Trillingmamma och sjubarnsmor

Alla inlägg under oktober 2010

Av Trillingmamman - 20 oktober 2010 13:05

... och idag blir Julie tre månader. Lika mycket som hon växer så växer hennes hår. Tänk att hon har fått behålla allt. Så fint...


  


  


Min lilla trollunge det är vad hon är. Kommer också ihåg att Linn hade så mycket hår med och det blev ganska långt innan hon blev ett år. Vid sju månaders ålder så var jag tvungen att klippa det så det blev någolunda jämt, och då hade hon en jättefin pagefrisyr.

Ska leta fram kort vid något tillfälle, just nu är allt nerpackat bland mina grejer.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 20 oktober 2010 10:15

.... behöver man ha ögon och öron på sin spets hela tiden. Ett ständigt vakande. Trillingarna är mitt inne i en period som innebär klättra överallt, riva ner saker, ta sönder allt, kasta hårt i golvet.. osv. Gabriel är inne i att han skall göra allt själv och speciellt när mamma inte tittar. Och i ett par sekunder tittade jag bort, jag lovar. Det var bara ett par sekunder. Och se.


  


Vår alldeles lilla egna Gabriel....


  


... som bestämde sig för att dekorera vårt nya bord. Nå ja, det går att slipa bort som tur är. Har man inte jobb så skaffar man sig. Och när det gäller den lilla mannen så måste man ha fasettögon, radar och bläckfiskarmar.

Jag som skrev tidigare att han inte gjort något hyss på länge, nu tar jag tillbaka det jag skrev.


Dags att inhandla sandpapper, olja och pensel. Gömma pennor i taket kanske är en bra idé också?!


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 19 oktober 2010 17:31

Känner mig ovanligt trött idag, eller har gjort nu ett par dagar. Inte konstigt kanske med tanke på vad som har hänt de senaste veckorna med flytten och allt. En konstant blåslampa har förföljt mig.


Trots allt så är det en "vanlig" dag hos oss, eller ja kanske inte trots allt. Barnen har varit snälla fast Thomas är borta. Visst är det jobb, men inte jobbigt att ta hand om alla.

Idag bestämde sig barnen för att jag skulle få byta extra mycket blöjor. Tappade räkningen på eftermiddagen men såg att högen med blöjor i korgen sjönk markant och soptunnan utanför höjdes med råger.


Förstå mig rätt, jag räknar inte antalet blöjbyten per dag då det är väldigt många gånger med fem blöjbarn ibland sex. Överdrev orden lite....


Hur såg det ut hos oss idag då?! Ja morgonen var smått hysterisk som den brukar vara när man försöker få i alla frukost, byta blöjor, på med kläder, overaller, skor och passa tid till skolan. In med alla i bilen, fram och tillbaka för att sedan ta ut dem igen. Förrän då kan man pusta ut lite utanför eller i parken. Sen samma procedur när Linn ska hämtas i skolan. Vid det här laget har jag gett upp morgonpromenaden så länge jag har alla barnen själv... det går bara inte.


Sen flyter dagen på helt enkelt och kvällen kommer. Då kan det se ut så här...


  


Linn läser läxorna med en lycklig min och solskenshumör.


  


När katten är borta så dansar Alexander i soffan till Mora Träsk. Här tagen på bar gärning och titta vilken min.


  


Lucas har som vanligt sin "jag är oskyldig till allt"-minen.


  


Isac klämde tummen och såg inte allt för lycklig ut. Dock ingen större skada skedd mer än "tyck synd om mig för en stund".


  


Gabriel hängde vid min fot.


  


Julie var så nöjd så som hon brukar när det är som mest livat här hemma. Finns så många och prata med, både bröder och systrar.


Ja så kan en "vanlig" dag se ut för oss. Men idag såg det lite annorlunda ut. För just idag så kände jag mig trött, extra trött dessutom. Så kommer detta på posten.


  


Ett vykort. Och inte vilket vykort som helst. Utan ett vykort med uppmuntrande ord, ett tack. Detta gjorde mig alldeles varm i hjärtat. TACK Sanna!

Min trötthet försvann, som borta just nu. Du gav mig de sista krafterna jag behövde för ikväll.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 18 oktober 2010 20:25

.... in på toaletten. "Någon" är ingen mindre än Gabriel. Han bokstavligen hoppade ur kläderna och blöjan ( fast den skulle ta emot det mesta ). Och det roliga var att kläderna nästan stod upp av sig självt. Hur lyckas han??!


  


Ut kom han som en raket från toaletten helt spritt språngande naken. Blöjan hamnade där den skulle sen, i soporna. Goa, goa Gabriel. Han har inte gjort något mathyss än.... peppar peppar.


Ungarna ser ut att trivas här då det är lite mer yta att springa på och en tomt. Man kommer ut mycket lättare. Och jag trivs också, som fisken.


Nu ska jag sätta mig framför tv:n. Det blir en intensiv vecka för mig då jag åter blir själv fram till tisdag nästa vecka. Ha det gott alla och tack för era inlägg!



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 17 oktober 2010 12:05

Det står som sagt lite kartonger överallt. Men nu har jag fotat det övre planet med.

