ut ett tag till.


Vet dock att humöret grundar sig på andra orsaker. Men jag tänker inte skriva om de här.


Nu skriker alla i kör. Bäst att ta det innan kaoset bryter ut, eller rättare sagt att kaoset blir värre.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 oktober 2010 18:44

Vi har en liten lekpark precis bakom huset ett par meter ifrån. Jättesmidigt att gå dit med de små. Även om den inte är så stor så är den fullt duglig. Barnen älskar att vara där dessutom. Lekpark som lekpark.


 

 

 

 

 

 

 

Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 8 oktober 2010 12:14

Såg i morse när jag korrekturläste min blogg att det var en massa ord som var länkade och färgade i texten. Trodde att det var jag som hade missat totalt när jag gjorde inlägget men det visade sig ganska snabbt att det inte var så. Reklamhelvete säger jag bara! Det får gärna finnas över, under och runt om. Men i texten??!! Jag förstår att reklamen måste finnas för att kunna driva bloggplatsen men måste man verkligen sabotera det som folk skriver? Skärpning! Om nu folk vill nå Eniro så får de banne mig googla eller trycka på länkar bredvid inlägget, INTE i mitt inlägg.


Och till er som vill göra reklam för era saker. Tror ni verkligen folk vill köpa era saker när reklamen bokstavligen tar över hela skiten? Reklam i all ära men man kan synas ändå och folk kan klicka på länk för att nå er sida.

Man vaknar upp och hela Bloggplatsen är invaderad av Eniros reklam. Kan inte titta på sidan ordentligt eftersom reklamen tar för stor plats. Sjukt irriterande! Så det var med ett sant nöje jag betalade för att slippa skiten. Och bara för att så kommer jag inte använda mig av Eniro. Finns andra som hitta.se eller gulasidorna.se. Och tänka sig att jag hittade till dom utan att bli överöst med plakat.


Gud vad skönt att få skriva av sig. Jag bokstavligen hatar reklam som "tar över". Men i lagom doser så helt okej.


För övrigt, snygg färg! Men det är det enda. Bort med Eniros reklam på admin sidan.Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

Följ bloggen

Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Blogkeen
Följ Trillingmamma och sjubarnsmor med Bloglovin'

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se