Rummet som barnen har på övre planet skall fördelas med rummet där nere på antalet personer. Men det är inte klart än så därför har vi lagt dem i ett rum så länge. Julie sover dock med oss fortfarande. Sen när trillingarna blir större så kommer det att sättas in en våningsäng till och två dagbäddar till vardera. Och då kan man få in sex som sover där. IKEA har sin serie Tromsö som har den funktionen, och jag gillar den serien. Lite lägre sängar så det inte blir så mycket höjd som stjäl ljus.


Det är tänkt att övre planet skall vara enbart sovavdelning så det inte leks med sängkläder och annat. De nedre rummet blir ett lekrum är det tänkt.


          


Det nedre planet har vi kvar som sagt och just nu står det en massa kartonger i vägen. I morgon skall jag och Thomas fixa i ordning lite. Idag går hans dag till att åka till Stockholm igen och jag är ensam med barnen. Kommer dock att ägna min tid när den finns till att packa upp kläderna i garderoberna, både barnens och mina.


Sen finns det alltid lite annat att göra så som sätta upp gardiner på de ställen där det går.

Mycket har redan ändrats sen jag tog fotona då det tar ett tag innan allt kommer på plats och man försöker hitta olika lösningar. Så mer "nyare" bilder kommer när det är helt klart.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 16 oktober 2010 10:03

Här kommer lite bilder från vårt hem. Jag har valt att dela upp inläggen i olika plan, och jag börjar med entrén ( mittenplan ). Ännu har inte allt kommit på plats eller blivit klart så det blir säkerligen fler bilder framöver när hemmet sakta börjar ta sin form.


                


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 15 oktober 2010 09:33

Ja nu har jag hunnit fota bilen i all morgonrush. Så jag lägger in en bild helt enkelt. Tycker den känns skön och köra och jag hoppas få många mil med den, för det blir en liten pendlare för oss.


  


  


Enkel och fin bil. Duger för oss även om vi gillar amerikanare bättre.


Ska fota hemmet sen också när vi fått upp allting. Just nu så är det lite kaos överallt med kartonger och sådant sen igår. Idag bjuder på montering av resterande saker som inte hanns med igår. Thomas kommer att vara borta större delen av dagen och är inte åter förrän ikväll igen. Så jag är själv med barnen idag. Och det vet vi vad det innebär.... inte mycket gjort som man borde och vill. Men de somnar ju på kvällen och då kan jag köra ett race.


Nu ropar Julie från vardagsrummet så det är dags att ta tag i lite bestyr som kallar.



Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva


Av Trillingmamman - 14 oktober 2010 20:56

Tror jag har varit land och rike runt idag. Inte förrän nu har vi hunnat landa hemma ordentligt. Först så åkte vi och lämnade Linn till skolan för att sedan fortsätta till IKEA. Och där var vi ett antal timmar, handlade och åt lunch, för att sedan hämta Linn igen från skolan.

IKEA för oss ligger inte så nära, ca 15 mil till Jönköping. Så det är ju en bit att åka fram och tillbaka. Men vi fick mycket handlat till hemmet och jag är nöjd. Detta är ju tack vare de fina gåvorna vi fick när vi gifte oss. Det kom verkligen väl till hands nu. Tack så hjärtligt alla!


Tänk vad mycket man fick för pengarna dessutom:


6 stycken backsystem som man har i garderoberna och 24 korgar till det

7 kompletta gardinstänger

2 badrumsmattor

2 pallar till barnen

2 taklampor

2 väggspotlights

2 underskåp till badrummen

1 matbord

1 skrivbordslampa

2 förvaringskorgar till barnen

3 kryddhyllsplan


Tyckte det var mycket för att ändå sen ha kvar på presentkortet att handla för. Och överst på min "önskelista" ligger att byta ut matservicen. men jag tror vi får vänta tills krasch-perioden är slut. Alexander skickade en tallrik i golvet idag. Eller så får vi börja använda plasttallrikar till dom helt enkelt för att slippa det problemet.


Sen har vi hållt utkik länge på en bil som vi kan ha till att pendla med barnen i till och från Stockholm och göra mindre ärenden med här hemma. Thomas hittade en annons, så det blev en tur till för att titta på bilen som låg ett par mil ifrån Skövde.

In med barnen i bilen igen och iväg. Vi som precis hade kommit hem från IKEA och bara hunnit hem och börjat med maten och ätit den. Men visst, vi behöver en bil till så det var bara att gilla läget. Iväg for vi alla fall för att titta vad det var för något och kom hem duktigt sent.....


.. men med en bil till. Så nu är jag också bilägare till en Volvo 850 i mycket fint skick. Jag är tredje ägaren. Bilder kommer på bilen med.


Eftersom vi lämnade allt som vi inhandlat i all hast så ligger det kartonger och skriker på mig som vill bli monterade. Jag vet vad jag har och göra ikväll eller i morgon med andra ord.


Tack för att ni läser! Vid tangenterna/Eva



Mamman i FamiljenXL


Trillingmamma och sjubarnsmor. Studerande. Välkommen hit!

/Eva S

Datum och månad

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Vill du söka?

Är du nyfiken på mer?

169 besvarade frågor

Tidigare år

Och klockan är nu...

På gång eller bara skrivklåda

Twitter

Träningsresultat

Senast skrivet av mig

Bloggar som jag följer

Andra sidor jag besöker

Äldre bloggar

RSS

FamiljenXL via Facebook

Översättning till annat språk

Besökare från andra länder

Free counters!

Statistik över besökare här

Blogg


Ovido - Quiz & Flashcards